Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Το «Ύστατο Χαίρε» στον Ιάκωβο Τσούνη – «Δίχως πατρίδα, ούτε πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν»


Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο ευεργέτη δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιάκωβο Τσούνη στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παπάγου – Χολαργού. Η Εξόδιος Ακολουθία του Ιακώβου Τσούνη τελέσθηκε δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων και τιμές Υποστράτηγου εν ενεργεία.

Στον τάφο του αναγράφεται πλέον η επιγραφή:

«Φωνή εκ του τάφου

Έλληνες Αδελφοί,

Και από του τάφου μου θα φωνάζω ενωθείτε, ομονοήσετε και ομοψυχίσετε. Μόνον η ΑΓΑΠΗ θα σαλπίση την Σωτηρία μας και θα αποκαλύψη τις απέραντες δυνατότητές μας.

Ιάκωβος Κ. Τσούνης»

Την. Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Αντιναύαρχος ε.α. Ευθύμιος Ε. Μικρός ΠΝ, Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας.

Την Eξόδιο Aκολουθία τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Ο Ιάκωβος Τσούνης ο οποίος δώρισε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις λίγους μήνες νωρίτερα είχε δηλώσει «Δίχως Πατρίδα, ούτε πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν». Με αυτή την φράση αποχαιρέτησε τον Έλληνα Ευπατρίδη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Δίχως Πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν». ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ, Υποστράτηγος επί Τιμή! Άνθρωπε, Έλληνα, Αγωνιστή, Ευπατρίδη, Μέντορα, Φίλε μου…..καλό σου Ταξίδι!! Να ‘ναι ελαφρύ το Ελληνικό χώμα που θα σε σκεπάσει!! Η Πατρίς σε ευγνωμονεί!!!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος σαν Έλληνας.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία αυτού η μνήμη