Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

π. Στυλιανός Καρπαθίου: "Ἡ ἐκκλησία λέει ἐξομολόγηση, μετάνοια, Θεία Κοινωνία πρίν φύγουμε...ἐκεῖνος (ὁ Μητροπολίτης Λαρίσης) λέει ἐμβολιασμό. Ἄν αὐτό δέν εἶναι βλασφημία, οἱ λέξεις πράγματι ἔχουν χάσει τό νόημά τους


Γιά τά λεγόμενα τοῦ Μητροπολίτη Λαρίσης ὁ ὁποῖος εἶπε «νά ἔρθουν ὅλοι νά ἐμβολιαστοῦν πρίν πεθάνουν» μίλησε σήμερα στόν Focus FM καί στόν δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ὁ Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου.
 
«Ἀγνοοῦν», ἀνέφερε, «ὅτι γράφουν μιά ἱστορία στό πλαίσιο τῆς ἐκκλησίας μέ μαῦρα γράμματα».
«Ἡ ἐκκλησία λέει ἐξομολόγηση, μετάνοια, ἐξομολόγηση, Θεία Κοινωνία πρίν φύγουμε... ἐκεῖνος λέει ἐμβολιασμό. Ἄν αὐτό δέν εἶναι βλασφημία, οἱ λέξεις πράγματι ἔχουν χάσει τό νόημά τους, εἶναι τραγικό αὐτό τό ὁποῖο γίνεται», εἶπε χαρακτηριστικά.
πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το αρχικό κείμενο: «νά ἔρθουν ὅλοι νά ἐμβολιαστοῦν πρίν πεθάνουν».

Με την Χάρη και την προστασία του αληθινού Θεού της Εκκλησίας, από την έναρξη της πανδημίας, ΔΕΝ με ακούμπησε ΚΑΘΟΛΟΥ η ασθένεια του κορωναϊού (αλλά ούτε και της γρίπης, για την οποία δεν έχω εμβολιαστεί).
Τον Μάρτιο του 2020 ασθένησα (και πιθανώς κινδύνευσα να πεθάνω) από ασθένεια στις φλέβες των ποδιών μου, αλλά αυτή η ασθένεια ΔΕΝ είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με τον κορωναϊό.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Αν είναι έτσι ,,,,,
Ειληκρινα έχω χάσει κάθε ελπίδα σωτηρίας.

Ανώνυμος είπε...

Το εμβόλιο σώζει ή ο Χριστός σώζει?
Η αίρεση είναι προ των πυλών της εκκλησίας μας.
Παρουσιάζεται από την άλλη και μία σπάνια ευκαιρία, για του ποιμένες μας, να κατηχήσουν πάλι το σύνολο τον πιστών που είμαστε ακατήχητοι.
Καιρός πανδημίας, καιρός μετανοίας, σήμερα είμαστε υγιείς, αύριο φεύγουμε για την αιώνια ζωή.
Το πρόβλημα δεν είναι να κερδίσουμε λίγα χρόνια ακόμα εδώ, αλλά την αιώνια ζωή που μας χαρίζει η κοινωνία με τον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Έχω ακούσει χθες την τελευταία εκπομπή του Διονύση Μακρή και ανέφερε ο ομιλόν ότι του έστειλε κάποιος φίλος του φωτογραφίες από έναν Μητροπολίτη που τον ξέθαψαν πρόσφατα (είχε πεθάνει πριν χρόνια) ο οποίος έμοιαζε σαν τον διάβολο.

Ανώνυμος είπε...

Η ομιλία του Διονύση Μακρή.
https://www.brighteon.com/ec4ff560-9508-4244-9051-f1c600a262cc