Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ο Ιερέας από τα Σίλατα που άδικα «σταύρωσαν» τα ΜΜΕ στον Focus FM

Θέση για τον τρόπο με τον οποίο μετέδωσαν μέρος των δηλώσεών του ορισμένα ΜΜΕ πήρε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη o Ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Σιλάτων Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσα μαζικής ενημέρωσης απομόνωσαν δηλώσεις του πατέρα Γεωργίου μεταδίδοντας επί της ουσίας ότι ο ίδιος «απαγόρευσε σε εμβολιασμένους και όσους φορούν μάσκα να πάνε στην εκκλησία». Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον Focus FM.

«Αδιαφορώ για τους ανθρώπους που λένε συνεχώς ψέματα» ήταν η απάντηση του πατέρα Γεωργίου.

«Είπα ότι από εδώ και πέρα δεν θα μπαίνει κανένας στην εκκλησία με μάσκα, με εμβόλιο και τους ρώτησα “σας άρεσε αυτό; Ξέρω ότι δεν σας άρεσε. Γιατί αυτό είναι του διαβόλου”.» ανέφερε εξηγώντας «Δεν είπα ότι το εμβόλιο είναι του διαβόλου. Είναι το να καταπιέζεις έναν άνθρωπο εξαναγκαστικά να δεχθεί αυτό που θέλεις».

Υπερασπίστηκε την πλήρη ελευθερία του ανθρώπου και επισήμανε «στο θέμα του εκκλησιασμού είμαι τελείως ελεύθερος. Δεν εξαναγκάζω κανέναν να βάλει ή να μη βάλει μάσκα, να κάνει ή να μη κάνει το εμβόλιο, άσχετα με την προσωπική μου άποψη.»

Τόνισε ότι έχει αντίθετη άποψη αλλά δείχνει σεβασμό σε κάθε άνθρωπο. «Εάν θέλετε κάντε το εμβόλιο, κάντε τέστ, βάλτε μάσκες. Εγώ οφείλω να μη διώξω αυτόν που θα έρθει προς εμένα. Κανένας ιερέας δεν έχει κανένα δικαίωμα να διώχνει κανένα Χριστιανό από την εκκλησία.» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορώ να κάνω ούτε το νοσοκόμο, ούτε τον γιατρό, ούτε τον αστυνόμο (…) Η εκκλησία είναι χώρος λατρείας» κατέληξε ο πατέρας Γεώργιος.

 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς γέμισε η Αγία μας εκκλησία με κομψευαμενους ιερείς ευαερους ευηλιους κομψούς... Με εντυπωσίασαν οι γωνίες του πωγωνα του ιερέα..

The Cave Dweller είπε...

Και εγώ θα ρωτήσω τον συγκεκριμένο κληρικό που το παίζει και νουνου και light:

Μπορώ να μπώ στον Ιερό Ναό την ώρα που λειτουργείς με το σώβρακο ;

Αν όχι γιατί;

Αφού η μάσκα δεν είναι προσβολή στον Κύριο Ιησού Χριστό....γιατί να είναι το σώβρακο ;

Κάλυψη προσφέρει το ένα, κάλυψη προσφέρει και το άλλο....

Ανώνυμος είπε...

https://paremvoli-kop.blogspot.com/2021/05/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι πιο βλαμμένο....

The Cave Dweller είπε...

9:46

Αν το αιτιολογήσεις αυτό που λες με ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα, τότε και μόνο τότε το αποδέχομαι. Μέχρι τότε σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό στο ακέραιο.

The Cave Dweller είπε...

9:46

Ταλαίπωρο Νγτάκι για να δεις πώς σε δουλεύουν οι γέροντες της καρδιάς σου...δες το παρακάτω link :

https://catacomb--church.blogspot.com/2021/05/blog-post_94.html?m=1

Τώρα ποιος είναι το "βλαμμένο" ;;;

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αμάν βρέ...
Αμέρικαν μπάρ το κάναμε...







Ανώνυμος είπε...

Βρε χαζοβιόλη Cave Deewler.
Ο ιερέας δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να υπετασπιζεται το υπέρτατο αγαθό-δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο.
Το αυτεξουσιο.
Όπως σεβαστή και δεκτή είναι η απόφαση κάποιου να προσέρχετε στο ναό, έτσι σεβαστή και αποδεκτή πρέπει να γίνει και η δική μου απόφαση να προσερχομαι χωρίς μάσκα..ΝΟΜΊΖΩ;;;
Πες μου ομως βρε χαζούλη, που το είδες γραμμένο από τους Πατερες την Αγία Γραφή τους Αποστόλους πως σε καιρούς πανδημίας θα πρέπει να φοράμε μάσκες εντός των ναών.
Πες μου επειδή η μνήμη μου με ξεγελάει τι έκαναν οι παλαιοί σε περιπτώσεις επιδημίας... Θανατικων... Αρωστειων;;;
Δυστυχως όμως οι εκκλησίες έχουν γέμιση από αρρωστημένα μυαλά σαν το δικό σου και από ανθρώπους οι οποίοι προτεσταντιζουν και περιμένουν εντολές από την διοίκηση.
Και κάτι ακόμα.
Τρέξε και ρίξε το μπόλι στο μπράτσο διότι έχω πολλά κιλά κορωνοιο και δεν ξέρω σε ποιον να τα χαρίσω....
Ο ΠΟΛΥΥΕΚΝΟΣ

The Cave Dweller είπε...

Πολύτεκνε,

Μάλλον δεν εννόησες το χιούμορ...Δεν σε παρεξηγώ...τα πολλά τέκνα πιθανόν να σε έχουν ζαλήσει και έτσι δεν καταλαβαίνεις τί ακριβώς διαβάζεις και πώς το διαβάζεις.

Στα κάνω λοιπόν τάληρα για να καταλάβεις :

1. Είμαι ενάντια στο εμβόλιο και ενάντια στη μασκοφορία εντός των Ιερών Ναών. Για εμένα είναι βλασφημία στο Άγιο Πνεύμα.

2. Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είπε ότι τους δέχετε όλους ακόμη και τους μασκοφορεμένους και τους μπολιασμένους. Μπορεί ένας που έχει βλασφημίσει το Άγιο Πνεύμα να πλησιάσει το Ποτήριον και να λάβει Σώμα και Αίμα Χριστού ; Με καμία δύναμη ! Επομένως ο συγκεκριμένος ρασοφόρος τα λέει όπως του έρθουν στο κεφάλι. Καμία σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση.

Ανώνυμος είπε...

Ε, απάντησες μόνος σου γιατί είσαι βλαμμένος... Η μασκοφορια και το Άγιο Πνεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Χαζοβιόλικο όλα τα κατάλαβα.
Και τα του "ράσοφόρου" και τις δικές σου μπούρδες.
Εσύ δεν κατάλαβες χαζουλικο πως ο "ράσοφόρος" κάνει κάτι το οποίο για να το κάνει κάποιος πρέπει να κουβαλαει πολλά κιλά κακαλα επάνω του.
Υπερασπιζεται αυτό που δεν τολμανε να υπερασπίσου άλλοι και πηγαίνει κόντρα σε ολο το σύστημα το οποίο βλέπει τον άνθρωπο σαν κρεατομαζα.
Αλλα από ότι φαινεται μάλλον ανήκεις σε καμία οργαν... συγνώμη αυλουλα ήθελα να πω όπου τρως καλά και βολεύεσαι γενικώς από την όλη κατάσταση.
Αααα και κάτι τελευταίο.
Το σωβρακο σου καντο μούροπανό για να το εκμεταλευτεις στο έπακρον.
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

The Cave Dweller είπε...

Πολύτεκνε...

Ένα από τα δύο ισχύουν :

Είτε : Έχεις τρικυμία εν κρανίω...

Είτε : Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...

Ανώνυμος είπε...

Βρε έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ την φράση σου " τρυκιμια εν κρανιω"....
Μου έφαγε χρόνο αλλά το θυμήθηκα.
Είσαι το ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΟ ΜΠΟΥΜΠΟΎΚΙ το οποίο στολίζει κάθε έναν ο οποίος διαφωνεί...
Είσαι το ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΟ μπουμπούκι το οποίο δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του.
Φαινετε πως πήρες πάλι εντολή από την οργάνωση και άρχισες πάλι την δράση.
Αυτο Δηλ. που κάνεις σε άλλα μπλοκ με όποιον διαφωνεί.
Είσαι λοιπόν ο χαζουλης ο οποίος αντί να ασχοληθεί με τα χάλια του πιάνει με τόση ευκολία τα παιδιά μου στο βρώμικο στόμα του.
Αντί λοιπόν να ασχολησαι με τα του οίκου σου και την δυστυχία σου κρίνεις, κατακρίνεις και ρίχνεις στην πυρά ότι δηποτε είναι αντίθετο με την αρρωστημένη σκέψη σου.
Εάν λοιπόν διαφωνείς με τις θέσεις μου και τις αποψεις του πατρός ΣΤΕΦΆΝΟΥ πρόβλημα σου....
Η μόνη λύση είναι να κάνεις το σωβρακο σου μούροπανό και το εμβολιο τάχιστα...οσο για τα ταλαρα κράτησε τα για καμιά ελεημοσύνη...
Συγχωρα με βρε τρελογιαννη μου αλλά κάτι τέτοια μυαλά έχουν κάνει την ζημιά με τον ορθολογισμό τους και την αρρωστημένη και ξένη προς τις παραδόσεις μας αντιλήψεις.
Δεν ξέρεις τι πόλεμο έχω δεχτεί και τι ύβρεις.
Συγχωρα με.
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ