Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Μπορεί να είναι εικόνα ζώο και εξωτερικοί χώροιΜαθαίνει κανένας τα κακουργήματα που γίνουνται σήμερα, κι ανατριχιάζει περισσότερο απ’ άλλη φορά, από την αναισθησία, από την απάθεια, από την πώρωση που έχουνε κείνοι που τα κάνουνε, σαν να είναι αληθινοί σατανάδες, και σαν να είναι ο σκοτωμός η φυσική τροφή της ψυχής τους.
Άλλη φορά οι φονιάδες σκοτώνανε, οι περισσότεροι, χωρίς να το θέλουνε, μέσα στη ζάλη τους. Ένα σύννεφο από θυμό ή από ζήλεια ή από πνιγμένο δίκιο, θόλωνε τα μάτια τους για μια στιγμή. Μα ύστερα σκόρπιζε αυτό το σύννεφο, τα μάτια τους καθαρίζανε, και μετανιώνανε. Πολλές φορές κλαίγανε, θέλανε να σκοτωθούνε, ντρεπόντανε τον κόσμο. Τώρα οι φονιάδες, κ’ οι άλλοι που κάνουνε κακές πράξεις, είναι ολότελα μαυρόψυχοι, ξεροί, παγωμένοι, αναίσθητοι σατανάδες, βουβοί και ψυχροί κακούργοι. Και τί; Μικροί και μεγάλοι, χωριάτες και σπουδαγμένοι! Ένα πράγμα φοβερό!
κυρ Φώτης Κόντογλου

 

3 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Φόβος..."φόβου Θεού"...;

Ο...Θεός "πέθανε"... γάρ...

για την συνείδησή μας...
τήν κακομοιριασμενη

που..."απελευθερωμένη"
από κάθε φραγμό

και δασκαλεμένη νά'ναι
ζώο σωστό...

κάνει αυτό που ε ί δ ε
ξανα και ξανά στην ο θ ό ν η

αυτό, δηλαδή
που οι σοφοί μας πρόγονοι,
απαγόρευαν να...
δ ρ α μ α τ ο π ο ι η θ ε ί
και να δ ε ι χ θ ε ί...
να...ο ρ α θ ε ι... από το μάτι,
εστω με τον... σχηματοποιημένο
τρόπο τού τότε θεάτρου...!

Ανώνυμος είπε...

Πνευματικός ξεπεσμός.

Georgios Tatsis είπε...

Ωραίος ο κυρ Φώτης! Θεος σχωρεσ τον! Αυτό βέβαια συμβαίνει, γιατι είναι οι ανθρωποι των εσχατων ημερών οπως κάλλιστα τε και ζωηρότατα περιγράφει ο Παύλος εκ της αιχμαλωσίας του στον Τιμόθεο... "Άσπονδοι άνθρωποι "... Ψαξτε την ερμηνεία.... Κτήνη και δαίμονες... "Καί δια το πληθυνθηναι την ανομιαν ψυγησεται η αγαπη των πολλών"... Συναντάς μερικους-για να μη πω πολλούς-στον δρόμο και βλέπεις στο προσωπο τους την αρνητικη ενέργεια που σε αγριευει να θες ν αλλαξης στενό! Δηλαδή απλώς δαιμονισμένοι!!! Πόσοι είναι δαιμονισμένοι κρυφά με πονηρό και οχληρο της λύπης πνεύμα να τους πνιγεί... Οπως τον βασιλέα Σαούλ, υιόν Κίς!!! Πού ειναι, αδελφοί και Πατέρες, η διακριση των πνευμάτων ;;;τις ποιησει εργον Ευαγγελιστού και αφορκιστου ;;;ΟΥΔΕΙΣ!!! Ξοφλησε η Εκκλησία απο θεραπευτες σαν τους αποστόλους κι έγινε μια ΜΚΟ του Κρατους... Διαχειριστής κονδυλίων... Ο,τιδήποτε αλλο πλην της αποστολής της..κ δεν εννοώ βέβαια την ΜΚΟ της ελλαδικής εκκλησίας... "Παρακαλειτε,παρακαλειτε τον λαόν μου, οι ιερείς λαλησατε εις την καρδιαν Ιερουσαλήμ!!!". _