Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Μπορεί να είναι εικαστικό 
Δεν υπάρχει τίποτα στην Εκκλησία το οποίο να είναι στην καρδιά μας και να μην εκφράζεται στο σώμα μας.Αυτό ξεκινά πρώτον από τις δύο φύσεις του Χριστού, δεύτερον από την Ανάσταση Του.
 
Ανάσταση Χριστού σημαίνει σηκώθηκε από τους νεκρούς και συναναστράφηκε θεόσωμος και πάλι τους ανθρώπους. Ρεαλισμός. Πραγματικότητα. Οι άνθρωποι τον άγγιξαν και αυτός έφαγε μπροστά τους και ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον θρόνο του Θεού! 
 
Όποτε ακούω για συμβολική ανάσταση, ανάταση και ανάσταση ψυχών, βγαίνω απο τα ρούχα μου.Είναι ακριβώς ότι καταδικάζει η Εκκλησία.Άυλα φαντάσματα, ιδέες χωρίς σώμα, Θεάνθρωπος χωρίς ενανθρώπηση!Είναι αυτή η αίρεση του Αντιχρίστου που εμφανίστηκε τα πρώτα χρόνια μετά την Ανάληψη και απασχόλησε τον άγιο Ιωάννη στην Αποκάλυψη και έφτασε μέχρι την εικονομαχία και τον βαρλααμισμό αιώνες μετά. 
 
Η Ανάσταση του Χριστού αντανακλά σε όλη την κτίση την στιλβώνει με αθανασία. Γεμίζει λαμπρότητα τα όμορφα πρόσωπα σας. Είναι τόσο πραγματική και δεσπόζουσα η βασιλεία του Θεού παντού πλέον. Γι αυτό και στα μοναστήρια και ενορίες και αλλού, αυτές τις ημέρες της Διακαινησίμου, της εβδομάδας κατά την οποία όλα ειναι καινά, νέα, λιτανεύουν πανηγυρικά τις Εικόνες. Παράθυρα Φωτός. Τί χαρά!
Προσέχετε λοιπόν τις εκφράσεις σας.

 π.Π.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη η ανάρτηση, αλλά παιδιά βάλτε έναν τίτλο για να είναι πιο εύκολο να κάνουμε κλικ στον τίτλο, να απομονώνουμε την ανάρτηση και να την στείλουμε! Αξίζει να σταλεί! Και τώρα γίνεται, αλλά θέλει λίγο αλχημεία.