Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Κύπρος , Αρχιεπισκοπικές εκλογές __Άλλος επίδοξος λεβέντης για τον θρόνο ,δε γνωρίζει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του .

Κυρηνείας για αμβλώσεις και καύση νεκρών: "Δεν θα υποκαταστήσουμε το κράτος" 

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Κυρηνείας σε Κυπριακό κανάλι :

Τι πρέπει να αλλάξει στην Εκκλησία;

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας επανέλαβε θέση που διατύπωσε το 2019 ότι οι κληρικοί δεν θα πρέπει να επισέρχονται σε λεπτομέρειες κατά την εξομολόγηση των πιστών αλλά "εάν οι άνθρωποι θέλουν την γνώμη και την άποψη της Εκκλησίας, τότε να προσφέρεται με διάκριση"

"Είχα πει τότε εάν κάποιος άνθρωπος σου ανοίξει την ψυχή του, μην μπεις μέσα να αλωνίζεις. Να έχεις σεβασμό και διακριτικότητα. Εάν ένας άνθρωπος ξέρει σε μέχρι σε ποιο σημείο θα ανοίξει τον εαυτό του, τι θα πει, τι θα κάνει, εσύ που ξέρεις να αντιμετωπίσεις με σεβασμό την κατάσταση."

Σχέση κράτους-Εκκλησίας

Ο υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο είπε ότι το Ευαγγέλιο και τα όσα πρεσβεύει, δεν συνάδουν με την ρητορική μίσους και ότι στην Εκκλησία "όλοι χωρούν με την αγάπη και την ευσπλαχνία του Θεού"

"Πουθενά δεν λέει στην Αγία Γραφή ότι ένας άνθρωπος πιστεύει κάτι διαφορετικό, έχει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, εμείς πρέπει να τον εξευτελίσουμε, να τον διασύρουμε, να τον υποσκάψουμε, ή να τον θάψουμε ζωντανό. Αυτό δεν είναι μόνο όχι Χριστιανικό, αλλα ούτε καν ανθρώπινο."

Αμβλώσεις και καύση νεκρών

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας τόνισε την ανάγκη "καθαρής και σαφούς διατύπωσης του Θεού" μακριά από διαδικασίες που διεκπεραιώνει και τηρεί χωρίς να αλλοιώνει την πεμπτουσία της Εκκλησίας.

"Σίγουρα δεν θα υποκαταστήσουμε το κράτος κάνοντας αντίστοιχες υποδομές. Η Εκκλησία δίνει την δυνατότητα στον "χτιστό" άνθρωπο να εμποτιστεί με το άχτιστο, το αιώνιο και να έχει δυνατότητα συνέχισης ύπαρξης. Η γνώση του Θεού πρέπει να μας κάνει πιο κοντά στον άνθρωπο. Τέτοια θέματα αγγίζουν το μεθόριο του κάθε ανθρώπου και η Εκκλησία πρέπει να στέκεται στον κάθε άνθρωπο."

σχόλιο:Μπέρδεγουέι κατάσταση τι ζούμε ρε φίλε..

 

Όσοι αντέχετε να δείτε κάντε κλικ εδώ

4 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ὠραιολογίες...ρητορία...

(καὶ κρυφτούλι, πίσω ἀπὸ τὸ δαχτυλάκι μας...)

κατάντια φίλε μου...
...κατάντια...

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησία ΑΕ. Άλλος μάνατζερ για CEO;

Georgios Tatsis είπε...

Όλες οι ελληνικές εκκλησίες κατηντησαν η ντροπή της Ορθοδοξίας!!! Θεέ μου, πόσο ντρέπομαι... μείναμε ορφανοί!

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν μείναμε ορφανοί.
Ο Όσιος Αρχιμανδρίτης Σίμων Αρβανίτης, είχε πει προφητικά: στα χρόνια που ζούμε και στα επόμενα, ο Θεός θα κατευθύνει άμεσα και προσωπικά τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.