Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Η ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η αντιρωσική υστερία στην Ελλάδα, καθοδηγούμενη από την αμερικανική προπαγάνδα, ξεπέρασε τα κράσπεδα της υπερβολής και προσβάλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων…

 

 Γράφει ο Μέτοικος

Οι χθες άλαλοι σχολιαστές στην άτιμη και μπαμπέσικη στάση των Αμερικανών απέναντι στους Κούρδους της Συρίας τους οποίους, αφού έβαλαν να πολεμήσουν ενάντια στους Σύρους με την υπόσχεση να τους παραχωρήσουν αυτονομία, λες και η Συρία δεν είναι κράτος με κυριαρχικά δικαιώματα αλλά τσιφλίκι τους, τελικά, τους εγκατέλειψαν στους μισθοφόρους του Έρντογαν που, με τις ευλογίες του Τούρκου πολίτη πατριάρχη Βαρθολομαίου τους κατέσφαξαν χωρίς να δείξουν οίκτο σε παιδιά και γυναίκες, παραμένουν και σήμερα άλαλοι στην μεγάλη αλητεία των Αμερικανών και Άγγλων απέναντι στον Ουκρανικό λαό που, αφού τον έβαλαν να πολεμήσει με τους Ρώσους, τώρα τον αφήνουν στην τύχη του, απαγορεύοντας μάλιστα, από φίλες προς την Ουκρανία χώρες, την προσφορά οπλικών συστημάτων ικανών να βοηθήσουν την άμυνα της χώρας.Οι σημερινοί φλύαροι σχολιαστές των «θηριωδιών» των Ρώσων στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας υπήρξαν χθες σιωπηλοί σαν ιχθύς όταν οι Αμερικανοί βομβάρδιζαν και διέλυαν για τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια τη Γιουγκοσλαβία, όταν οι παγκόσμιοι τρομοκράτες αιματοκυλούσαν τη Συρία και το Ιράκ, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας.Οι σημερινοί «ειδικοί» και επί «χρήμασι» αναλυτές, «βλέπουν» την ηθική ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία, υπερτονίζοντας το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα χριστιανών Ουκρανών προς την Ευρώπη, ξεχνώντας ότι από τις απανωτές στρατιωτικές και ηθικές ήττες των Αμερικανών στο Ιράκ, στη Συρία και στο Αφγανιστάν, η Ευρώπη πλημμύρισε με εκατομμύρια θύματα από τις ιμπεριαλιστικές αμερικανικές επεμβάσεις.

Παγκόσμιο σοκ δεν προκαλούν μόνο οι σκηνοθετημένες σαν αληθινές εικόνες από το βομβαρδισμό μαιευτηρίου στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, ούτε οι ψεύτικες ειδήσεις για τάχα βομβαρδισμό Μουσουλμανικού τεμένους, αλλά η απίστευτη αθλιότητα των Αμερικανών να εγκαταλείψουν αβοήθητο έναν λαό που τον έσπρωξαν σε πόλεμο και που, μόνος του, δεν έχει καμία ελπίδα να κερδίσει.

Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλουν οι Αμερικανοί, Άγγλοι και Ευρωπαίοι μόνο τους Ουκρανούς δε βοηθούν, αφού, στόχο έχουν να εξαντλήσουν μακροπρόθεσμα τη ρωσική οικονομία και όχι, βεβαίως, να σταματήσουν την επίθεση των Ρώσων. 

Βρωμούν υποκρισία οι «εμβριθείς» αναλύσεις τους, είναι εμετική η εμμονή τους στην παρουσίαση της μονόπλευρης φρίκης τους πολέμου από τα παρατηρητήριά τους «κάπου στην Κυψέλη». Θα έπρεπε δίπλα στην εικόνα των μικρών παιδιών που κλαίνε από φόβο για τις ρωσικές βόμβες διασποράς, τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης να δείχνουν και τις εικόνες από τα παιδιά στο Βιετνάμ που έτρεχαν στους δρόμους με καμένα τα κορμιά τους, από τις αμερικανικές βόμβες Ναπάλμ.

Ας δείξουν δίπλα στις τάχα εκατόμβες θυμάτων από τη ρωσική εισβολή, τα δεκάδες χιλιάδες θύματα στη Γουατεμάλα όταν η CIA με πραξικόπημα ανέτρεψε την προοδευτική κυβέρνηση του Γιάκομπο Αρμπένς, επειδή εθνικοποίησε την αμερικανική εταιρεία United Fruit.

Ας δείξουν μαζί με τις «νύχτες ντροπής» από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων, και το αποτέλεσμα του περίφημου «βομβαρδισμού-χαλί» που, με εντολή των Νίξον και Κίσιγκερ πραγματοποιήθηκε στην Καμπότζη ρίχνοντας απροειδοποίητα 2,7 εκατ. τόνους βόμβες σε μια ουδέτερη χώρα, για να έρθουν με χρηματοδότηση της CIA οι ερυθροί Χμερ στην εξουσία.

Ας δείξουν επιτέλους στην «αντικειμενική» ΕΡΤ μαζί με τον «ηθικό ξεπεσμό» των Ρώσων και την ηθική αξιοσύνη των Αμερικανών, όπως αυτή εκφράστηκε στην Κούβα, στη Βραζιλία, στο Κογκό, στη Δομινικανή Δημοκρατία, στη Χιλή, στην Ελλάδα, στο Ανατολικό Τιμόρ, στη Νικαράγουα, στη Λιβύη, στην Αϊτή και στη Γιουγκοσλαβία.

Πανηγυρίζουν τα εν Ελλάδι παπαγαλάκια των Αμερικανών για τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Μόσχα. Ας δείξουν όμως τους νεκρούς φοιτητές, τις εικόνες ντροπής και αίσχους που εκτυλίχτηκαν στην Αμερική το 1970 όταν Αμερικανοί εθνοφρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον μιας αντιπολεμικής διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Kent State University στο Οχάιο.

Η αντιρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα έφτασε έως το σημείο να ονομάσει επιτυχημένη και την επίσκεψη του Τούρκου πολίτη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία για την επέτειο των 30 χρόνων ανεξαρτησίας της χώρας. Η επίσκεψη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως το Βατερλό του Βαρθολομαίου, αφού ο πατριάρχης με απόφαση του Εβραίου Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ύστερα από απαίτηση του Αρχιεπισκόπου Ουκρανίας Ουνούφριου δεν παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα Ελευθέρια της Ουκρανίας, μάζεψε τα μπογαλάκια του και σαν βρεγμένη γάτα επέστρεψε στο Φανάρι.

Εν τω μεταξύ οι Αμερικανοί αγωνιούν και για το μέλλον της «εκκλησίας» τους στην Ουκρανία. Η Erika Olson υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., στο Τμήμα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων επισκέφθηκε τον π.Βαρθολομαίο στο Φανάρι όπου, τα δυο υψηλόβαθμα στελέχη συζήτησαν «εγκάρδια» «επίκαιρα ζητήματα, και ιδιαιτέρως την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία».

Χωρίς αστερίσκους και ψιλά γράμματα η καταπάτηση των κυρίαρχων δικαιωμάτων του Ουκρανικού Λαού από τους Ρώσους είναι καταδικαστέα, πολύ περισσότερο όμως αξίζουν απερίφραστης καταδίκης τόσο το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έμπλεξαν σε μια πολεμική σύγκρουση τους Ουκρανούς με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωστρατηγικών συμφερόντων όσο και, το ακόμα χειρότερο, ότι τους άφησαν μόνους.

Ο ουκρανικός λαός, όπως και κάθε λαός που δοκίμασε στη ράχη του τη μπότα της «αμερικανικής δημοκρατίας», δεν θα ξεχάσει πότε τη μεγάλη πουστιά* από τους «φίλους» του.

Εάν ο Ζελένσκι είχε πολιτικό αισθητήριο, εάν δεν ήταν έρμαιο των φασιστικών ταγμάτων θανάτου του Αζόφ, εάν δεν μπέρδευε την πολιτική με την κωμωδία, θα επέλεγε το διάλογο με τους Ρώσους. Εάν ήξερε την ιστορία των επεμβάσεων της «αμερικανικής δημοκρατίας» στον κόσμο, θα γνώριζε ότι για τους Αμερικανούς ελάχιστα μετρά το αίμα αθώων παιδιών στο ζύγι με τα οικονομικά συμφέροντά τους ή την πραγματοποίηση γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών και γεωοικονομικών στόχων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα και εδραιώνουν την ισχύ της παγκόσμιας τυρανίδας. Η πολιτική αφέλεια του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εμπιστευτεί τους Αμερικανούς που, λίγους μήνες πριν πούλησαν τους Κούρδους στους μισθοφόρους του Έρντογαν οδήγησε στην καταστροφή τον Ουκρανικό λαό, γι’ αυτό και, παρά τον ηρωισμό του, δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τους Αμερικανούς για τη μεγάλη συμφορά στην Ουκρανία.

Τέλος, η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε υποκριτικά: «Η επιθετικότητα του Πούτιν είναι επίθεση στις αξίες μας!». Για ποιες αξίες μιλά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν και προκειμένου να πλήξουν οικονομικά τη Ρωσία προβιβάζουν χωρίς ντροπή τον δικτάτορα της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε δημοκράτη, απ’ τον οποίο τώρα μπορούν να αγοράσουν οι ευρωπαίοι αρλεκίνοι και οι κολομπίνες πετρέλαιο;

Σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί υφίστανται, από έλλειψη ηγετών, την ανασφάλεια που γεννά κάθε πόλεμος, πληρώνοντας πολύ ακριβά το κόστος αυτού του πολέμου και, ο Ουκρανικός λαός, χύνει το απαραίτητο αίμα αθώων παιδιών για την «επιτυχία» των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

*πουστιά= ανέντιμη ενέργεια, συμπεριφορά, παλιανθρωπιά, ατιμία. Λεξικό της κοινής νεοελληνικής.

  • Υ.Γ 1 : Οι φίλες και φίλοι που διάβασαν το άρθρο, ας μη σκανδαλιστούν από τη λέξη πουστιά, τη μόνη λέξη που εκφράζει «στα γεμάτα» την οδύνη, την απογοήτευση, την πίκρα και την αηδία που αισθάνεσαι από την αθλιότητα μιας πράξης, κάποιου που τον λογάριαζες για φίλο.
  • Υ.Γ.2 : Ο πόλεμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενάντια στο ρωσικό πολιτισμό είναι μια… απροσδόκητη βλακεία. Διώκοντας το Ντοστογιέφσκι  δεν εξαφανίζεις κανέναν «ηλίθιο», απλά παίρνεις τη θέση του, αποκλείοντας τις παραστάσεις της Λίμνης των Κύκνων, βεβαιώνεις ότι δόλιοι, πονηροί και επικίνδυνοι «Ρόθμπαρτ» μας κυβερνούν.

 πηγή

4 σχόλια:

GeorGRE είπε...


Δυνατό άρθρο με πολλές
αλήθειες. Δυστυχώς ο
Πρωθυπουργός μας μαριονέτα
είχε αυτές τις μέρες
προσκυνηματική εκδρομή
στη Μέκκα του Σιωνισμού
τις ΗΠΑ !!!!

Έσκυψε μπροστά στον
σφαγέα των Ορθοδόξων
Σέρβων αδερφών μας,
το χούφταλο σιωνιστή,
κατά δήλωσή του, Μπάιντεν.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο
σκλαβιάς σε όλο αυτό
το δυτικό δαιμονικό και
αντίχριστο πνεύμα και δεν
αντιλαμβανόμαστε σαν λαός
τι ανταλλάξαμε, παραγκωνίζοντας
τον πλούτο του Ορθόδοξου πνεύματος
με τον αφεδρώνα των δυτικών.

GeorGRE είπε...


Και μιας και αναφέρθηκα στον
Πρωθυπουργό μας. Τι είπε σήμερα
στο Κογκρέσο σε μία ....ιστορική
ομιλία;

"Οι δικές μας χώρες ήταν πάντα
στο σωστό μονοπάτι της Ιστορίας…
Αυτά τα 200 έτη είναι μία
υπενθύμιση των αξιών που μας ενώνουν."

και

"Μην ξεχνάτε τη διχοτόμηση
της Κύπρου..."

Διαβάζοντας το παραπάνω
άρθρο που θυμίζει λίγα,
ελάχιστα από την
ποινικά κολάσιμη ιστορία
των ΗΠΑ καταλαβαίνουμε
τι "τραλαλά" Πρωθυπουργό
έχουμε. Όσο για την
αναφορά του στην Κύπρο
ας του αναφέρουμε μόνο
ένα όνομα. Κίσινγκερ.

Η βλακεία είναι... ανίκητη.

- είπε...

Ορισμένοι, που ακομα πιστεύουν τα ΜΜΕ και τους πωλητικούς μας, θα παρασυρθούν για μία ακόμα φορά. Όμως πάντα ο Θεός αφήνει μια μαγιά για να παιδαγωγήσει την νέα γενιά. Καλή υπομονή στις θλιψεις και ελπίδα μόνο στον καλό Θεό.

Λυκούργος Νάνης είπε...

https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/50109-protasi-patriarxi-mosxas-gia-sterisi-dikaiomatos-idiotikon-klinikon-na-kanoun-amvlosi
Επαινετέα παρέμβαση του πολεμουμένου και διαβαλλομένου, από τον εσμό των ψευτοπροοδευτικών και θολοκουλτουριαρέων νεοταξιτών αλλά και από κάποιους εγχώριους θρησκευτικούς κύκλους, κατά των αμβλώσεων και υπέρ της αγέννητης ζωής.
Μήπως είδε κανείς μας, καμία παρόμοια ενεργό πρωτοβουλία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ή της Εκκλησίας της Ελλάδος ή αρκούνται μονάχα στην ανώδυνη φραστική καταδίκη της εν ψυχρώ εμβρυοκτονίας, σε αραιά χρονικά διαστήματα;