Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΒΑΛΣΑΜΙΩΤΗ

Το Φράγμα Βαλσαμιώτη βρίσκεται κοντά στο χωριό Βατόλακκος της επαρχίας Κυδωνίας στη Δυτική Κρήτη και αποτελεί ήδη έναν από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους στα δυτικά του νησιού. Κατασκευάστηκε με σκοπό τη συγκέντρωση των νερών από το ρέμα του Διγενή, το οποίο στραγγίζει την ανατολική πλευρά του όρους Ασφενδιλές και αποτελεί παραπόταμο του Κερίτη Ποταμού.

 Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατόλακκου να διοργανώσει και φέτος, μετά από αποχή δύο ετών λόγω κορωναϊού, την έκθεση καλλιτεχνών και ξυλοτορναδόρων στο εκπληκτικό μονοπάτι του ποταμού Βαλσαμιώτη. 

Η αλήθεια είναι ότι ιδεωδέστερος χώρος από το μονοπάτι του ποταμού Βαλσαμιώτη για την έκθεση εικαστικών έργων δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου. Τα έργα των καλλιτεχνών έδεναν αρμονικά μέσα στο καταπράσινο τοπίο, όπου μοναδικοί ήχοι ήταν το κελάρισμα του νερού και ο ήχος του τζίτζικα. Ψυχή της εκδήλωσης και πρωτεργάτης, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου και νυν απλό μέλος Μανώλης Αβαράκης, χωρίς να παραγνωρίζεται βεβαίως η πολύτιμη βοήθεια και των υπολοίπων μελών.

 Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: