Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

ΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟΝ ή ΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΝ;

 

Γράφει ο π. Φώτιος Βεζύνιας

Tην εποχή μας, την εποχή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την χαρακτηρίζει εκτός των άλλων, η διαστρέβλωση της αλήθειας. Τις περισσότερες φορές αυτή η διαστρέβλωση (μισή αλήθεια) είναι χειρότερη από το ίδιο το ψέμα. Και το να υπηρετούν αυτήν την τάση οι πολιτικοί ταγοί, το καταλαβαίνουμε. Άλλωστε αυτό σπούδασαν στα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου απεστάλησαν με σκοπό να γίνουν επιστήμονες, όχι πάνω στο ψέμα αλλά στο πώς να ντύνουν με  το καλύτερο περιτύλιγμα την  διαστρεβλωμένη αλήθεια. Όμως το να πέφτουν στην ίδια παγίδα οι πνευματικοί μας ταγοί το θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο.

Μέρες τώρα ακούμε με έκπληξη όλους όλων των στρατοπέδων και των απόψεων, να χρησιμοποιούν τη λέξη «ομόφυλα» για τα ζευγάρια που θέλουν με το «στανιό» να επιβάλλουν το «πάθος» τους ως επίσημο τρόπο ερωτικής συμπεριφοράς στην κοινωνία. Και όχι μόνο να επιβάλλουν αλλά και να διεκδικούν με το «έτσι θέλω» την ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει τον γάμο (ως νόμιμη κατάσταση και ως τελετή) μεταξύ τους, και ίσως αργότερα (μέθοδος σαλαμιού) την υιοθεσία με όποιον τρόπο επιλέξουν. Και ενώ οι ίδιοι οι «επιλέξαντες» την αποκοπή τους από το  «ανθρωπίνως αποδεκτό» και «από Θεού δοσμένο» ως ερωτική συμπεριφορά, δεν διστάζουν να συμμετέχουν στα gay pride  (παρελάσεις υπερηφανείας) και να διατυμπανίζουν διατυμπανιζόμενοι την μεγαλοπρέπεια της αποστασίας τους, όλοι οι άλλοι πολιτικοί τε και πνευματικοί ταγοί, φοβούνται ή διστάζουν να πουν με το όνομά τους τα πράγματα.

Και εντάξει, να δεχθούμε τα δικαιώματα όλων των αποστατών, να δεχθούμε τις επιλογές τους, μα να μας αλλάξουν και την γλώσσα μας, όχι δεν θα το δεχθούμε. Εις απόδειξη των όσων αναφέρουμε παραπάνω, ας δούμε τα κείμενα, 1. Της απόφασης των μοναστηριών του Αγίου Όρους, 2. Τις επίσημες θέσεις όσων εκ των επισκόπων θέλησαν να μιλήσουν για το θέμα. 3. Την ίδια την συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, στον κ. Παπαδάκη. Ουδείς χρησιμοποιεί την λέξη «ομοφυλόφιλο» αλλά όλοι σαν να έχουν συντονισθεί από κάποιον αόρατο «μέντορα», χρησιμοποιούν την λέξη «ομόφυλο». Δεν είναι φιλόλογος ο γράφων, όμως δεν χρειάζεται και πολύς κόπος να ανοίξουμε ένα λεξικό και να δούμε τι σημαίνει η λέξη «ομοφυλόφιλο» και τι η λέξη «ομόφυλο». Μια μικρή έρευνα στα λεξικά μας, δίνει τα παρακάνω στοιχεία. 

η συνέχεια...

6 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Επαναστάτης στις μέρες μας είναι ο καθένας που ξύπνησε από την "σωστή πλευρά της ιστορίας", και άλλαξε πλευρό και ας μην βγήκε ακόμη στους δρόμους παρά εκφράζει ορθό λόγο δημόσια. Μεγάλος κίνδυνος για το σύστημα

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ἡ σκέψη χρειάζεται τίς ἔννοιες

καὶ ὁ λόγος, τὶς λ έ ξ ε ι ς



χρησιμοποιώντας συνεχῶς λάθος λέξεις

δημιουργεῖται σιγά σιγά
σ ύ γ χ υ σ η στὸ μυαλό τῶν ἀνθρώπων,

ὅπως τὸτε στὴν βαβέλ, ποὺ ἄλλαξε τὸ νόημα τῶν λέξεων
(μὲ ἄνωθεν παρέμβαση,
ἐξ αἰτίας τῆς ὕβρεως)

καὶ ἐπικράτησε ἔτσι
ἡ ἀπόλυτη σ ύ γ χ υ σ η ...


δηλαδη...τώρα...κάποιοι... προσπαθοῦν νὰ τὸ παίξουν Θεοί...!

Θαλασσινός είπε...

Πολύ σωστό!! 👍👍

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Ο πατήρ Παισιος είχε πει για τις ταυτότητες ότι η Εκκλησία να πάρει θέση.
Οι πάντες ηχρειωθησαν,έξεκλιναν οι παντες.

Νομίζω χωρίς να θέλω να επηρεάσω,σε τέτοιου είδους σοβαρά θέματα πρέπει να πάρει θέση.
Διότι όπως πιστεύω,θα έχει ευθύνη.

Ούτως η άλλως ο Νόμος δεν ορίστηκε για εκείνον που κάνει ο,τι θέλει Ο Θεός,λέγει η Γραφή,αλλά για εκείνους που δε λογαριάζουν το σωστό και το δίκαιο ούτε υποτάσσονται σ'αυτο.Τιμ.Α 1-9).

Θα κριθούμε βάσει Ευαγγελίου...

Έχει χαθεί η συνείδηση του Ορθ.Πνευματος!
Και αυτή η ζημιά έχει γίνει από την ελευθεριότητα της ζωής ,από την άγνοια,από τις μεριμνες ,αλλά νομίζω και από το Ωριγενικο κακοδοξο ,όπου έλεγε ότι η κόλαση θα έχει τέλος κ μεχρι και οι δαίμονες θα σωθούν,το οποίο ,απέρριψε η εκκλησία κατά την Ε ΟΙΚ.ΣΥΝΟΔΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ εδώ και καιρό ΟΤΙ Ο ΘΕΟς ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
Εν πολλαις αμαρτίες περιπεσσοντες και τους άπιστους και με την επιείκεια Του και όλα τα έθνη....κλπ.ειναι εξίσου κακοδοξο.(#)
Έτσι με την θέληση τους,κάνουν ο,τι κάνουν κ επηρεάζουν πολλούς στην καταστροφή.
Τα ζούμε όλα τώρα.

Βλέπουμε λοιπόν τους ισχυρούς που κινούν τα νήματα της παγκοσμιοποίησης,πίσω από κυβερνήσεις.Δυστυχως οδηγούμεθα στο χάος.



Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι ο
Θεός να μας δώσει φώτιση προς την σωστή οδό για όλον τον πλανήτη
Λυπάμαι για ότι συμβαίνει στην εποχή μας
Ο
Θεός βοηθός
Αμην

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ἕνας ὕπουλος...
νεοωριγενισμός, πράγματι...