Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Όλοι μας φέρουμε την ευθύνη για κάθε μας επιλογή.


Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι 
Κάθε επιλογή που γίνεται τώρα έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα στο μέλλον.
Καλούμαστε όμως όχι μόνο να αναγνωρίσουμε την ευθύνη των επιλογών μας, αλλά και να διαχειριστούμε ορθά τα μελλοντικά αποτελέσματα. Διότι ακόμα κι αν έχουμε κάνει την σωστή επιλογή, εάν δεν διαχειριστούμε σωστά τους καρπούς που μας έφερε, τότε αυτοκαταστρεφόμαστε. Και πάλι δηλαδή επιλέγουμε πως θα διαχειριστούμε τους καρπούς των επιλογών μας.
Γι’ αυτό χρειάζεται πάντοτε να έχουμε διάκριση και σύνεση. Πάντοτε να ζητούμε την άνωθεν σοφία για να μην σπαταλήσουμε, με την κακή μας διαχείριση, όλα εκείνα που με κόπο πετύχαμε.
Και φυσικά μην ξεχνούμε να ζούμε με ευγνωμοσύνη, με απλότητα και ταπείνωση. Να μην επιτρέψουμε να πέσουμε ποτέ στην αχαριστία, στην αλαζονεία, στην υπερηφάνεια.
Η στάση ζωής μας, στην αποτυχία ή στην επιτυχία μας είναι επιλογή.
Στην αποτυχία άλλοι παραιτούνται ενώ άλλοι ξαναπροσπαθούν, άλλοι αγανακτούν άλλοι ταπεινώνονται.
Στην επιτυχία άλλοι υπερηφανεύονται ενώ άλλοι μένουν προσγειωμένοι, άλλοι γίνονται αλαζόνες και υπερόπτες βγάζοντας όλα τα απωθημένα τους, ενώ άλλοι γίνονται ειρηνικοί και ελεήμονες κάνοντας και τους άλλους κοινωνούς της χαράς τους.
Ας επιλέγουμε πάντοτε το τρόπο του Χριστού μας. Είτε ζούμε μέσα στα «Ωσαννά» είτε στα «Σταύρωσον ,σταύρωσον αυτόν».
Κανείς δεν βγαίνει χαμένος όταν ακολουθεί τον Χριστό. Καμία επιλογή δεν είναι καλύτερη από την επιλογή να είσαι φίλος του Θεού, όχι στους τύπους αλλά στην ουσία, όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη πραγματικότητα.

 π.Π.Π..

Δεν υπάρχουν σχόλια: