Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος

Πολλοί σας λένε, σε όλους εσάς εδώ, ότι είσαστε γραφικοί, γιατί μιλάτε για πράγματα του «κατά Λουκά» και λένε ότι πρέπει να έχεις μια ρεαλιστική προσέγγιση. Και τώρα πρέπει να σκεφτούμε ορθολογικά.

Σου λένε, π.χ. -αυτό είναι το ωραίο- ακόμη και να απελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη, αν γινόταν αυτό, είναι τόσος μεγάλος ο πληθυσμός, που ούτως ή άλλως, θα μας πλημμύριζαν στην Ελλάδα. Το έχετε ακούσει αυτό. Έχει ενδιαφέρον, γιατί αν ήταν πραγματικά τόσο μεγάλη αυτή η αλήθεια, τότε δεν θα ανησυχούσαν. 

Στην πραγματικότητα, τι γίνεται; Αν κοιτάξετε όλο το θέμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και βάλετε όλες τις χώρες που είναι μέσα -τώρα είναι 28- θα δείτε ότι, από όλη την Ευρώπη το μόνο κομμάτι που δεν είναι ευρωπαϊκό, είναι στην Κωνσταντινούπολη. Έχει ενδιαφέρον.


Άμα κοιτάξετε, λοιπόν, αυτήν τη γωνία, πρέπει να φανταστείτε, τώρα ανάποδα. 

Προσπαθήστε να το σκεφτείτε από την άλλη πλευρά. Πώς βλέπουν αυτοί, την γωνία. Είναι πολύ απλό, βλέπουν ότι 400 εκατομμύρια πιέζουν πάνω σε μια γωνία. Και λένε τα 18 και 20 να γίνουν, πώς να γίνουν τετρακόσια; Τι εννοώ με αυτό; Ο Ελληνισμός είναι αυτός που έδωσε τον λεγόμενο ουμανισμό, τον ανθρωπισμό, αν θέλετε, να το πούμε λίγο πιο ελληνικά.

Αυτός ο ανθρωπισμός επηρέασε πάρα πολύ τα δεδομένα της Ευρώπης, και τα χριστιανικά δεδομένα τα οποία δεν τα καταλαβαίνουμε. Σας δίνω ένα παράδειγμα. Στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ξέρουμε πολύ συχνά τι αντιπροσωπεύουν τα αστέρια, και νομίζουμε ότι είναι τα κράτη. Έχει ενδιαφέρον, γιατί αυτό είναι πραγματικά ένα πρόβλημα νοημοσύνης.

Τα κράτη ήταν 3, 6, 9, 10, 12, 15, 25, 27 και 28. Και ρωτάς: μα είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό; Στην πραγματικότητα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα 12 αστέρια είναι οι 12 Απόστολοι. Για όσους δεν το ξέρουν, αρκεί να δουν πώς έγινε ο σχεδιασμός αυτής της σημαίας και να δουν ότι ο εφευρέτης της επηρεάστηκε από τον καθεδρικό ναό στο Στρασβούργο, όπου βλέπετε την Παναγία

Ν. Λυγερός: Όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος... Το δώρο του Ελληνισμού

Γι' αυτό έχει μπλε φόντο -το μπλε είναι το χρώμα της Παναγίας- και αντί να έχει ένα φωτοστέφανο πάνω στα βιτρό, έχει 12 αστέρια και είναι οι Απόστολοι. Τώρα θέλω να το κάνετε αυτό σαν άσκηση. Πολύ συχνά βλέπετε στην Ελλάδα την ευρωπαϊκή σημαία και την ελληνική σημαία μαζί.

Πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι από τη μία πλευρά έχουμε την Παναγία με τους 12 Αποστόλους και από την άλλη έχουμε τον Χριστό. Δηλαδή πιο χριστιανικό σύνθημα δεν μπορείς να βρεις. Αλλά το πιο ωραίο είναι ότι εμείς οι ίδιοι δεν το ξέρουμε μερικές φορές. Έχει ενδιαφέρον, όμως, γιατί οι άλλοι το ξέρουν. 

Άρα, γι' αυτό λέμε στη στρατηγική, όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος

Νίκος Λυγερός

3 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ἒν μέρει σωστό...

ὄμως...
τόσα...πενταλφάκια,
γύρω -γύρω μαζεμένα,

δὲν μοῦ ἐμπνέουν καὶ τόση ἐμπιστοσύνη..

Name είπε...

Συγγνώμη, αυτός είναι ο Λυγερός με το μεγάλο άι κιού; Μπορεί να είναι ο πιο έξυπνος αλλά και εμείς δεν είμαστε τόοοσο χαζοί, αν και ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την σκέψη του σε κάποια σημεία.

Αυτά τα αστέρια είναι για εμάς που έχουμε "πρόβλημα νοημοσύνης" ξεκάθαρα 5άλφα, ο δε ναός είναι παπικός-αιρετκός, άρα και τα στοιχεία του πιθανόν σατανικά. Το ότι δε η εε είναι σατανικός οργανισμός (ακόμα και αν δεχτούμε καλοπροαίρετα αυτό με την Παναγία και τους Αποστόλους, ότι ξεκίνησε χριστιανικά δηλ.) το αποδεικνύει η πορεία της και όλα τα νομοσχέδια που μας έρχονται από εκεί.

Άλλο μεγάλο θέμα αυτό με τον ουμανισμό και το χάσμα λογικής όταν συνδέει τον ανθρωπισμό με τον χριστιανισμό και το βιτρό, προφανώς τα βλέπει όπως ένας δυτικός. Ο Ρωμιός είναι θεανθρωπιστής, το κέντρο είναι ο Θεός. Αυτό το πρήξιμο που φάγαμε στο σχολείο με τον ανθρωποκεντρισμό ως μεγάλο βήμα στον πολιτισμό και την επιστροφή στην αρχαιότητα (ας με βρίσουν ακόμα μια φορά οι αρχαιοελληνιστές) είναι για τον ορθόδοξο μεγάλη πτώση, χωρίς να αρνούμαστε ότι υπήρχαν και στην αρχαιότητα καλά στοιχεία.
Οι Δυτικοί απόγονοι του Καρόλου θέλουν να μας εξαφανίσουν, όχι μόνο η πραγματικότητα το αποδεικνύει, αλλά έχουμε και αγίους όπως ο άγιος Παΐσιος και ο μακαριστός Καντιώτης να μας τα λένε.

GeorGRE είπε...


Δυστυχώς ότι νάνε από
τον Λυγερό.

Αν ήταν έτσι Νίκο θα
διάλεγαν τη μορφή των
αστεριών της Θεοτόκου
στις Ορθόδοξες αγιογραφίες
μας. Ναι, τα τρία αστέρια
που συμβολίζουν την αειπαρθενία
της Παναγίας μας.

Το οικοδόμημα της Ευρώπης
καμμία απολύτως σχέση δεν
έχει με την Ορθοδοξία μας.
Έχει ως βάση τη Μασωνία.

Ο Ουμανισμός επίσης είναι
η παραμόρφωση των Χριστιανικών
αξιών στον εκφυλιστικό
ανθρωπισμό ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ.
Η βάση του είναι ο
Διαφωτισμός και τίποτα
ελληνικό δεν βρίσκεις
σε αυτό το έκτρωμα.

Άντε Νικολάκη.
Και μία παρατήρηση.
Όσες φορές
σε άκουσα να θέλεις να
Θεολογήσεις πραγματικά
στο τραλαλά κατέληγες.
Δεν το'χεις.