Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ.

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος για ομόφυλα ζευγάρια: «Είναι αδέρφια μας, και εμείς οι πνευματικοί δεν είμαστε άγγελοι» «Με τα ομόφυλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά» - Τι είπε για την τεκνοθεσία

 πλάνης συνέχεια...

kritis-evgenios1 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΕΣ, ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ.

 ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΣΤΗ ΨΕΥΤΟ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΜΟΟΥΣΙΟ, ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ;

ΑΛΛΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣΑΙΚΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΡΑΣΟ.

ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ. ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟ; 

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ; 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΚΙΑ. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΨΗΛΩΜΑ.

ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.

αμεθυστος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε για το Σχόλιο Αλλά ,
Σιγά μην το λάβει υπόψη του ο ίδιος , αλλά κ η πλειονότης των ψευδεπισκόπων
Αφού πιστεύουν σε αλλότριο ψευδό θεό

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Δεν εχουμε ψευδαίσθησης οτι θα αλαξουμε τον κοσμο ,ομως πολλοι απο δαυτους μας διαβαζουν με ευλαβια ..που ξερεις καποιες ψυχες συνερχονται απο τον κατηφορο και στο παραπεντε.

Ludmilla Simone είπε...

Γνωρίζετε τὸν λόγον ποὺ καίγονται τόσον πολὺ διὰ τὸν δῆθεν γάμον τῶν ἀνωμάλων, ἔτσι;
Διὰ νὰ προχωρήσουν εἰς τὸν παιδοβιασμὸν καὶ μὲ τὴν στήριξιν τοῦ νόμου πλέον!
Καὶ τὰ παιδιὰ δὲν τὰ χρειάζονται μόνον διὰ νὰ ἱκανοποιοῦν τὰς σαρκικάς τους ὀρέξεις, ἀλλὰ καὶ δι᾿ ἄλλους λόγους!...
Κρατῆστέ το αὐτὸ ὄπισθεν τοῦ μυαλοῦ σας, ὅσοι ξαφνιάζεσθε ἀπὸ αὐτὴν τὴν δήλωσιν, καὶ θὰ τὸ ἰδῆτε νὰ ἔρχεται, ἂν δὲν τοὺς ἀνατρέψῃ τὰ σχέδια ὁ Θεός.

The Cave Dweller είπε...

Όπως λέει και ο Άγιος Απόστολος Παύλος :

"Κρήτες αεί ψεύσται, κακά θηρία, γαστέρες αργαί". Η μαρτυρία αύτη εστίν αληθής

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σημασία αν αλλάξουν, έχει σημασία να υπάρχει αντίλογος. Όταν ο Μάξιμος ο Ομολογητης είδε ότι οι κεφαλές έπεσαν στην αίρεση μίλησε αυτός κι ας ήταν μοναχός. Αυτή είναι η πεμπτουσία της Συνοδικοτητας της Εκκλησίας μας, η Αλήθεια να φανερώνεται και απ τα απλά μέλη της Εκκλησίας και ας μην είναι κληρικοί. Και η Αλήθεια που μπορεί να διασωθεί ως μια απλή φλογιτσα μπορεί αύριο να γίνει πυρσός και να φωτίσει και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγικό να θέλουν να «παντρέψουν» ντε και καλά τους αρνησίφυλους. (όσους αρνιούνται το φύλο τους).
Και τραγικότατο να μην παντρεύονται οι υπόλοιποι... Χωρίς την ευλογία του Θεού τίποτε δεν πάει καλά.
Καλή μετάνοια!

Ανώνυμος είπε...


"Θαυμάστε" λόγο Ορθόδοξο καί Ευαγγελικό!
Τέτοια καί τόση πνευματική σαπίλα δέν έχει ξαναϋπάρξη από τήν εποχή τών Σοδόμων καί Γομόρρων! Μέ τήν διαφορά ότι πλέον τήν ξεπέρασαν οι προβατόσχημοι λύκοι καί απροκάλυπτα επιβραβεύουν τήν αμαρτία.
Προσέξτε δέ ότι σκοπίμως στήν ορολογία χρησιμοποιεί τόν όρο "ομόφυλος" (τό οποίο σημαίνει ότι κάποιος ανήκει στήν ίδια φυλή μέ κάποιον άλλον) προκειμένου νά τό "μαλακώση τό ζήτημα νά μήν χρησιμοποιήση τόν ορθό όρο "ομοφυλόφιλος" ο οποίος ευθέως παραπέμπει αυτό που τό Ευαγγέλιο τού Χριστού απορρίπτει.
«Με τα ομόφυλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά" μάς λέγει ο αγαπολογών νεοταξίτης! Έ τότε, ο ρόλος εσού ως (υποτιθεμένου "ποιμένος" ο οποίος χρέος έχει νά οδηγήση ψυχές εις τήν Βασιλείαν τού Θεού ποιός είναι; Πώς γίνεται νά μήν σέ προβληματίζη αυτή η λίαν αμαρτωλή κατάσταση στήν οποία έχει περιέλθει μία ψυχή "υπέρ ής Χριστός απέθανεν"; Αιδώς ελεεινέ καί τρισάθλιε υποκριτή! Αγάπη δέν είναι νά επιβραβεύης τήν πορεία πρός τόν πνευματικό θάνατο! Αγάπη είναι νά μπαίνης εμπόδιο σ' αυτήν τήν πορεία!
"Είναι αδέρφια μας, είναι άνθρωποι που έχουν έναν προσανατολισμό, που εγώ δεν είμαι άξιος να κρίνω κανένα από αυτούς. Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις για να μην κριθείς"! Ώστε λοιπόν αποδέχεσαι ότι ο "προσανατολισμός" τους (έτσι λέμε τώρα τήν αμαρτία) είναι σεβαστός άρα καί αποδεκτός! Καί ναί, δέν κρίνουμε τούς αμαρτωλούς αλλά ελέγχουμε τίς αμαρτωλές πράξεις τους καί μάλιστα μέ τόν τρόπο που υποδεικνύει ο ίδιος ο Χριστός όταν ήλεγξε τήν Σαμαρείτιδα γιά τόν πορνικό τής βίο!
Ο Αποστολος Παύλος διδάσκει καί επιτάσει άνευ περιστροφών "Καὶ μὴ συγκοινωνεῖτε τοῖς ἔργοις τοῖς ἀκάρποις τοῦ σκότους, μᾶλλον δὲ καὶ ἐλέγχετε· τὰ γὰρ κρυφῆ γινόμενα ὑπ' αὐτῶν αἰσχρόν ἐστι καὶ λέγειν" (Εφ. 5,11).
Αυτό δε τό: "Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις για να μην κριθείς" είναι μιά πονηρή διαστροφή τού Ευαγγελίου η οποία βολεύει όταν δέν θέλεις νά γίνης δυσάρεστος στούς άλλους μπαίνοντας στήν βάσανο τού ελέγχου.
Άς σημειωθή δέ ότι αυτές τους τίς δηλώσεις όλα τά συστημικά παπαγαλάκια τίς έχουν κάνει σημαία καί τίς αναμεταδίδουν μέ τέτοιo αισχρό προπαγανδιστικό τρόπο ώστε νά γίνεται πλύση εγκεφάλου στήν κοινωνία ότι γιά τό ζήτημα αυτό η Εκκλησία τά βλέπει όλα καλά καί ωραία!
Τέλος, τόν αμαρτωλό μου λογισμό θά τόν καταθέσω δημοσίως: μήπως ο λυκοποιμήν αυτός κρίνει εξ ιδίων τά αλλότρια (κόψτε φάτσα καί βγάλτε συμπέρασμα...); Εξ άλλου δέν θά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο: άς θυμηθούμε τήν περίπτωση τού Ν. Ιωνίας Γαβριήλ καί τίς δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας.

Βασίλειος Λιάκος

Ανώνυμος είπε...

ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος δηλώνει: «Η ετερότητα δεν είναι αμαρτία»
«Η ετερότητα δεν είναι αμαρτία. Αγαπούμε τον αμαρτωλό, αλλά δεν δεχόμαστε την αμαρτία». Αν ως ετερότητα εννοεί τη διαφορετικότητα η ίδια η ετερότητα είναι η αμαρτία…φάσκει και αντιφάσκει ήξεις αφίξεις,.. η Ορθοδοξία δεν έχει Πυθίες..στο όνομα της αγάπης.. ποιας αγάπης ”πρόσωπα που έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους αγάπης” ”Με τα ομόφυλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά…” είναι ένας θανάσιμος πνευματικά εναγκαλισμός που θυμίζει βυθιζόμενο που πνίγει και βουλιάζει τον ερασιτέχνη διασώστη του. Δημαγωγία πνευματική κολακεία πνευματικός λαϊκισμός … Φυσικά και κανείς δεν απορρίπτει τα πρόσωπα αλλά και κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και οι κρίνοντες ακόμη κρίνονται

H πνευματική τρομοκρατία του…… ”μην κρίνεις για να μην κριθείς”

”Είναι αδέρφια μας, είναι άνθρωποι που έχουν έναν προσανατολισμό, που εγώ δεν είμαι άξιος να κρίνω κανένα από αυτούς. Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις για να μην κριθείς.” Καθοσιώνει τον προσανατολισμό αν ο προσανατολισμός είναι αποπροσανατολισμός οφείλει ως πνευματικός να ανακατευθύνει τα άτομα και όχι να τα παραμυθιάζει ότι όλα καλά.. Η θρησκεία δεν είναι παραμύθα..

Με αυτό το ευαγγελικό τσιτάτο οι επιτήδειοι έχουν δέσει την Εκκλησία όλη την Εκκλησία και την χειραγωγούν σε βάραθρο…Έχει αναδειχθεί σε δόγμα, οι μη κρίνοντες.. Προσκόλληση στο γράμμα που σκοτώνει.. Αποσπασματική ανάγνωση Γραφών που ακυρώνει το ζωοποιών πνεύμα. Παλαιοημερολογιτισμός επιλεκτικός ζηλωτισμός. Φίμωμα των αμνών όπου βλασφημούν το Πνεύμα το Άγιον ταυτίζονται με τον κ. Άκη που φιμώνει το θύμα για να το αποτελειώσει.. Έχουν ως Ιεροεξεταστές αναγάγει το φίμωμα και τη λογοκρισία σε δόγμα .. Εγκληματική αντίληψη που απαγόρευσε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που σκότωσε την κριτική αντίληψη που αντιμετωπίζει τα λογικά όντα ως άλογα.. που στερούν την ελεύθερη βούληση και δημιουργούν άβουλα όντα άβουλους πιστούς..

κοινοί τσομπαναρέοι και όχι ποιμένες λογικών όντων.. αρνούνται στο όνομα του βολικού βουκολικού άξεστου δογματισμού την ελευθερία του Λόγου.. το Λόγο τον ίδιο και το Πνεύμα αυτό καθ’ εαυτό. Τερατογεννήσεις πνευματικές εκτρώματα

‘‘εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν.” η συνέχεια της φράσης που επιμελώς αποκρύπτουν..Με αποσπασματικά εδάφια θάβουν την αλήθεια.. Ανέλαβε την ευθύνη της κριτικής σου υπευθυνοποιήσου..

Επιβάλουν ως πνευματικοί τρομοκράτες σιωπή των αμνών πνευματική υποσχεσιολογία ότι θ΄αποφύγεις την κρίση του Αδέκαστου Κριτή αν αναστείλεις τη λογική φύση σου αν ακυρώσεις το κατ΄εικόνα..

Υπάρχει και το Κρίνόν με, Κυριε, ότι εγώ εν ακακία μου επορεύθην και επί τω Κυρίω ελπίζων ου μη ασθενήσω. 1 Γενοῦ κριτῆς μου, Κύριε, καὶ ἀπόδος δικαιοσύνην εἰς ἐμέ.….. μὴ συναπολέσῃς μετὰ ἀσεβῶν τὴν ψυχήν μου”

ΣΥΝΈΧΕΙΑ..

Ανώνυμος είπε...

”Αγαπώ τον Θεό γι αυτό δεν τον φοβάμαι” λέει ο Μέγα Αντώνης η πνευματική τρομοκρατία δεν θα περάσει .. Με αυτό το τσιτάτο που το κάναν δόγμα διέστρεψαν όλη την Εκκλησία έκαναν μέρη της Εκκλησίας βούρκο τελματίζοντα ύδατα σε έργα σκότους συγκάλυψης δημιούργησαν νοσηρές προσωπικότητες…και χίλιες διαιωνιζόμενες παθογένειες.

τι είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός αν είναι ας χαθώ εγώ παρά ν΄απωλεσθεί ο κόσμος..και ρίσκαρε πνευματικά το εγώ του την ατομική του σωτηρία βγαίνοντας στον κόσμο αυτός ένας μοναχός για να βοηθήσει..δεν υπάρχει εκ του ασφαλούς σωτηρία.. ο Ευγένιος κοιτάζει να σώσει το πνευματικό τομάρι του.. αδιαφορώντας για τα Σόδομα και Γόμορα.. ”ένας προσανατολισμός” που δεν είναι όπως λέει σε θέση να τον κρίνει..

Ακόμα και για την τεκνοθεσία μασάει τα λόγια του το αφήνει ανοιχτό «Θα ήθελα πριν από οτιδήποτε να μελετήσω και να ακούσω απόψεις ειδικών ανθρώπων. Θέλω να με φωτίσουν άνθρωποι που ασχολούνται με την παιδική ψυχολογία.”’ Από θέση αρχής που κατέχει οφείλει να εκφράσει τη διαχρονική θέση του θεσμού που εκπροσωπεί. Το θεσμικό του ρόλο καλείται να αναλάβει για τον οποίο πληρώνεται αδρά σε εποχή μεγάλης κρίσης.. Οι ψυχολόγοι θα κάνουν τη δουλειά τους αυτός τι κάνει έστω ως επαγγελματίας ως γραφειοκράτης της Εκκλησίας ας εκφράσει την αναντίρρητη διαχρονική αλήθεια….. Παζάρια με παιδιά δεν γίνονται είναι πρόστυχο μόνο και μόνο που το συζητάμε ότι θα δώσει η κοινωνία βορά σε πείραμα κάποια παιδιά ανυπεράσπιστα που αδικήθηκαν κοινωνικά από τις όποιες συγκυρίες.. Αν δεν έχει θέση αν δεν ξέρει ποια είναι η θέση της Εκκλησίας καλύτερο το σιγάν αυτό δηλ. που αντιπροτείνει σε όλους εμάς. Για τη διαχρονική θέση της Εκκλησίας να ενημερωθεί κι ας αφήσει τους παιδοψυχολόγους να αναπτύξουν τις δικές τους.

Ο λαός από την Εκκλησία δεν περιμένει σεμινάριο ψυχολογίας αλλά τις αναλλοίωτες θέσεις της …. περί Σοδόμων και Γομόρων.

Ή θα συναινέσει με το μεταλλαγμένο κράτος που αποφάσισε να γίνει ερμαφρόδιτο καταγγέλοντας το Σύνταγμα και την αρχική επωδό του επίκληση…

Εδώ δεν παίζεται η εξατομικευμένη προσέγγιση κάποιου που οφείλει να είναι η ενδεδειγμένη με απόλυτο σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο χωρίς όμως πνευματική υποσχεσιολογία και ψεύτικα συγχωροχάρτια αλλά η κοινωνία στο σύνολό της και πλέον η Πολιτεία μετονομάζεται επίσημα σε Σόδομα και Γόμορα σε ΣΟΜΟΔΙΣΤΑΝ θεσμοθετώντας και νομιμοποιώντας αυτά τα άνομα ήθη…

μην κρίνεις για να μην κριθείς …. ασυλία στην ασυδοσία .. και οξύμωρο όταν επικαλείται αυτός αυτό το motto ουσιαστικά πρώτος αυτός κρίνει αλλά ποιους τους κρίνοντες..

μην κρίνεις για να μην κριθείς …. η απολυτοποίηση του σχετικού χάρην μιας Εκκλησιαστικής πειθαρχίας που μπροστά της ωχριά η κομματική πειθαρχία και του πο ολοκληρωτικού μηχανισμού..

μην κρίνεις για να μην κριθείς .. προς πνευματικά λουφαδόρους που θέλουν να παρακάμψουν τον Κριτή .. η εύκολη λύση.. .. ”κουρδιστό πορτοκάλι” αλλά εκκλησιαστικά … ο χρόνιος υπερτονισμός αποσπασματικών όρων προς επιβολή και καταδυνάστευση του όλου Σώματος ανέστειλαν όλη την δημιουργικότητα κατάργησαν το λογικό ον.. στο όνομα του Θεού Σιωπής .. ένοχης σιωπής..

κάνανε μια πρόταση μονωτική ταινία και φίμωσαν όλο το Σώμα της Εκκλησίας ..

Σε μια Εκκλησία όπου αχολογούν μόνο κουδούνια και άλαλα και μπάλαλα γίναν οι πιστοί είναι μια Εκκλησία που έκανε τον πιστό καρικατούρα γελωτοποιό…

dimpenews.com

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λες, όμως αν κοινωνείς από αυτήν την Εκκλησία, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να κάνεις μια τρύπα στο νερό!
Η Αγία Εκκλησία τού Χριστού δεν έχει ανάγκη την δύναμη του κόσμου, αλλά οι κοσμικοί Δεσποτάδες γλύφονται με την δύναμη του κόσμου. Θα πρέπει να αδειάσουν οι Εκκλησίες να τους εγκαταλείψει ο κόσμος.