Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Νεοβαρλααμισμός σε Ναό των Αθηνών… με τα μέτρα κατά του κόβιντ μας μεταμορφώνουνε σε ουνίτες.


Η γνωστή φράση «ποτέ μην αφήνεις μία κρίση να πάει χαμένη» σίγουρα βρήκε τόπο στην Εκκλησία της Ελλάδος

 Μπορεί τα λεγόμενα ‘μέτρα κατά του κόβιντ’ να έχουνε σταματήσει ή/και περιοριστεί σχεδόν παντού, στους Ιερούς Ναούς όμως η βλάσφημη μασκοφορία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που βίωσα πρόσφατα σε σουπερμάρκετ. ΚΑΝΕΙΣ από τους πελάτες δεν φορούσε μάσκα ΕΚΤΟΣ από έναν ιερέα! 

Και για πρώτη φορά είδα με τα ίδια μου τα μάτια το εξής παράλογο σε Ναό άλλης Μητροπόλεως από αυτής που εκκλησιαζόμουν. Όλοι σχεδόν οι εκκλησιαζόμενοι φορούσαν μάσκα ΕΚΤΟΣ από τους συγγενείς κεκοιμημένου που του έκαναν μνημόσυνο. Συνήθως παρατηρείται το αντίθετο, οι συγγενείς του κεκοιμημένου να είναι εκτός τόπου και χρόνου μέσα στο Ναό, αλλά τούτη τη φορά οι τακτικά εκκλησιαζόμενοι έδειχναν να είναι απολύτως εκπαιδευμένοι στην ασέβεια.

Λυπήθηκα δε βαθύτατα για τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα νερό ιερέα, ο οποίος εκλιπαρούσε τους πιστούς εκείνου του Ναού να έρχονται τακτικότερα στην Εκκλησία και να μην φοβούνται, λέγοντας τους ότι δεν κινδυνεύουν από κάτι, καθότι τηρούνται όλα τα μέτρα… και τους ανέφερε με απορία πώς γίνεται στην κοπή της βασιλόπιτας που τον καλούν να είναι μέχρι και διακόσιοι άνθρωποι στοιβαγμένοι μέσα στον ίδιο χώρο χωρίς μάσκες, ενώ στον Ναό που τηρούνται τα μέτρα να φοβούνται να πάνε!

Σε αυτό το κενό «επιχείρημα» εγκλωβίστηκε ο ιερέας αυτός από τους ανωτέρους του που άνοιξαν τις θύρες των Ναών στον Καίσαρα, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι στο Ναό κινδυνεύεις εάν δεν τηρήσεις τα μέτρα. Την ώρα δηλαδή που τους καλεί να έλθουν, παράλληλα τους διώχνει. Και το χειρότερο και πιο βλάσφημο όλων είναι ότι αποσιωπά και δεν διδάσκει στο ποίμνιό του την χάρη των ακτίστων ενεργειών μέσα στο Ναό που προστατεύουν και αγιάζουν τις εικόνες του Θεού, τα ανθρώπινα πρόσωπα.

Οι πράξεις αληθινής εν Χριστώ αγάπης δεν καταλήγουν στην μονιμοποίηση του φόβου μέσα στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ήλθε να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά κάθε φόβου. Σήμερα και εκ των αποτελεσμάτων βλέπουμε ολοφάνερα μπροστά στα μάτια μας σε ποιές δυνάμεις υπάκουσαν οι διοικητές (όχι ποιμένες) της Εκκλησίας, όταν μας έλεγαν ότι «από αγάπη» συγκαταβαίνουν στις αδυναμίες και στους φόβους μας να μην κολλήσουμε, και γι’ αυτό μας δέχονται και με τις μάσκες μέσα στους Ναούς επειδή «μας αγαπάνε». Και επίσης ότι «από αγάπη» πρέπει να φοράμε κι εμείς τις μάσκες μέσα στους Ναούς για να μην κολλήσουμε τους άλλους!

Πήξαμε στην «αγάπη» τους.

Έτσι έκανε και ο πονηρός διάβολος στην Εύα και πέταξε τους Πρωτοπλάστους έξω από τον Παράδεισο. Από «αγάπη» και «ενδιαφέρον»! Το ίδιο και τούτοι, πέταξαν τους πιστούς έξω από την αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία και «από αγάπη» εισήγαγαν τον νεοβαρλααμισμό μέσα στις καρδιές τους. Και έρχονται οι «πιστοί» στην Εκκλησία με μουντζουρωμένα τα πρόσωπά τους, με κομμένα τα φτερά τους, με την ελπίδα τους στον πάγο.

Ακόμα και αυτές οι ξεφτιλισμένες δικαιολογίες που προέβαλαν τέλειωσαν πια. Ποιός είναι ο λόγος να συνεχίζεται αυτή η βλασφημία μέσα στους Ναούς; Πώς είναι δυνατόν να θεωρούν οι πιστοί ο ένας τον άλλον……. μικρόβιο; Πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ότι νομίζουμε. Είδα μπροστά στα μάτια μου μεγάλο, πολυπληθή, ωραίο Ναό να πέφτει στην αίρεση του βαρλααμισμού μέσα σε δύο βδομάδες. Ήρθε εκείνη την εποχή «τυχαία» ένας σπουδαγμένος της εσπερίας ιερεύς και μόλυνε το εκκλησίασμα με την φόλα της κοσμικής «αγάπης». Μέσα σε δύο εβδομάδες ήλθαν τα πάνω κάτω και εκεί που δεν φορούσε ΚΑΝΕΝΑΣ μάσκα, όχι μόνο προαιρετική έγινε η μάσκα αλλά υποχρεωτική. Μόλις μέσα σε δύο εβδομάδες!

Λοιπόν. Όπως το έκαναν μπορούνε να το ξεκάνουν, αλλά δεν το αλλάζουν. Γιατί;

Γιατί τούτο αδέλφια αποτελεί σημαντικό βήμα προς την δρομολογούμενη Ουνία. Οι παπικοί, που ούτε να ακούνε δεν θέλουν για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, δεν πιστεύουν στις άκτιστες ενέργειες. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς έδωσε σφοδρές μάχες με τον λατινόφρονα μοναχό Βαρλαάμ που εκπροσωπούσε αυτό το βλάσφημο πνεύμα, και έχουν γίνει Σύνοδοι που τον καταδίκασαν. Σήμερα όμως βλέπουμε την επαναφορά του βαρλααμισμού μέσα στους Ναούς με την αμφισβήτηση των θείων ενεργειών, της χάριτος του Αγίου Πνεύματος που αγιάζει και σώζει τον άνθρωπο. Γι’ αυτό οι πνευματικοί άνθρωποι φωνάζανε από την αρχή ότι η μασκοφορία μέσα στους Ναούς είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.

Η σύγκριση με τον έξω κόσμο ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ τους «ποιμένες». Δεν είναι δυνατόν οι περισσότεροι άνθρωποι έξω να έχουν σταματήσει να φοράνε τα φίμωτρα και μέσα στους Ναούς του Θεού να επικρατεί ένα μόνιμο καρναβάλι. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΕΛΟΙΑ……

Ποιός δίνει εντολές στους επιτρόπους και στο προσωπικό της Εκκλησίας να φοράνε ακόμα μάσκες; Ποιός επιτρέπει στους ιερείς που κοινωνάνε τους πιστούς να φοράνε μάσκες;

Οι «εργάτες στον αμπελώνα του Κυρίου»! δίνουν αυτές τις εντολές. Οι «ποιμένες» μας που κάνουν «ομολογία πίστεως» στα πολυδάπανα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα! Αυτοί εν γνώσει τους αφήνουν την Στρατευομένη Εκκλησία της Ελλάδος να βουλιάξει στην αίρεση του βαρλααμισμού γιατί έτσι τα συμφώνησαν με τον πάπα.

Για να καταλάβουμε επιτέλους τι συμβαίνει γύρω μας και σε τί συμμετέχουμε κι εμείς όταν δεν αντιδράμε.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σημερινές από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Κυψέλης, που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών αν δεν κάνω λάθος. Εστάλησαν από αναγνώστρια που πήγε σε μνημόσυνο. «Τι το ήθελα;; Κατακολάστηκα!» μου έγραψε στο μήνυμα.


πηγή

 

5 σχόλια:

minas45 είπε...

Που να δείτε τι γίνεται στην Κω...

minas45 είπε...

https://youtu.be/lA54F4_10yQ

The Cave Dweller είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Παναγία μου!!!!
Διαμαρτυρηθείτε αδελφοί!!
Μην πατάτε όπου είναι οι μασκοφόροι...
Σε λίγο δεν θα μείνει εκκλησία ΚΑΝΟΝΙΚΗ, όπως θέλει ο Θεός, «άνακεκαλυμμένω προσώπω» (Β΄Κορ. 3,18) όπως λέει, άν δεν μιλήσουμε..

Ανώνυμος είπε...

Παντού τα ίδια γίνονται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων! Κατά τα άλλα, όπου να'ναι θα πάρουμε την πόλη!