Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: Προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για όσα λέει για τον κορωνοϊό

Ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου στο OPEN - «Άναψε φωτιές» η συναυλία της  Άλκηστις Πρωτοψάλτη - ΒΙΝΤΕΟ - % 

Στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου.“Προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για όσα λέει για τον κορωνοϊό”, είπε με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στις οποίες ο ίδιος ανέφερε ότι “όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία”.“Ό,τι λέει είναι ακριβώς ό,τι λέει το Βατικανό” ανέφερε ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου σχετικά με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που διαβάστηκε στις εκκλησίες και απαντούσε στο αν το εμβόλιο περιέχει ίχνη από κυτταρικές σειρές εμβρύων.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ειχε πολυ ενδιαφερον αυτη η κουβεντα εαν γινοταν, αλλα δεν νομιζω ο "λεοντας" να κανει τετοιο "λαθος".

Ανώνυμος είπε...

Η Μητρόπολη Πειραιώς έχει ένα δικό της γηροκομείο.
Είναι πιθανό κάποιοι τρόφιμοι εκείνου του γηροκομείου, να αντιδρούν στο να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια, με όσα λέγονται δημόσια για τα εμβόλια.
Ίσως ο Μητροπολίτης Πειραιώς αντιδρά με αυτό τον τρόπο, για να καθησυχάσει τους τρόφιμους του γηροκομείου, για να κάνουν τα εμβόλια.

Επίσης είναι πολύ πιθανό, ότι ο ίδιος Μητροπολίτης καθοδηγείται από κάποιους γιατρούς που υποστηρίζουν "τυφλά" (χωρίς προϋποθέσεις) τα εμβόλια.

Είναι αυτονόητο ότι η φράση (εάν ειπώθηκε πραγματικά) “όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία”, είναι ΓΕΜΑΤΗ από αντι-χριστιανική, αντι-εκκλησιαστική και αντι-επιστημονική πλάνη, και συνεπώς είναι απόλυτα απαράδεκτη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ ! ΑΞΙΟΣ ! ΑΞΙΟΣ !

Να αγιάσει το χεράκι που χειροτόνησε Ιερέα τον π.Στυλιανό Καρπαθίου

Γεωργιος είπε...

Προτιμα αλλα παραθυρα και οχι αυτα. Ισως και μοναχικους διαλογους

Ανώνυμος είπε...

Πατερ Στυλιανε σε αγαπαμε ολοι και σε σεβομαστε.Σωσε σε παρακαλουμε τη χαμενη τιμη των παπάδων. Να ξερεις οτι σε αγαπαει ολη η Ελλαδα και υπκλίνεται σε σενα.

Ανώνυμος είπε...

https://kozan.gr/archives/374383#comment-446182
Αυτοί δεν μεταδίδουν τον ιό;
Γιατί να μην υποβάλλονται πρώτα σε τεστ;
Γιατί αυτή η ρατσιστική και μονομερής αντιμετώπιση των ανεμβολίαστων;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν παιδιά εμένα οι τοποθετήσεις του Πειραιώς με ανέπαυσαν! Εξηγούμαι!

Λέει ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το Χριστό εμείς που του τα χώνουμε, και το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ κιόλας, ως εξής. Εμείς του τα χώνουμε του Πειραιώς, αλλά ο Χριστός για τους σταυρωτές του έλεγε το "Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι".

Δηλαδή:

Μας τοποθετεί εμάς στη θέση του Εσταυρωμένου Ιησού. Τον εαυτό του και τους άλλους μητροπολίτες στη θέση των σταυρωτών. Και η μομφή του είναι ότι δεν υπομένουμε το σταυρό στον οποίο ο ίδιος και οι δικοί του μας κάρφωσαν, με την ίδια ανεξικακία που υπέμενε ο Κύριός μας το δικό του Σταυρό.

Ποσοτικά, το να είμαστε εμείς στη θέση του Εσταυρωμένου είναι χονδροειδής υπερβολή. Αλοίμονο! Τρώμε, πίνουμε, ούτε από τα σουπερμάρκετ δε μας έχουν διώξει ακόμα. Μια χαρά ζούμε, τι τώρα, επειδή δεν πάμε καφετέρια και σινεμά; Και να μας διώξουν από τα σουπερμάρκετ, θα βρούμε τρόπο. Σιγά που θα πεθάνουμε από την πείνα.

Ποιοτικά, όμως, έχει σημασία ότι ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ διατρανώνει ότι είμαστε δεδιωγμένοι (ηπίως, θα πω εγώ, αλλά πάντως δεδιωγμένοι, Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ!) και διώκτης είναι Ο ΙΔΙΟΣ και οι δικοί του. Αυτά είναι ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!

Από κει και πέρα, στην ιστορία της Εκκλησίας δεν υπάρχει μόνο το "Πάτερ άφες αυτοίς", υπάρχει και το ξύλο που έριξε ο Άγιος Νικόλαος στον Άρειο, υπάρχουν και πολλά πολλά άλλα, που ιστορικά και εκκλησιαστικά επαινούνται και δικαιώνονται.

Αλλά εγώ να δεχτώ τη συμβουλή του επισκόπου, ότι για να μοιάσουμε στον Κύριό μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ανεξικακία, με ταπείνωση, με σιωπή και καρτερία, το διωγμό που υφιστάμεθα από τον ίδιο, το Ναυπάκτου, τον τον τον. Άχρι καιρού, μέχρι να επέμβει ο Θεός με τον τρόπο που Αυτός ξέρει και να μας απαλλάξει από τους μητροπολίτες διώκτες μας.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι αυτός ο χρυσοενδεδυμένος γενειοφόρος, υποδυόμενος τον λειτουργό του Κυρίου Ι.Χριστού που θα πει αν εγώ ο πανΑμαρτωλός ανεμβολίαστος έχω σχέση με τον Χριστό κ την Εκκλησία του ;;;;
Δεν ντρέπεται να κλείσει το στόμα του ;;;;
Τι είναι η Εκκλησία του Χριστού;;;; Ιδιοκτησία του ;;; Το χωράφι του ;; Κληρονομιά του σαρκικού πατέρα του ;;;την δηλώνει στο Ε-9 περιουσιολόγιο της εφορίας του ;;;
Όταν οι Πατέρες λένε ότι κ τον ίδιο τον εξαποδώ, αν μετανοούσε, ο Κύριος θα τον δεχόταν στην Εκκλησία του, πως αυτός ο γενειοφορότατος διώχνει - αποξενώνει απ' την Εκκλησία τούς ανεμβολίαστους;;;
Την Αγία Εκκλησία του Παντοκράτορα Ιησού Χριστού ο οποίος σταυρώθηκε για όλους νέους γέρους αμαρτωλούς..
Κλείνω τα αυτιά μου στον μητροπολίτη Πειραιώς τον οποίο θεωρούσα Ποιμένα...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Δόξα τω Θεώ, γιά την παρουσία ενός πατρός Στυλιανού

και δεν είναι ο μόνος...

τώρα... για τόν άλλον...
ό,τι και να πούμε...
χαμένο πάει...

διάλεξε στρατόπαιδο...
-το λάθος-
και η...ώρα του η καλή...
για ενδεχομενη μετάνοια...

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Ήταν ο Νέας Σμύρνης Χρυσόστομος

Στέλιος είπε...

Καλό είναι οι ιεράρχες που προωθούν τα εμβόλια να συνεργαστούν και με άλλους κοινωνικούς φορείς για να έχει αποτελεσματικότητα η εκστρατεία τους.
Πληροφορίες στο λινκ
https://www.sport-fm.gr/article/NEXT/austria-oikos-anoxis-prosferei-dwrean-upiresies-me-embolio/4236517

ORTHODOXIA ORTHO είπε...


Δυστυχώς,εχουμε φθάσει ένα βόλι να καθορίζει την πίστη κ την τάξη της Εκκλησίας.
Αυτό που κατάλαβα λέγεται " επήρεια του μισοκαλου,που βρίσκεται κρυμμένη" όπως λέγουν οι άγιοι Πατέρες,εφόσον υπάρχουν πιέσεις.
Όσοι,αντιστέκονται είναι αντί _ (...) Ας πούμε αντιεμβολιαστες.
Και προκαλούν λένε σχίσματα,λόγω άρνησης ιατρικών πράξεων.
Που το βρήκαμε το σχίσμα,δεν κατάλαβα!
Το ότι υπάρχουν αντιφάσεις το βλέπω.
Σχίσμα εξαιτίας της άρνησης κάποιων μελών της εκκλησίας να κάνουν ιατρικές πράξεις ,δεν μπορώ να το εννοήσω εκκλησιολογικα.
Και μάλιστα όταν αυτές οι ιατ.πραξεις είναι πειραματικές!

Τι να πούμε άλλο!
Ας μας λυτρώσει Ο Θεός από την σύγχιση , την πλάνη , τις αντιφάσεις τους διχασμους κ τους διωγμούς γιατί δεν αντέχουμε άλλο!





ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η "α ν τ ι φ α τ ι κ ό τ η τ α"

βασικό όπλο τών βασανιστών μας,
γιά να παραλύσουν την σκέψη μας

δημιουργώντας σύγχυση...
διχασμό κι εχθρότητα...

στην αγέλη... που...πρίν ήταν μάζα

αλλά που κάποτε υπήρξε λ α ό ς
και μάλιστα ένας λαός ξεχωριστός
και φώς τής οικουμένης,
μή φοβούμενος την πτωχία, αλλά
ζ ω ν τ α ς με α σ κ η τ ι κ ή
π ε ν ί α
σάν τούς ασκητές ερημίτες αγίους,
που αποτελούσαν γιά αιώνες τα πρότυπά του...

αφού η επαφή του με την Θεία Χάρι
-με το "Φ ώ ς Χριστού"-
τού έδινε ό,τι αληθινά χρειαζόταν

την πνευματική αρχοντιά δηλαδή...

πού.. ούτε πωλείται
στην...ελεύθερη αγορά(!)
ούτε κι αγοράζεται...!

...

είθε...
πάλι με χρόνους με καιρούς
παλι... δ ι κ ο ί Του
να ξαναγίνουμε...!

Αμήν...γένοιτο!

Φυγας είπε...

Ασε τωρα ο πειραιως σφυριζει αδιαφορα