Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ρε μπας και μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

 

«Ε.Κ.»: Πηγαίνετε στην εκκλησία; 

Στ. Κασσελάκης: Και βέβαια πηγαίνω. Θυμάμαι τις προσευχές που μου δίδασκε η γιαγιά μου η Αλεξάνδρα η Κρητικιά, «Ιησούς Χριστός νικά…» που ακόμα τις κάνω.

δεύτερη φάπα ! 

«Ε.Κ.»: Υπήρξαν περιπτώσεις που σας πλησίασαν κάποιοι, συμπεριλαμβανομένων ιεραρχών και ιερέων, και σας είπαν κ. Κασσελάκη τι είναι αυτά;

Στ. Κασσελάκης: Οχι, κανείς ποτέ. Το αντίθετο. Και στη συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, του ανέφερα για τον σύντροφό μου και αντέδρασε φυσιολογικά, δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός. Εξέφρασα την επιθυμία να πάω στο Φανάρι, κι ο Πατριάρχης είπε με μεγάλη χαρά, τα Θεοφάνια.

 περισσότερα..

σχολιο:τι να σχολιάσουμε τις απαντήσεις του ή την αφασία ουσιαστικά την έμμεση αποδοχή της διαστροφής από το φανάρι και όχι μόνο ,ε;

8 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...

Τρελογιάννη γιατί τέτοια έκπληξη ;

Δεν ξέρεις ότι Ορθόδοξο δόγμα και Ορθόδοξο ήθος συνδέονται άρρηκτα ;

Από την στιγμή που απουσιάζει το Ορθόδοξο δόγμα από το φανάρι είναι δυνατόν να υπάρχει ορθόδοξο ήθος ;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η "επίσημη Εκκλησία" κάνει ό,τι μπορεί, για να επαληθευτεί το επόμενο όραμα που είδε ο Όσιος Αγιορείτης και αόρατος ασκητής Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης (+2015), σύμφωνα με το οποίο όραμα:

Θα γίνει ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία.

* * *

Κανένας σώφρων δεν επιθυμεί να γίνει ένα νέο Σχίσμα στην Εκκλησία, όμως η προηγούμενη προφητεία θα επαληθευτεί χωρίς καμία αμφιβολία. Και ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ του Σχίσματος, θα είναι η "επίσημη Εκκλησία", η οποία σκανδαλίζει εντονότατα και συχνά το λογικό πλήρωμα της Εκκλησίας.

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Β είπε...

Από όσα ακούς τίποτα λέει μία παροιμία και από όσα βλέπεις τα μισά
Δηλαδή πόσο αφελείς πρέπει να είμαστε !!!!
Είπε ο Κασελάκης όσα είπε και πρέπει να τον πιστέψουμε;
Λέει ποτέ "π0υστις" Αλήθεια;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ, είπε:

Ι.4. "Σύντομα και οι οπαδοί του Αντιχρίστου θα κάνουν το σταυρό τους, θα μπαίνουν στις εκκλησίες, θα κηρύττουν τις εντολές του Ευαγγελίου, αλλά αν δεν κάνουν και καλές πράξεις μην τους πιστεύετε. Τους ανθρώπους του Θεού θα τους αναγνωρίζετε από τις πράξεις τους." (356-7)

Πηγή:
https://www.imdleo.gr/diaf/2015/08/gGabriel.html

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Η κατανόηση της διδ.της εκκλησίας,έρχεται από την κάθαρση κ τον Φωτισμό ,λέει ο αγ.Γρηγοριος ο Παλαμάς,και όχι από όποιον λέει ότι πιστεύει ενώ έχει φτιάξει μια δική του πίστη όπως την εννοεί.

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

Το γεγονός ότι του έδωσε ημερα Θεοφανείων,να κάνει επίσκεψη με παραπέμπει εκ πρώτης στη φώτιση λόγω της ημέρας...
Όμως,
Ήδη η αντίληψη περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε σχέση με τον σύγχρονο κόσμο αλλάζει.
Το είδαμε και με τη βάπτιση των δύο παιδιών στην Αθήνα με θετούς γονείς τους Ομοφιλοφιλους ,οπου γι'αυτό το Μυστήριο ήρθε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος.













Ηλιάδης Σάββας είπε...

Πολύ σωστά Β! Γι' αυτό όχι μόνο δεν τον πιστεύουμε αλλά ούτε καν μας ενδιαφέρει ως άτομο. Όμως, επειδή προβάλλεται δολίως ως υπόδειγμα, ως πρότυπο, ενώπιον των νέων της πατρίδας μας και επειδή σιωπούν ενόχως οι πνευματικώς υπεύθυνοι, έχουμε χρέος να μιλήσουμε για τον κίνδυνο που παραμονεύει απ' όλο αυτό το θέατρο της ασεβείας. Μόνο και κυρίως γι' αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Ο δημόσιος έλεγχος των απαράδεκτων και αφύσικων διαστροφών που προβάλλονται δημόσια, μπορεί να παρακινήσει σε μετάνοια όσους παγιδεύτηκαν στις διαστροφές αλλά είναι στην πραγματικότητα καλοπροαίρετοι.

Στο πλήρωμα της Εκκλησίας υπάρχουν κάποιοι ΠΡΩΗΝ ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι όμως μετανόησαν ειλικρινά και προσπαθούν να ζήσουν την Χριστιανική ζωή.