Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

“Amazing” κι απορίας άξιον !!!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Και βλέπω λοιπόν, να ανηφορίζει κουβαλώντας τα ψώνια του από τον μπακάλη της γειτονιάς του ασθμαίνοντας, με τους 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν; ένας κύριος «Greco-μασκαράς» με μια κοιλιά τούμπανο σαν «ετοιμόγεννη εγκυμονούσα» έχοντας το «φίμωτρον» από το σαγόνι μέχρι τα μάτια του ερμητικά κλειστό, συμφώνως προς τας διατάξεις και τα κελεύσματα των «ειδικών» και των κυβερνητικών απολωλότων βεβαίως.
Φαντάζομαι, πως στο μυαλό του το «κλούβιο» θεωρεί όπως και πολλοί άλλοι όμοιοί του ότι, ο «κορωνοτέτοιος» τον παραμονεύει καθήμενος επί των φύλλων των δένδρων και εις τα σύρματα της ΔΕΗ όπως τα «πουλιά του Χίτσκοκ» έτοιμος να τον επιτεθεί, στοχεύοντας την στοματική του κοιλότητα και τους ρώθωνες του, ώστε εισχωρώντας ως «Άλιεν» να τον κυριεύσει.
Κανένα «ειδικό πτηνό των ΜΜΕ» πχ, παγόνι, τσαλαπετεινός ή μπούφος, δεν του είπε πως ο «εχθρός» του βρίσκεται ήδη μέσα του στο παχύ του έντερο.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο 
Με τα τρισεκατομμύρια των παθογόνων μικροοργανισμών που κάνουν «πάρτι» στα δεκάδες κιλά κοπράνων που έχει αποθηκεύσει στο έντερo του «επί μονίμου βάσεως» εξ αιτίας του παραμορφωμένου εντερικού του σωλήνα, και τα πηγαινοφέρνει τα κόπρανα του δηλαδή πέρα δώθε βολτάροντας τα, καμαρωτός και «φιμωμένος». 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Κι ύστερα βγαίνουν στα «κανάλια» νυχθημερόν όλοι αυτοί οι «λοιμωξιολόγοι» οι «παθολόγοι» οι «πνευμονολόγοι» και «ειδικά οι της κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής τάχα λόγοι» και οι λοιποί «χημικοί κοπρολόγοι» οι επί των λυμάτων «ειδικοί», άσχετοι των ασχέτων θύται και θύματα, και διαφημίζουν ως την «μοναδική λύση»; και «ασπίδα προστασίας»; το «αθώο τσιμπηματάκι»; παρ όλο που τον χάσανε κάπου στην πορεία τον «μύθο» και προσπαθούν να τον «σώσουν» μαζί με τον «Αλί Μπαμπά, τους σαράντα κλέφτες, και τους λοιπούς παρατρεχάμενους απατεώνες», με τις ανοησίες περί «Δέλτα» «Έψιλον» και «Λάμδα» όπου «ενός κακού μύρια έπονται»
Και βλέπω μετά λύπης μου «ινδάλματα» των παιδικών μου χρόνων, αλλά και αξιοσέβαστους κατά την όψη και τον «τίτλο» ανθρώπους, να «ξεχρεώνουν χατιράκια και δεσμεύσεις» προς την εξουσία, να κουνάνε το δάχτυλο, και να απειλούν ή να λοιδορούν τους «σκεπτικιστές» δηλαδή τους μη προσκυνημένους με την κριτική σκέψη, και σκέφτομαι: «Σημεία των Καιρών», «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»
 
Ποιος ιός; και ποιος παπάρας;
Ποιο μπόλι; και ποιο φάρμακο; μπορεί να σώσει τον ηλίθιο από την ηλιθιότητα; (ηλίθιος & ηλιθιότητα = με την καλή έννοια πάντοτε)
Δηλαδή κυρίες και κύριοι, ηλίθιοι και πανηλίθιοι (με την καλή έννοια πάντοτε) «ειδικοί και φωστήρες» σε ποιόν άνθρωπο αναφέρεστε που θα τον «σώσει» η «μόνη λύση σας»;
Κι αν είναι αυτή η μόνη «λύση σας» τι σπουδάσατε τόσα χρόνια;
 
Κι επανέρχομαι στο ερώτημα:
Σε ποιόν άνθρωπο συγκεκριμένα αναφέρεστε;
Στον Γιώργο; στην Μαρίκα; στον Παύλο; στην Αντωνία; στον ψηλό; στον κοντό; στον ισχνό; στον χοντρό; στον «φαρμακο-εξαρτώμενο συνδρομητή»; στον νέο; στον γέρο χρονολογικά ή βιολογικά; στον «σαβουρο-φάγο»; στον υποσιτισμένο;
Εεεεεεεεεεεεεεεεεεε, σε ποιόν;
Δεν σας έμαθαν στο «σχολείο» ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση;
Ότι ο κάθε ασθενής πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά και προσωποκεντρικά;
Εγώ λοιπόν είμαι ο «ψεκασμένος»; ο «πυροβολημένος»; ο «συνομωσιολόγος»; ο «αρνητής»; Έεεεεεεεεεεεεε;
Σας βαρέθηκα εσάς και τους ακολούθους σας, αρκετά μου σπάσατε τα νεύρα.
Αϊ Σιχτίρ, δια ταύτα τα ως άνω, άσχετοι έ άσχετοι.
Σας σιχτιρίζω = Δηλαδή σας οικτίρω μετά βδελυγμίας !!!

 Dr. Νικόλαος Βρούσγος

7 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Άριστα τα είπες

αλλά, αυτό το "ολιστικά"...
τι τό'θελες...βρέ παιδάκι μου...;

Ελπίζουμε να μην το εννοούσες!

Ανώνυμος είπε...

Όταν εκφραζόμαστε εμείς με τέτοιο τρόπο και μάλιστα έναντι τυχαίων συμπολιτών, τότε γιατί θυμώνουμε όταν μας αποκαλούν ψεκασμένους, γραφικούς, παλαβούς, παρατράγουδα ή ο,τι άλλο χυδαίο τους κατέβει στο κεφάλι; Νομίζω πως χάνουμε το δικαίωμα.

Καλό θα ήταν να αποκτήσει ο λόγος μας ήθος, σοβαρότητα και ανωτερότητα τολμώ να πω, ώστε να έχουμε ελπίδες να ακουστούμε όπως πρέπει. Αλλιώς μάλλον δίνουμε το δικαίωμα να μας σπρώχνουν στο περιθώριο, ή ακόμα χειρότερα, στην γελοιοποίηση.

Βλέπετε, δεν έχει σημασία μόνο το τι λέμε αλλά και πώς το λέμε, ανεξάρτητα αν απευθυνόμαστε σε ομοϊδεάτη ή στον "άλλον" - σε άνθρωπο δηλαδή στον οποίο προτείνουμε μια άλλη στάση ζωής.

Με σεβασμό,
Σ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. είπε...

Μύγα σε τσίμπησε Σ;;;

Ανώνυμος είπε...

Εκφράστηκα με ακρίβεια και ψυχραιμία χωρίς να έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν.

Τελευταία αντιμετωπίζω συχνά μια απαξίωση, διότι χωρίς να έχω δώσει προσωπικά το παραμικρό δικαίωμα, ξαφνικά βρέθηκα να ανήκω σε ομάδα "αρνητών της λογικής", "χριστιανοταλιμπάνων", "οπισθοδρομικών", "νεάντερταλ" και τα σχετικά, οπότε αυτόματα δεν θέλει κανείς να με ακούσει. Μου κλείνουν το μικρόφωνο "αμα τη εμφανίσει", που λέμε.

Αυτή η ζημιά έχει προκληθεί λοιπόν εξαιτίας όχι των θέσεων μας, αλλά του τρόπου έκφρασής κάποιων από εμάς, οι οποίοι κατα τ'άλλα μπορεί να έχουν τις καλύτερες των προθέσεων. Αυτό προσπάθησα να μεταφέρω με το προηγούμενο σχόλιό μου.

Έγραψα κάτι που θεωρείς οτι είναι λάθος, Δημήτρη Κ;
Αν σε απασχολεί ό,τι συμβαίνει κι αν έχεις να προτείνεις κάτι ουσιαστικότερο ή σωστότερο, τότε τι περιμένεις; Το "μύγα σε τσίμπησε;" δεν βοηθάει κάπου :)

Σ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. είπε...

Ωραία,ας υποθέσω οτι σε καταλαβαίνω που δεν σε καταλαβαίνω αλλά λεμε τωρα ,τι σχέση έχει με το άρθρο τα οσα εγραψες ,πιος σου επιτεθηκε εδω ; ή αλλου ; ,ποτε; γιατι πραγμα μιλας ;

salos είπε...

Σ.,

πολύ, πάρα πολύ σεμνά και ήπια μίλησε το άρθρο,
αν κρίνουμε πως απαντά προς αυτούς που ήδη μας λένε:

ψεκασμένοι ηλίθιοι ατομικιστές,
ψοφήστε της πείνας με αναστολή πληρωμής
και φέρτε μας και τα παιδάκια σας να τα σφάξουμε με διαβόλια

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Οι ζέστες σφίγγουν...

τα...γεγονότα...δείχνουν κοντά

οι κυβέρνηση-σφήκα...τών κηφήνων
...τρέχει να προλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιό της...

τρυπώντας ό,τι τής... κάτσει...

...

...ψυχραιμία...παιδιά...!