Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Ο Πλανήτης των Ανθρώπων


Ο Πλανήτης των Ανθρώπων

Είναι δυνατόν μηχανές φτιαγμένες από τον βιομηχανικό πολιτισμό, να μας σώσουν από τον βιομηχανικό πολιτισμό;

Το νέο ντοκιμαντέρ του Jeff Gibbs Ο Πλανήτης των Ανθρώπων, σε παραγωγή του Michael Moore, με ελληνικούς υπότιτλους. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την προωθούμενη "πράσινη ενέργεια" για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύει το αποτύπωμα σε CO2 της βιομηχανίας των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), τη χρήση υλικών για την κατασκευή τους (εξορύξεις, σπάνιες γαίες, μέταλλα, ορυκτά καύσιμα), αλλά και την αποτελεσματικότητά τους στην παροχή ενέργειας. Σημαντικό μέρος της έρευνας του Gibbs ασχολείται με τη "βιομάζα", που αποτελείται από δέντρα, στοχευμένες καλλιέργειες, δάση άλγης, λίπος ζώων κλπ., και τις επιπτώσεις της χρήσης της στο περιβάλλον.

Επίσης το ντοκιμαντέρ καταδεικνύει τον ρόλο μεγάλων οικολογικών οργανώσεων στις ΗΠΑ στην προώθηση της "πράσινης ενέργειας", καθώς και την χρηματοδότησή τους από μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς, μεταξύ αυτών τράπεζες, εταιρείες πετρελαίου, αερίου, υλοτομίας, βιοτεχνολογίας και άλλες.

Μια εξαιρετική έρευνα που απαντά σε καίρια ερωτήματα και έχει ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια θεάσεις, παρά την τεράστια εκστρατεία δυσφήμισης αλλά και λογοκρισίας που επιχειρήθηκε και συνεχίζεται. Η έρευνα στηρίχτηκε σε ίδια μέσα, δόθηκε ελεύθερα στο κοινό με "επίσημη πρεμιέρα" στο διαδίκτυο. Οι πολίτες μπορούν να την στηρίξουν οικονομικά μέσω εθελοντικής συνεισφοράς.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: