Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Χίος: Μεθοδιστής βαπτίστηκε Ορθόδοξος σε έναν από τους αρχαιότερους ναούς του Αιγαίου

Χίος: Μεθοδιστής βαπτίστηκε Ορθόδοξος σε έναν από τους αρχαιότερους ναούς του Αιγαίου

Τον πανορθόδοξο και οικουμενικό του χαρακτήρα ανέδειξε το Ιερό Προσκύνημα της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Ισιδώρου στην Χίο, ο Ιερός Ναός του 4ου αιώνος, όπου βρίσκονται οι τάφοι των πρωτομαρτύρων Ισιδώρου και Μυρόπης.

Στον ιερό και αγιασμένο αυτό χώρο, ένα από τα αρχαιότερα μνημεία του Αιγαίου Πελάγους, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Π.Μάρκος βάπτισε τον μέχρι σήμερα Μεθοδιστή Joel Whitehead δίδοντας του το όνομα Ιωάννης – Ισίδωρος.

Ο Whitehead είναι ο Αντιπρόεδρος της Propelle Club και ευρίσκεται στην Χίο στα πλαίσια του 21ου Συνεδρίου της NAVIGATOR.

“Το ιερό αυτό γεγονός”, είπε ο Σεβασμιώτατος π. Μάρκος, “δεικνύει την υλοποίηση του λόγου του Χριστού: «μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγ. Πνεύματος». Είναι μία ισχυρή μαρτυρία ότι μέσα σε ένα κόσμο συγκρούσεων, πολέμων, αδικίας, ανισοτήτων και κυρίως πνευματικής ξηρότητος και κατ’ επίφαση ανοχής – αποδοχής της απομακρύνσεως από το θέλημα του μόνου αληθινού Θεού, η Ορθόδοξος Εκκλησία πληροί, γεμίζει, με τον λόγο της αληθείας, της αγάπης και της αρετής τις ψυχές που αναζητούν ώστε στην θέση της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιήσεως να αναδειχθεί η φιλάνθρωπη (=αγάπη για τον άνθρωπο, την εικόνα του Θεού) οικουμενικότης, και να εφαρμοσθεί ο λόγος του Χριστού «και γενήσεται μία ποίμνη, εις ποιμήν», η Ορθόδοξος Εκκλησία, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Μάλιστα με την συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αγιάζει τον άνθρωπο και καταργεί κάθε άλλο διακριτό δεσμό αίματος υπερβαίνοντας εθνικές, φυλετικές, γλωσσικές, κοινωνικές, οικονομικές και μορφωτικές διακρίσεις. Στην κολυμβήθρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας υλοποιείται η Αρχιερατική Προσευχή του Χριστού «ίνα πάντες εν ώσι καθώς και ημείς», η λειτουργική δέηση της Εκκλησίας «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου,….και της των πάντων ενώσεως» και η Παύλειος διδαχή «ουκ έστιν Ιουδαίος, ουδέ Έλλην,…πάντες γαρ εις εσμέν εν Χριστώ Ιησού»”.

Στην συνέχεια τα μέλη του Συνεδρίου της NAVIGATOR μετέβησαν στην «παρά θιν’ αλός» ευρισκομένη και πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μυρσινιδίου στον Βροντάδο, όπου ετελείτο η Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία, και προ της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, Ποιμενάρχης της κατ’ εξοχήν ναυτικής Μητροπόλεως και γιός ναυτικού ο ίδιος, ανέπεμψε δέηση υπέρ των Συνέδρων, οι οποίοι προσκύνησαν την θαυματοργή Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης και έλαβαν την ευλογία απ’ την Ι. Μονή.

“Αποστολικές στιγμές λουσμένες στο φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και την προστασία της Παναγίας, πνευματικές ευκαιρίες, τις οποίες έχει υπαρξιακά ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα ο κόσμος μας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: