Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Επιστολή Τετρακοσίων Επτά (407) Ορθοδόξων Χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου για την επίσκεψη ψευδοΕπιφάνη στην Καβάλα

 

ΕΔΩ

10 σχόλια:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Εύγε στους χριστιανούς της μητροπόλεως Φιλίππων για την πεπαρρησιαμένη τους αντίδραση.
Διέσωσαν, κατ αυτόν τον τρόπο, το κύρος και την αξιοπρέπεια του εκεί εκκλησιαστικού σώματος.
Δυστυχώς, η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, προφανώς στοιχούμενη στη στρεβλή «λογική» της συμπόρευσης με το διενεργήσαν το εν Ουκρανία εκκλησιαστικό πραξικόπημα εσβεσμένο Φανάρι, κατέστη, εκ των πραγμάτων, θεραπαινίδα της αντικανονικότητας.
Σώφρωνες ιεράρχες, επεχείρησαν στη συνέλευση της Ιεραρχίας στην οποία συνεζητήθη το Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, να θέσουν τους λοιπούς επισκόπους προ των κολοσσιαίων ευθυνών τους έναντι της κανονικής τάξεως και της εξ αυτής απορρεούσης εκκλησιαστικής ενότητος.
Δυστυχώς, δεν το κατόρθωσαν.
Και βλέπουμε σήμερα, σχισματικούς κληρικούς , όπως ο «Ολβίας», να αλωνίζουν ανενόχλητοι την Ελλαδική επικράτεια, λειτουργώντας και συλλειτουργώντας με κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Και σε λίγο καιρό από τώρα επίκειται να έλθει στη μητρόπολη Φιλίππων ο κ. Ντουμένκο προκειμένου να συλλητουργήσει με τον αρχιτέκτονα της εν Ουκρανία αντικανονικότητας πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους συνευδοκούντας, διά της στάσεώς τους, Αθηνών Ιερώνυμο και Φιλίππων Στέφανο.
Πληρώνουμε,μάλλον, την αφροσύνη της υπάρξεως του νόθου εκκλησιαστικού καθεστώτος των λεγόμενων «Νέων Χωρών», του ως «κανονικό αίσχος», εξονομασθέντος, υπό του αειμνήστου καθηγητού του Κανονικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, Αμίλκα Αλιβιζάτου.
Ουρά του Φαναρίου κατάντησε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος…

Ανώνυμος είπε...

Όσο οι επιστολές ξεκινούν με προσφωνήσεις "Παναγιώτατε", "Μακαριότατε" και δε συμμαζεύεται αντί για "βρε καθίκια του κερατά" και "άτιμοι Θεομπαίχτες",
και όσο οι επιστολογράφοι ζητούν την ευχή των κερατάδων και Θεομπαιχτών αυτών,
Δε Θα Αλλάξει Τίποτα.
Τεμενάδες στους αντίχριστους μωρέ; Που αν σας ειχε χτυπήσει κάποιος το αμάξι θα είχε ακούσει στολίδια για τη μάνα του και τον πατέρα του, αλλά όταν κοροϊδεύουν το Χριστό τον ίδιο μου το παίζετε χαμηλοβλεπούσες μυξοπαρθένες και τους φιλάτε και το χέρι; Βρε ουστ!

Εὐάγγελος Χ.Ο. είπε...

Ακριβώς αυτό! Συμφωνώ απολύτως.Συμπληρώνω ότι δεν έχουν καμία θέση στην Στρατευομένη Εκκλησία οι ρασοφόροι κομισσάριοι._

Ανώνυμος είπε...

Τί χαμηλοπλεπούσα χριστιανέ μου ! Όπου και νά κοιτάξω δεν βλέπουν τα γκαβά μου ! Τύφλα ! Από μύξες ουκ ολίγες λόγω αλλεργίας , συνάμα και το τρίτο ! Πύρ !

Πρέπει νά εγκριθεί ειδικό λεξιλόγιο . Εγώ το εγκρίνω !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...μέγα καὶ ὕ π ο υ λο ὅπλο τὰ συλλείτουργα...

...ὁ Θεός νὰ τοὺς σταματήσει...

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον δεν τον κατηγορούν ως Αιρετικό Οικουμενιστή, αλλά αντιθέτως τον τιμούν, άρα κατ αυτούς είναι Ορθόδοξος, γιατί διαμαρτύρονται;

Τόσο καιρό που του έλεγαν ότι Ορθοτομεί τον Λόγο της Αληθείας, τώρα γιατί να μην Ορθοτομεί; 🤔🤔🤔

The Cave Dweller είπε...

Σωστός ο 10:51. Εγκρίνω και επαυξάνω !

Ανώνυμος είπε...

Όποιος κοροϊδεύει την παρθενία, η κοροϊδία πηγαίνει στο πρόσωπο της Παναγίας της Αειπαρθένου και Θεοτόκου Βασίλισσας των Αγγέλων.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ αυτό κατάλαβες; Ότι κοροϊδεύουμε την παρθενία; Και οι μωρές παρθένες της παραβολής τότε τι είναι; Η παρθενία είναι πολύ σημαντική. Σηματικότερο όμως είναι να υπερασπιζόμαστε την πίστη μας, να ελέγχουμε τους αιρετικούς και να μην έχουμε κοινωνία μαζί τους. Αλλιώς τζάμπα πάει η παρθενία, γίνεται τυπική, για τα μάτια του κόσμου. Ανούσιο να είναι κανείς παρθένος αν φιλάει χέρι αιρετικού και τον αποκαλεί Παναγιώτατο, γιατί αυτό κι αν είναι κοροϊδία στην Παναγία μας!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4.32

Άσε τους νά κοροιδεύουν . Τί σε νοιάζει ? Χαρίζει κανείς και λλιγο γέλιο στον συνάνθρωπό του . Στην παρθένο ταιριάζει νά είναι συνεσταλμένη . Τί νά κάνεις μέ τις " χαμηλοβλεπούσες " μή παρθένες !