Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Η χειρότερη μορφή αμόρφωτου.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Η χειρότερη μορφή αμόρφωτου.
Εκείνος που νομίζει ότι είναι μορφωμένος.
Αλλά η αλαζονεία του είναι δέκα πήχεις πάνω απ τη μόρφωση του.
Ο κύριος μορφωμένος λοιπόν λέει αμόρφωτους όσους πιστεύουν στο Θεό. Μέσα σε αυτούς προφανώς βάζει το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, τον Πλούταρχο και τον Επικτητο που στα μνημειώδη φιλοσοφικά τους έργα αναφέρουν το Θεό κάθε δεύτερη σειρά.
Να θυμίσω λοιπόν στον ανεκδιήγητο ότι ο Πλάτων θεωρεί Παιδεία μόνο τη Φιλοσοφία και τη Μουσική. Και δεν υπήρξε μεγάλος φιλόσοφος
στην αρχαία παγκόσμια σοφία και διανόηση που δεν είχε το Θεό σαν κύριο θέμα της έρευνας του.
Ο σύγχρονος ξερολας όμως του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο έξυπνος και σοφός από αυτούς.
Και αναρωτιέται αν θρησκεία και παιδεία είναι ασύμβατα...
Θα σε στενοχωρήσω αλλά αθεΐα και παιδεία είναι τα μόνα ασύμβατα. Καημένε...
 Γρηγόρης Πετράκος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρίθμητοι οι ανά τους αιώνες τοιούτοι, μέγιστοι αυτού και ελάχιστοι. Ήλθον, είδον και απήλθον! Και αυτός, ήλθε, είδε και θα επέλθει, αλλά... πού; Καημένος, καθότι πνευματικώς καμμένος! Είθε να συνέλθει! Συνάνθρωπος, γαρ!
ΑΜΑΣΕΥΣ

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Πιο καλά θα πιστέψουν πως ο θεος Διόνυσος κυοφορηθηκε από το μηρό του Δία,πιο καλά τους έρχεται ... παρά να παραδεχτούν πως

Ο Ιησούς Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος δηλαδή,Θεάνθρωπος κ γεννήθηκε από Παρθένο ,την Μαρία!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τατσόπουλος είναι απλά ένας γκιόζης. Κατέρρευσε και από ανεύρισμα σε ζωντανή μετάδοση στην τουβού, η προειδοποίηση δηλαδή του ήρθε κατά το εκτυπώτερον δυνατόν, και μυαλό δεν έβαλε. Είθε να βάλει, αν και δε φαίνεται. Πολλές φορές όμως γίνονται και πράματα που δεν φαίνονται. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε και μηδένα προ του τέλους καταδίκαζε. Προς το παρόν όμως, είναι ακριβώς ένας γκιόζης και τίποτα παραπάνω. Περίπτωση να μασάς κουκιά και να τον φτύνεις.