Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Η τελευταία μεγάλη ομιλία του Μ.Θεοδωράκη: «Η Μακεδονία είναι μία - Ήταν και θα είναι πάντα ελληνική»!

Ήταν 4 Φεβρουαρίου του 2018 όταν ο Μ.Θεοδωράκης συγκλόνιζε με την ομιλία του

Ένας άνθρωπος που είχε συνδεθεί με την αριστερά και όμως δεν φοβήθηκε να την πολεμήσει, ένας άνθρωπος που στην τελευταία του μεγάλη δημόσια ομιλία είχε μιλήσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον αριστερόστροφο φασισμό, αυτός ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. 

Ήταν 4 Φεβρουαρίου του 2018, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωναν στο Σύνταγμα κατά της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χάριζε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. 

Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές ήταν ένας άνθρωπος που είχε συνδεθεί με την αριστερά, ο Μίκης Θεοδωράκης. «Η Μακεδονία είναι, ήταν και θα είναι ελληνική», με αυτά τα λόγια έκλεινε την ομιλία του. 

Μια ομιλία του που όπως τόνιζε την αφιέρωνε στον «Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη». «Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος», πρόσθεσε. 

Αναφέρθηκε ακόμη και στη επίθεση με μπογιές στο σπίτι του, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: