Τρίτη 30 Μαΐου 2023

H χώρα με τις μάσκες

Μπορεί να είναι απεικόνιση σκάκι και κείμενο που λέει "ΝΙΚΟΣΙ ΚΑΡΑΒΕΛΟΣ Η χώρα με τις μάσκες 해6423 44 γράμματα εκδόσεις"


Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο μου, που τέμνει, κατά το δυνατόν, την εποχή που ζήσαμε, εποχή της μεγάλης Απάτης, της "μηχανής" που στήθηκε, με πρόσχημα την "υγειονομική κρίση".
Τη μηχανή δεν "έβαλαν μπροστά" μόνο οι κυβερνώντες, αλλά και η αντιπολίτευση, όλα σχεδόν τα κόμματα της βουλής, που έρχονται πάλι να πάρουν την ψήφο μας.
Όλοι άπλωσαν γυμνό το μπράτσο τους να διαφημίσουν την Απάτη! Όλοι έδρασαν ή σιώπησαν!
Ελπίζω το βιβλίο να βοηθήσει κάπως , έστω ελάχιστα, στην "μεγάλη επανεκκίνηση" του μυαλού και της συνείδησης, που τόσο χρειάζεται στις μέρες μας.
Για να πάψουμε να φοβόμαστε, να βγάλουμε τις μάσκες που θέλουν για πάντα να μας επιβάλουν, για να δείξουμε επιτέλους ολόκληρο το πρόσωπό μας.
Θα είναι τιμή μου να το διαβάσετε.. ακόμη κι ας δεν συμφωνήσετε με όσα γράφει.
Νίκος Ι. Καραβέλος
 
 
Λίγα λόγια για το έργο
Έφτιαξαν, λοιπόν, μια επικράτεια τρόμου, μια χώρα συκοφαντίας, ένα κράτος βίας, υποκρισίας, συμβιβασμού, επιθετικής δειλίας. Κατασκεύασαν τη Χώρα με τις Μάσκες και μας είπαν πως σε αυτήν θα ζήσουμε για πάντα!
Με αυτόν τον ιό ή με άλλους, που θα χτυπάνε τα ζωτικά μας όργανα, την ψυχή, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, την ευγένεια, την ανεξαρτησία, τη μνήμη μας. Είπαν πως στην χώρα με τις μάσκες θα ζούμε σαν δούλοι έντρομοι και σκυφτοί, υποζύγια με φόρτωμα τους ίδιους και τον πλούτο τους. Μας είπαν πως αυτό δεν θα έχει τέλος κι άρχισαν πάλι να μαστορεύουν παλιούς και νέους ιούς!
Όμως εμείς έχουμε άλλη άποψη.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 
Λίγα Λόγια για τον συγγραφέα
Ο Νίκος Καραβέλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από τις Μυκήνες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1982 ασκεί τ ο επάγγελμα του μαχόμενου δικηγόρου. Κατοικεί στην Ηλιούπολη, όπου διετέλεσε επί δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος.
Ως δικηγόρος υπερασπίστηκε την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών και συνεχίζει να υπερασπίζεται.
Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές:
Οι μυγδαλιές του χειμώνα (Μαυρίδης, 1979), Τόπος καταγωγής (2000), Αμίρ Αγιάντ (Γαβριηλίδης 2005), Καθώς μικραίνει ο ύπνος (Γαβριηλίδης 2009), Μικρά ονόματα (Γαβριηλίδης 2012),
Εν καιρώ πολέμου (Γαβριηλίδης 2017), Χάλκινη βροχή (Γκοβόστης Ποιητικά, 2021).
Έχει εκδώσει επίσης το αφήγημα Χωρίς Γραβάτα (Γαβριηλίδης, 2014).
Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αρθρογραφούσε στην Ελευθεροτυπία.
 

Διεύθυνση / Κεντρική Διάθεση:
Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34
Τηλ.: +30 210 612 70 74
Email: info@24grammata.com
Web site / e-shop: www.24grammata.com
Copyright © 2023 24γράμματα
H γραφιστική επεξεργασία
έγινε στο ατελιέ γραφικών τεχνών
των εκδόσεων 24γράμματα
(Λεωφ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι, τηλ. 210 612.70.74)

1 σχόλιο:

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Συγχαρητήρια κ.Νίκο! Εύχομαι συν Θεώ το βιβλίο σας, ως Πόνημα ελευθερίας, να βοηθήσει τους ανθρώπους.