Pickled lemon with lavenderΟι λεμονιές είναι από τα πιο αγαπημένα δέντρα της ελληνικής υπαίθρου και τα λεμόνια από τα πιο συνηθισμένα υλικά στην ελληνική κουζίνα. Δεν είναι λίγες οι φορές που γνωστοί και φίλοι μας δίνουν λεμόνια και καθώς τα χρησιμοποιούμε σε μικρές ποσότητες, δεν προλαβαίνουμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλα πριν χαλάσουν.

Ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος συντήρησης είναι να φτιάξουμε παγάκια λεμονιού: στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε τον χυμό τους σε παγοθήκες, στην κατάψυξη. Κάθε φορά που χρειαζόμαστε λεμόνια, απλώς ανοίγουμε την κατάψυξη και χρησιμοποιούμε ένα με δύο παγάκια.