Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Οἱ ἄνθρωποι ἀπεχθάνονται καὶ περιφρονοῦν τὴ θρησκεία. Νοιώθουν γι’ αὐτή μίσος καὶ φόβο, μήπως καὶ εἶναι ἀληθινή.

Μπ. Πασκάλ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μας ενδιαφέρει το τι λένε οι αιρετικοί για τον Θεο! Και ας υπήρξαν μεγάλοι επιστήμονες, ας βάζουμε τις διδαχές τότε των Heisenberg, Gauss, Laplace, Newton, Lewis, Pauling, Carl Gustav Jung κτλ....Το πως κρίθηκαν απο τον Θεό μόνο ο Θεός ξέρει!
Αυτο είναι αποδόμηση της πίστεως! Εχουμε τους Αγίους Ορθοδοξους Πατέρες και Μητέρες να μιλάνε για τον Θεό!
Ως εδώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι απεχθάνονται (αποφεύγουν συστηματικά) την θρησκεία, διότι ΔΕΝ θέλουν να υποτάξουν συνειδητά το θέλημα τους στο θέλημα του Θεού.
Η ΠΤΩΣΗ του Αδάμ και της Εύας στον αρχαίο παράδεισο του Θεού, έγινε για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Οι διάφορες ΘΛΙΨΕΙΣ, που έρχονται σαν άμεση συνέπεια όταν το θέλημα του ανθρώπου διαφοροποιείται συνειδητά από το θέλημα του Θεού, παιδαγωγούν με πολύ σκληρό τρόπο τον άνθρωπο.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Προς Ανώνυμη/μο 14 Ιανουαρίου 2024 στις 8:36 μ.μ

Εαν περιδιαβείς το ιστολογιο θα βρεις οτι ψάχνεις,φαίνεται οτι δεν έψαξες .. και εαν εψαξες δεν βρηκες ή δεν σου αρέσουμε .Κατανοητον.

Το ύφος και η λογική του ιστολογίου εκφράζει εμάς ,και κανένα άλλον ,ούτε θα ρωτήσουμε εάν συμφωνεί ο κάθε πικραμένος ή η θεούσα της κακιάς ώρας με τον πως εμείς αντιλαμβανόμαστε τον πλούτο της παραδόσεως μας και τα ψήγματα αληθείας που βρίσκονται σε κάθε έκφραση ζωής και σε κάθε καλοπροαίρετη ψυχή.

Η παράγκα μας δεν είναι κατηχητικό ούτε το διαδίκτυο είναι ο χώρος ο στεγανοποιημένος που συχνάζεις .Κατανοούμε την αδυναμία κατανόησης ,αλλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.Πήγαινε εκεί ! Το τι δημοσιεύεται είναι στην ελευθερία μας και την υποκειμενική μας κρίση.Σίγουρα δεν βιώνεις την Ορθόδοξη πίστη όπως εμείς .

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τι δουλειά έχεις ΕΣΥ εδώ;

Κοπελιά ,αναρωτιόμαστε πόσο στόκος είσαι ;Και αν είσαι αγοράκι έχεις σοβαρό πρόβλημα να το κοιτάξεις ...

Να χαρείς μας κούρασες!

Υ.Σ..Με την ευκαιρία για όσους καλοπροαίρετους, συμπληρώνουμε εδώ κάποια χρήσιμα στοιχεία για την παράγκα μας που είναι στο προφίλ μας ,που καλό θα ήταν να τα λάβετε υπόψιν μας πριν συνεχίσετε την περιδιάβαση στον χώρο μας .

Eδώ και Eκεί, Aλήτης.. Eίναι κάτι σαν ψηφιακό ημερολόγιο, με προβληματισμούς κάποιες φορές ακατανόητους.. Δεν συμπαθεί καθόλου τη λογική των "σπουδαγμένων τη πίστη" , αλλά την απλή ομορφιά των Αγίων του Γεροντικού ,του Ευεργετινού, των Συναξαρίων.. Επιμένει να αγνοεί την κατευθυνόμενη επικαιρότητα και περί άλλων τυρβάζει. Προσέχει δε τα μικρά και ασήμαντα για να μην πέσει σε τελεία αναισθησία. Κοιτώντας με μια ποιητική ματιά τα πράματα, αγναντεύοντας έτσι τον κόσμο, κάπου-κάπου δε και με μπόλικη τρέλα ,γιατί στους καιρούς μας ,μόνο έτσι επιβιώνει "ο καθείς.." Toν σαλό ουδόλως απασχολεί η ματαιοδοξία -καθώς φαίνεται- της "πατρότητας" κειμένων κ.τ.λ, ούτε για τον Εαυτό του ούτε και για Άλλους , θεωρεί δε, δαιδαλώδη σ χ ο λ α σ τ ι κ ι σ μ ό την όλη λογική που αγγίζει ακόμη και υποψιασμένους στην πίστη. Δε ζητά τίποτε άλλο παρά να μοιράζετε τις αγωνίες ,τις λύπες ,τις χαρές του, ευελπιστώντας να βρει άξιους παραστάτες ή τουλάχιστον ταπεινούς συμπάσχοντες… Αγαπητικά- Χριστός Ανέστη!!!