Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Χτίζοντας μία νέα θρησκεία για την λεγόμενη κλιματική κρίση. Η διαστροφή της μετάνοιας από το Παγκ. Συμβούλιο Αιρέσεων.


Πριν από 10 χρόνια, ίσως και παραπάνω, η ανεξάρτητη βουλευτής Ann Bressington στη Νότια Αυστραλία, σε μία αποκαλυπτική ομιλία θύμισε τα λόγια του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ότι «η περιβαλλοντική κρίση θα είναι η διεθνής καταστροφή που θα ξεκλειδώσει την Νέα Παγκόσμια Τάξη, Μία Παγκόσμια Κυβέρνηση». Και μίλησε και για τον Καταστατικό Χάρτη της Γής, ο οποίος ήταν αποτέλεσμα της Διάσκεψης για τη Γη του1992, και για τον οποίον οι συγγραφείς του ήλπιζαν να αναγνωριστεί «ως οι Δέκα νέες Εντολές, με τον περιβαλλοντισμό (οικολογία) ως τη νέα Μία Παγκόσμια Θρησκεία»!!!

Αλλά και ο ερευνητής Patrick Wood αναφέρει τα εξής για το κείμενο της Χάρτας της Γης: «Ήταν ένα έγγραφο που έμοιαζε με μία σύμβαση με τον κόσμο. Ήταν ένα πολύ θρησκευτικό, ανθρωπιστικό έγγραφο το οποίο προσπαθούσε να ενώσει τον κόσμο σε μία ενιαία αντίληψη παγκοσμιοποίησης. ………τελικά το υπέγραψαν σχεδόν όλα τα κράτη των Ηνωμένων Εθνών και ο βασικός συγγραφεύς της Χάρτας της Γης ήταν ο Steven Rockefeller. Οι Ροκφέλλερς κατάλαβαν λοιπόν νωρίς, ότι όχι, δεν είναι μόνο το οικονομικό σύστημα, και δεν είναι απαραιτήτως μόνο το πολιτικό σύστημα ελέγχου, πρέπει να βάλουμε μέσα και μία θρησκευτική πεποίθηση, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τους ανθρώπους να πιστέψουν πως ό,τι κάνουμε είναι για το δικό τους το καλό.»

Το λεγόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», εργαζόμενο για αυτόν τον σκοπό, όρισε την δεύτερη ημέρα της 11ης Γενικής Συνέλευσης στην Καρλσρούη της Γερμανίας συνέντευξη Τύπου με θέμα: «η φροντίδα της δημιουργίας»!

Η Joy Kennedy, «διαχειρίστρια της ομάδας για την κλιματική αλλαγή» στο ΠΣΕ, ευρισκόμενη στα πρόθυρα υστερίας, είπε τα εξής για αυτό το θέμα. (Μεταφέρω αποσπάσματα):

«ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ την ‘φωνή της δημιουργίας’ χρειάζεται μία νέα αντίληψη και η πλοήγηση σε μία νέα κοσμολογία.

Ακούμε πολλά για την ΜΕΤΑΝΟΙΑ Τί είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

[σ.σ. Ναι. Ναι. Για πείτε μας κυρία μου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Αιρέσεων, τί είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ;]

Είναι μία κοσμολογική μετατόπιση του πως κατανοούμε την σχέση μας, ως ανθρώπινο είδος, με τον υπόλοιπο φυσικό κόσμο, και με τον Θεό

[σ.σ. στρίμωξε και τον Θεό μέσα]

και με ολόκληρη την δημιουργία, τον κόσμο. !!

[σ.σ. Ορίστε; Δηλαδή η μετάνοια δεν έχει πια σχέση με την αποκατάσταση της σχέσης μας με τον Θεό αλλά με το φυσικό περιβάλλον; Δηλαδή δεν έχει σχέση με την αλλαγή του τρόπου ζωής για την τήρηση των εντολών Του αλλά για την μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα;]

Αν δεν το κάνουμε αυτό, αν δεν ακούσουμε την σοφία των αυτόχθονων της χιλιετίας, δεν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται και που πρέπει να γίνουν πάρα πάρα πολύ γρήγορα. Το παράθυρο της κλιματικής καταστροφής κλείνει πολύ γρήγορα. ….

Έχουμε ίσως μόλις 7 ακόμη χρόνια πριν ξεπεράσουμε το όριο του 1.5 βαθμών κελσίου…

[σ.σ. Μιλάει για το 2029, λίγο πριν το άνοιγμα της Ατζέντας 2030. Μπράβο συγχρονισμός;]

Βρισκόμαστε λοιπόν σε κίνδυνο. Είναι υπαρξιακός κίνδυνος και απειλή. Ένας πραγματικός κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα, γρήγορα….

Για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, τούτη πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων. Να πραγματοποιήσουν την αλλαγή, την μετατόπιση. Να το πάρουν τόσο σοβαρά ώστε να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν και ας ακούσουμε τις φωνές των αυτόχθονων, ειδικά των νέων…»

Τι να πει κανείς. Ειλικρινά έπεσαν οι μάσκες τους και δεν μπορούν να κρυφτούν πια. Θα νοιώθαμε πιο «ασφαλείς» αν μιλούσαν ακόμη για τις αιρέσεις τους αλλά τούτοι ξεπέρασαν ακόμη και τους εαυτούς τους. Και επειδή η νέα τάξη του Αντιχρίστου, όπως βλέπουμε άλλωστε κάθε μέρα, αντιστρέφει συστηματικά το Ευαγγέλιο, διέστρεψαν και την ΜΕΤΑΝΟΙΑ διότι δεν θέλουν τον άσωτο υιό να επιστρέφει στον Πατέρα αλλά να πάρει τον άλλο δρόμο που θα τον οδηγήσει στον Διάβολο. Μόνο λίγη παρατηρητικότητα χρειάζεται για να δει κανείς πώς στο διαδίκτυο αν πατήσει λέξεις κλειδιά εμφανίζεται είτε κάποιο νέο φιλοσοφικό ρεύμα, είτε κάποια νέα μόδα, ή κάποιο συγκρότημα, κινηματογραφικό έργο, παιδικό παιχνίδι, οτιδήποτε το οποίο με το «μήνυμά» του διαστρέφει και αλλάζει το νόημα αυτής της λέξης κλειδί. Και δημιουργείται κυριολεκτικά κάτω από την μύτη μας ένας νέος κόσμος νοημάτων και αντιλήψεων. Και δεν είναι παράλογο να υποθέσει κανείς ότι έτσι όπως πάμε θα φτάσει μία στιγμή όπου τα νέα νοήματα θα κυριαρχήσουν ως δημοφιλή και όσοι ζουν στον προηγούμενο κόσμο θα θεωρούνται από τρελοί έως και επικίνδυνοι.

Ορίστε λοιπόν η … οικολογική μετάνοια που προωθεί και το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Αιρέσεων. Έτσι εξηγείται γιατί οι ποιμένες μας έπαψαν πια να μιλάνε για μετάνοια και ξερίζωμα των παθών μέσα στο μεγάλο θεραπευτήριο της Εκκλησίας. Σε αντιδιαστολή παραθέτω την Ορθόδοξη θέση στο θέμα των περιβαλλοντικών καταστροφών, που πάει να ξεχαστεί, σε δύο άρθρα του π. Θεοδώρου Ζήση: «Φυσικό και Ηθικό κακό σε σχέση με το οικολογικό πρόβλημα» και «Το πνευματικό μήνυμα από τις πυρκαγιές στην Κινέτα και στο Μάτι».

[από το 9.50]

 

 

 πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως συνεχίζονται οι αναφορές απ' όλη την Ελλάδα ότι έχουν πληθυνθεί δραματικά τα... αγριογούρουνα! Λέτε να προνοεί ο Θεός, να μας τα έστειλε να τα σφάζουμε και να τα τρώμε για να μην τρώμε μπισκότα από σκουλήκια και ακρίδες που θέλουν αυτοί οι ψεκασμένοι; "Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού".