Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Γιάσερ Αραφάτ_''Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη''

Αυτό δήλωσε την 15 Δεκεμβριου 1981 κατά την πρώτη επίσκεψη του στην Αθήνα ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ.
Είναι όμως αληθινό αυτό;
Ναι, κατά το ήμισυ της ιστορίας της Παλαιστίνης.
Κρήτες δημιούργησαν στα παράλια της Παλαιστίνης την γνωστή ως Πεντάπολη των Φιλισταίων (Γάζα, Ασκάλων, Άζωτο, Εκρών και Γαθ). Ήταν ο πολεμοχαρής λαός των Φιλισταίων από τους οποίους καταγόταν και ο γνωστός Γολιάθ, τον οποίον σκότωσε με την σφενδόνα του ο νεαρός Δαβίδ.
 
 Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "Βύβλοςο Βηρυτός (km) 20 Σιδώνα ΦΟΙΝΙΚΙΚΑ Τύροςο ΚΡΑΤΗ Άκρα Δαμασκός ΑΣΣΥΡΙΑΚΗ AYT. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΑΜ-ΔΑΜΑΣΚΟΥ Μεσόγειος Θάλασσα ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Σαμάρεια Συχέμ Ιώππη ΦΙΛΙΣΤΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΡΑΜΑΪΚΕΣ ΦΥΛΕΣ Αζωτος (Ασδώδ) Ασκάλωνα Ραββάθ υιών Αμμών ΒΑΣΙΛΕΙΟ Γέρασα ΤΟΥ Βαιθήλ ΑΜΜΩΝ Σοκχώθ Οιεριχώ Ιερουσαλήμ Λάχις ΒΑΣΙΛΕΙΟ Διβών ΤΗΣ Χεβρώνα ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΤΟΥ ΜΩΑΒ o Βηρσάβι (Βηρσαβεέ) Γάζα ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΔΟΥΜΑΙΑΣ (Î ΤΟΥ ΕΔΩΜ) ΝΑΒΑΤΑΪΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ Πέτρα"
Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη από αναφορές αλλά και Προφητείες για αυτόν τον λαό.
Προφητείες οι οποίες μιλούν για Πλήρη Καταστροφή αυτών των πόλεων.
Θα αναφέρω μόνο την πιο γνωστή, αυτή του Προφήτη Σοφονία ο οποίος έζησε 600 περίπου χρόνια προ Χριστού.
''διότι Γάζα διηρπασμένη ἔσται, καὶ Ἀσκάλων εἰς ἀφανισμόν, καὶ Ἄζωτος μεσημβρίας ἐκριφήσεται, καὶ Ἀκκαρὼν ἐκριζωθήσεται.
οὐαὶ οἱ κατοικοῦντες τὸ σχοίνισμα τῆς θαλάσσης, πάροικοι Κρητῶν· λόγος Κυρίου ἐφ᾿ ὑμᾶς, Χαναὰν γῆ ἀλλοφύλων, καὶ ἀπολῶ ὑμᾶς ἐκ κατοικίας.
καὶ ἔσται Κρήτη νομὴ ποιμνίων καὶ μάνδρα προβάτων.
καὶ ἔσται τὸ σχοίνισμα τῆς θαλάσσης τοῖς καταλοίποις οἴκου Ἰούδα· ἐπ᾿ αὐτοὺς νεμήσονται ἐν τοῖς οἴκοις Ἀσκάλωνος, δείλης καταλύσουσιν ἀπὸ προσώπου υἱῶν Ἰούδα, ὅτι ἐπέσκεπται αὐτοὺς Κύριος ὁ Θεὸς αὐτῶν, καὶ ἀποστρέψει τὴν αἰχμαλωσίαν αὐτῶν.'' Προφήτης Σοφονίας Β΄4-7).
Αυτή η Προφητεία εκπληρώθηκε με ακρίβεια, τριακόσια περίπου χρόνια αργότερα επί Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 332 π.Χ.
Οι Φιλισταίοι του αντιστάθηκαν όσο κανένας άλλος λαός μέχρι τότε και η Πολιορκία της Γάζας έμεινε στην Ιστορία ως η πιο χρονοβόρα για την Μ. Αλέξανδρο επιχείρηση, στην οποία και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά στον θώρακα.
'Ηταν η τελευταία και πιο απόρθητη από τις πέντε πόλεις, η οποία δύο μήνες τον καθυστέρησε από τα σχέδια του και αποδεκάτισε μεγάλο μέρος από το στράτευμα του, τόσο ώστε να τον αναγκάσει να στείλει στη Μακεδονία τoν Αμύντα για νέα στρατολόγηση.
Ο πρώτος ο οποίος πάτησε στα τείχη της Γάζας ήταν ο γνωστός Νεοπτόλεμος, από το γένος των Αιακιδών.
Όλοι οι Φιλισταίοι άνδρες έπεσαν μαχόμενοι και δεν έμεινε ούτε ένας.
Στη συνέχεια ο Μ. Αλέξανδρος πούλησε όλα τα γυναικόπαιδα για δούλους και μετέφερε γειτονικούς Αραβικούς πληθυσμούς για να κατοικήσουν αυτά τα παράλια, τα οποία για αυτόν είχαν στρατηγική σημασία και έπρεπε να τα κατοικεί έμπιστος λαός του.
Άρα οι καταγόμενοι από την Κρήτη Φιλισταίοι αφανίστηκαν για πάντα από αυτή την γη και οι σημερινοί Παλαιστίνιοι είναι από διάφορες Αραβικές φυλές, όπως και η φυσιογνωμία τους το μαρτυρά.
Από αυτή την καταστροφή του Μ. Αλεξάνδρου ποτέ μέχρι σήμερα αυτά τα μέρη δεν ανήκαν στους Ισραηλίτες.
Μήπως αυτά τα τελευταία λόγια της Προφητείας τα οποία αναφέρουν για "Κυριαρχία από το Κατάλοιπο Οίκου Ιούδα (Ισραηλιτών) και Επιστροφή αυτών από την Αιχμαλωσία" μεταπηδούν χρονικά (κάτι το οποίο συνηθίζεται να γίνεται και σε πολλές άλλες προφητείες της Αγίας Γραφής) και αναφέρουν την Τελική Κατάληξη αυτών των περιοχών;;;
Ο νοών νοείτω επί του προβληματισμού μου...
 
 Χρήστος Κλητσινάρης
 
 Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "STATE OF Haifa PALESTINE Golan Heights Sea of Galilee Nazareth SYRIA ISRAEL Hadera Irbid Netanyao Janin Tulkarm camstime Herzliya Nablus TEL AVIV Jerash Zarqa Bat Yam Ramla Qalqilya West Bank Ramallah Jericho 。 Rehovot Latrun Salient dreamstime Ashkelon Ashdod AMMAN JERUSALEM Kiryat GatO EAST JORDAN JERUSALEM Bethlehem Gaza Gaza Strip 1950 eiral-Balah Armistice Khan Yunis Hebron Dead Sea Rafah 1949 Armistice ine Beer Sheva I S EGYPT R E L Kerak dreamstime.com Dimona 74413499©PeterHersFuan Hermes 74413499"


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όμως η παλαιά Διαθήκη λέει τους Φιλισταίους "Κρήτες" και όχι "Έλληνες"; Ας ρωτήσουμε τον Ηρόδοτο, που γράφει πως οι αρχικοί κάτοικοι της Κρήτης ήταν "Βάρβαροι" και μετά ήρθαν οι Έλληνες. Αλλά και οι Γενετιστές συμφωνούν πως οι αρχικοί κάτοικοι της Κρήτης είχαν έρθει από την Μ. Ανατολή. Οι Φιλισταίοι λοιπόν ήταν Κρητικοί αλλά όχι Έλληνες.
Φυσικά και έχουμε συγγένεια με τους Παλαιστίνιους όπως και με τους Εβραίους αλλά όλους τους κατοίκους της Αν. Μεσογείου αλλά αυτό οφείλεται στις χιλιόχρονες επαφές και όχι σε κάποια αρχική καταγωγή.
Τώρα ... σε ποιον ανήκει η περιοχή δικαιωματικά; Ας ρωτήσουμε πάλι έναν αρχαίο, τον Θουκυδίδη: "Ος κρατεί, άρχει".

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...σύμφωνα μὲ τὴν Γραφή πάντως

οἱ Φιλισταῖοι, ὅπως καὶ ἄλλοι λαοὶ τῆς περιοχῆς

ποὺ ἐπιχείρησαν ἐπανειλημένα νὰ ἐξοντώσουν
τὸν Λαό τοῦ Θεοῦ
(καὶ ποὺ κατὰ παραχώρηση Θεοῦ, γιὰ τὶς ἁμαρτίες του,
πολλά ἔπαθε ἀπʹ αὐτούς)

στὸ τέλος, ἐξοντώθηκαν καὶ ἀφανίστηκαν
καὶ τὸ μόνο που ἔμεινε ἀπό αὐτούς

εἶναι τὰ ὀνόματα κάποιων τοπονυμίων...

φυσικά, οἱ περισσότεροι ἱστορικοί, ἀρχαιολόγοι
καὶ...λοιποί ...εἰδικοί ...

ποὺ συνηθίζουν
νὰ κόβουν καὶ νὰ ράβουν
κατά παραγγελία....
κατά τὰ συμφέροντα...
καὶ
κατά τὴν χρηματοδότηση...

ἔχουν, καθώς φαίνεται,
τὸν τρόπο τους

νὰ τὰ..."βολεύουν"
τὰ πράγματα...