Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Επιθυμούμε το άνοιγμα των εκκλησιών χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο!

 


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!
Επιθυμούμε το άνοιγμα των εκκλησιών χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο!


252.pngΟι εκκλησίες είναι το σπίτι μας, "η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων". Αποτελεί παραβίαση συνταγματικών ελευθεριών το κλείσιμο των εκκλησιών για οσοδήποτε μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς τη μεγάλη Παράδοση της Ελλάδας μας και του λαού της.


Όλες οι απειλές κατά της ζωής των Χριστιανών αντιμετωπίζονταν πάντοτε στη μακραίωνη ιστορία μας με την καταφυγή προς τον Θεό και την Παναγία. Πώς θα μιμηθούμε τους τιμημένους προγόνους μας, αν ο πιστός λαός του Θεού μένει έξω από τις εκκλησίες, αν διώκεται έξω από το σπίτι του;


Όταν οι άνθρωποι συνωστίζονται χωρίς καμία επίπτωση στις διαδηλώσεις, στα λεωφορεία και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα καταστήματα τροφίμων, στα κομμωτήρια και στις πλατείες, αποτελεί προσβολή προς τον πιστό λαό του Θεού ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός του από τον εκκλησιασμό. Καταργείται αυτή η ίδια η ουσία της Εκκλησίας με τα δυσανάλογα και αδικαιολόγητα μέτρα που έχουν επιβληθεί εναντίον της.


Το Πάσχα και κάθε Κυριακή και εορτή εορτάζουμε το πέρασμα από τη δουλεία του φόβου του θανάτου στην ελευθερία της Αναστημένης Ζωής. Είναι προσβλητικό και υποτιμητικό για κάθε χριστιανό να αποκλείεται από τη σύναξη της Εκκλησίας με το πρόσχημα του φόβου εκείνων που δεν έχουν ελπίδα στον Θεό. Οδηγοί μας είναι το μεγάλο εκείνο "νέφος μαρτύρων" που φέρνει μπροστά μας ο Απόστολος Παύλος, με σκοπό να  αποθέσουμε κάθε βάρος μέσα από την ψυχή μας και "αφορώντες εις τον της πίστεως ημών αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν" να οδηγηθούμε από τον φόβο του θανάτου στην αληθινή Ζωή, που καταργεί τον θάνατο.


Επιτέλους αφήστε μας ελεύθερους να δοξάσουμε τον Θεό και να εορτάσουμε το Αναστάσιμο Πάσχα, όπως οφείλουμε πάντα και κάθε ημέρα να το εορτάζουμε! Αφήστε τις εκκλησίες ανοικτές και τώρα και για πάντα!

Η συνέχεια..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σταματήστε τις υπογραφές απλά βγείτε από το σπίτι σας επιτέλους!!!!!!!!!!!!!
εδώ που μένω σε μία πλατεία κεντρική της πόλης μου κάθε μέρα βγαίνουν 100αδες νεοι άνθρωποι ο ένας δίπλα στον άλλο και κάθονται ήσυχα συζητούν πίνουν τον χυμό τους ή ό,τι άλλο θέλει ο καθένας όλη μέρα!!!
μάλλον ανήκουν σε κάποια παράταξη αλλά θα πω μπράβο τους
θέλει ομαδικότητα και ενότητα για να γίνει κάτι
όχι πληκτρολόγιο

δεν μιλώ για τα πάρτυ που βγαίνουν αργά το βράδυ
μιλώ για όλη την ημέρα

και στις εκκλησίες επιτέλους πηγαίνετε ομαδικά πολλοί
δεν μπορούν να σας κάνουν κάτι
θάρρος θέλει και αποφασιστικότητα
δεν πρόκειται να γίνει η ζωή μας όπως πριν
μην ξεγιελέστε
θέλει απόφαση

Unknown είπε...

Όταν ο Θεός τις κλείνει γιατί εκεί είναι οικουμενιστες εγώ γιατί να πάω...δεν ξέρετε ότι η αίρεση δώσει τον άνθρωπο από το Θεό;;; Γιατί έχουμε Αγίους; Τι έλεγαν οι Άγιοι πατέρες; Αποτειχιση μήπως; Να μετανοήσουν όλοι...η σύνοδος της Κρήτης εφαρμόζεται από αυτούς....κι εμείς μαζί τους στην κόλαση;;;; ΟΧΙ....ας πάνε μόνοι τους...στώμεν καλώς αδέρφια...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ας γίνουν οι όποιες καλοπροαίρετες
δράσεις

από αδελφούς, που ενδέχεται να έχουν και ευλογία για τούτο...

με πρώτο βήμα πάντα,

την όποια μετάνοια,

που ανοίγει μονοπάτια ευλογημένα

και ο Θεός θα τα αξιοποιήσει όλα, όπως αυτός ξέρει

και τελικά θα δώσει την λύση...!

Ανώνυμος είπε...

Όσοι προπαγανδιζουν να μην πηγαίνουμε στις εκκλησίες μας γιατί και καλά γινηκανε οικουμενιστικες (τη στιγμή που δίνουμε αγώνα να τις κρατήσουμε ανοιχτές, εγώ προσωπικά έχω αναλάβει εθελοντικά το αναλόγιο κάπου...), ας αναλάβουν και την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΕΥΘΎΝΗ για όσους απλούς χριστιανούς, με αδύναμη συνείδηση, τους ακούσουν και πάψουν να εκκλησιαζονται και να κοινωνουν... Τα γράφω για τον πιο πάνω μεγάλο σταρετς του πληκτρολογιου... Αρκετά....

Ι.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Εάν υπονοείς εμένα...
τον...
όντως... e-λίθιο
...και πανίβλακα ...

τόσο βλαμμένος... δεν είμαι...
(ακόμα τουλάχιστον)

που να πώ... ό μ ή γένοιτω,
να χάνουν οι άνθρωποι...
και την παραμικρή ευκαιρία
που τούς δίνεται

να λειτουργηθούν

και να κοινωνήσουν

κι άν οι ταγοί μας ξεφύγαν...
πολλοί... σε... πολλά...
η λειτουργία
δεν γίνεται στο ονομα τους...

θα δώσουν λοιπον, λ ό γ ο μεν
για τις π τ ώ σ ε ι ς τους
-και τις...εκπτώσεις τους...-
όπως όλοι μας

αλλ' αυτό αφορά
τούς ίδιους... και τούς...
"οδηγους"τους....

___________
Με συμπαθάς...

αλλά... έτυχε
η αναρτηση μου, να βρίσκεται
ακριβώς επάνω από την δικη σου...

Αγγελής είπε...

Είναι ξεκάθαρο οι υπογραφές είναι μαξιλαράκι δειλίας. Και πιστεύω ότι γελάνε μαζί μας. Θέλει έμπρακτη ανυπακοή. Αλλά κοιμόμαστε με τα τσαρούχια.Κατι "εβλεπε" ο προφήτης του Θεού Παΐσιος που λεγε μόνον οι κομμουνιστές θα αντιδρούν και ΛΙΓΟΙ πιστοί χριστιανοί. Δυστυχώς.