Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "<<Ποτέ δεν φοβόταν τόσο πολύ o άνθρωπος τη φτώχεια, την αρρώστια και τον θάνατο, όσο τα φοβάται τώρα, που δεν φοβάται 2 τον Θεό>>. Φώτης Κόντογλου (8.11.1876-15.7.1965)" 

Μπορεῖ νὰ εἶνε παρακινδυνευμένον, ἀλλὰ θὰ διατυπώσω τὴν ἐκτίμησίν μου:

Μοῦ δημιουργεῖται ἡ ἐντύπωσις ὅτι, ἡ ἄρνησις τῶν ἐμβολίων εἰδικῶς, ἀλλὰ καὶ γενικῶς τῆς δικτατορικῆς καταστάσεως ποὺ ζοῦμεν, ἔχει ἄμεσον σχέσιν μὲ τὴν καλὴν πνευματικὴν κατάστασιν.
Ἢ νὰ τὸ θέσω διαφοροτρόπως:
Ἀναλόγως τῆς πνευματικῆς καταστάσεως ἑκάστου, εἶνε καὶ ἡ στάσις του ἐνώπιον τῶν καταστάσεων ποὺ περνοῦμε σήμερον.
Καὶ εἰδικώτερον: Ὅσον καλλιτέρα ἡ πνευματικὴ κατάστασις τοῦ ἀνθρώπου, τόσον πιὸ ξεκάθαρα βλέπει τὰ πράγματα καὶ δὲν τὰ ἀποδέχεται, ὅπως, ἐπὶ παραδείγματι, τὰ διαβολοεμβόλια.

Ludmilla Simone

1 σχόλιο:

Χρήστος είπε...

Χριστός Ανέστη.
Όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής εσκίρτησε μέσα στην κοιλία της μητέρας του όταν πήγε η Παναγία μας στην Ελισάβετ. Γιατί ήταν πλήρης Πνεύματος Αγίου.
Έτσι και όλοι οι Άγιοι ανα τον αιώνα που φέρουν μέσα τους το Πνεύμα το Άγιον, έχουν πνευματικές ακτίνες Χ. (Όπως μόνο με την ακτινογραφία βλέπεις την κατάσταση των οστών).
Για αυτό ας γίνουμε δοχεία του Αγίου Πνεύματος και τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από τα διάολοσχέδια τους.