Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Εισβολή της ειδωλολατρείας στα σχολεία!


 


Είναι γεγονός αναντίρρητο και αυταπόδεικτο, ότι η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε μια από τις χειρότερες καμπύλες της ιστορίας της, σε μια πρωτοφανή έκπτωση των χριστιανικών αξιών και πνευματική αποστασία. Η αποστασία αυτή, απόρροια «τεκτονικών σεισμών» και ιδεολογικών  ανακατατάξεων δύο και πλέον αιώνων, που επέφερε ο άθεος «Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός», οδήγησε μοιραία σε πρωτόγνωρες ανατροπές στην καθόλου πορεία της ανθρωπότητας. 

Ο σύγχρονος άνθρωπος, βαθιά διαποτισμένος από την ιδεολογία του άθεου «Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού», έρχεται να καταρρίψει κάθε αξία του παρελθόντος και να υιοθετήσει ό,τι σαθρό είχε απορριφθεί. Μεταξύ αυτών των «απορριμμάτων» της ιστορίας είναι στην μεν προχριστιανική εποχή η ειδωλολατρία, στην δε χριστιανική, ο Νεοπαγανισμός της Νέας Εποχής, που μπορεί να θεωρηθεί ως μία νέα «έκδοση», ή παραλλαγή, της αρχαίας ειδωλολατρίας. Και οι δύο «εκδόσεις» της ουσιαστικά σηματοδοτούν την υπαγωγή του ανθρώπου στην κυριαρχία του διαβόλου και γι’ αυτό αποτελούν την χειρότερη έκφραση της μεταπτωτικής σχέσεώς του με το Θεό. Σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο «τα έθνη», οι ειδωλολατρικοί λαοί, περιπατούσαν «εν ματαιότητι του νοός αυτών, εσκοτωμένοι τη διανοία όντες, απηλλοτριωμένοι τής ζωής του Θεού, διά την άγνοιαν την ούσαν εν αυτοίς, διά την πώρωσιν της καρδίας αυτών, οίτινες απηλγηκότες εαυτούς παρέδωκαν τη ασελγεία εις εργασίαν ακαθαρσίας πάσης εν πλεονεξία» (Εφ.3,18-19). Αυτή ήταν και είναι η δραματική κατάσταση του προχριστιανικού και μεταχριστιανικού κόσμου. Μια συνεχής εξελισσόμενη τραγωδία!

Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τα βαθύτερα αίτια αυτής της πρωτοφανούς αποστασίας. Εδώ επιγραμματικά αναφέρουμε πρώτον μεν την αποστροφή του ανθρώπου προς τη χριστιανική ηθική, η οποία συκοφαντήθηκε ως δήθεν αναχρονιστική, επειδή τον εμποδίζει με τις απαγορεύσεις της στην απόλαυση των ηδονών της ζωής. Και δεύτερον η χρεοκοπία του Δυτικού Χριστιανισμού, (Παπισμού και Προτεσταντισμού), ο οποίος με τα ανείπωτα εγκλήματα, τις γενοκτονίες, τους κατακτητικούς πολέμους, τις ιερές εξετάσεις, και τις άλλες θηριωδίες του, οδήγησε τον σύγχρονο ευρωπαίο άνθρωπο να κηρύξει τον «θάνατο του Θεού». Αντίθετα οι αρχαίες και σύγχρονες ειδωλολατρικές θρησκείες, θωπεύουν και καλλιεργούν τα ανθρώπινα πάθη, καταργούν την έννοια του κακού και της αμαρτίας, την οποία θεωρούν ως την  «άλλη όψη του καλού», ενώ ανυψώνουν τον άνθρωπο στη θέση του Θεού, επαναλαμβάνοντας το προπατορικό αμάρτημα.

Αφορμή για το παρόν σχόλιό μας πήραμε από ενδιαφέρον δημοσίευμα της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Πειραιά, συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών, το οποίο μάλιστα πρόσκειται στο κυβερνόν κόμμα, στην ιστοσελίδα «Ακτίνες», με θέμα: «Η λατρεία των παγανιστικών θεών στα σχολεία» (http:// aktines.blogspot.com/2021/03/blog-post_ 60.html). Αφού συγχαρούμε τους συντάκτες του, θα παραθέσουμε κάποια ενδιαφέροντα αποσπάσματα, τα οποία και θα σχολιάσουμε, καταδεικνύοντας έναν σοβαρό κίνδυνο, ο οποίος ελλοχεύει στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, να εισαχθεί δηλαδή η ειδωλολατρία όχι απλώς ως κατήχηση, αλλά και ως μύηση στη λατρεία των ειδώλων, αρχής γενομένης από τις Η.Π.Α.

Το δημοσίευμα αρχίζει με την είδηση ότι: «Αυτήν την εβδομάδα, το Τμήμα Παιδείας της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ θα ψηφίσει για ένα νέο κρατικό Εθνικό πρόγραμμα σπουδών που υποστηρίζει την “αποαποικιοποίηση” (decolonization) της αμερικανικής κοινωνίας και εξυψώνει τον θρησκευτικό συμβολισμό των Αζτέκων. Όλα αυτά γίνονται στην υπηρεσία μιας αριστερής πολιτικής ιδεολογίας. Το νέο αυτό πρόγραμμα, που ονομάζεται Πρότυπο Πρόγραμμα Εθνικών Σπουδών, επιδιώκει να επεκτείνει την πολιτιστική κυριαρχία της Αριστεράς στο δημόσιο πανεπιστημιακό σύστημα της Καλιφόρνια, καθώς και σε ολόκληρο το σύστημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πολιτείας, το οποίο αποτελείται από 10.000 δημόσια σχολεία που εξυπηρετούν συνολικά 6 εκατομμύρια μαθητές»!

Στη συνέχεια οι συντάκτες αποκαλύπτουν την «λειτουργία» του παγανισμού στα αμερικανικά σχολεία: «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως η θρησκευτική αφήγηση του εθνικού προγράμματος σπουδών της Καλιφόρνια. Το πρόγραμμα σπουδών συνιστά στους δασκάλους να μάθουν τους μαθητές τους μια σειρά αυτοχθόνων τραγουδιών και ψαλμών συμπεριλαμβανομένου του ‘In Lak Ech Affirmation’, που απευθύνεται απευθείας στους θεούς των Αζτέκων. Οι μαθητές πρώτα χειροκροτούν και ψάλλουν στον θεό Tezkatlipoka. Τον θεό αυτόν λάτρευαν παραδοσιακά οι Αζτέκοι πραγματοποιώντας ανθρώπινες θυσίες και ασκώντας τον κανιβαλισμό. Επιζητούσαν ως αντάλλαγμα να τους δώσει δύναμη για να γίνουν "πολεμιστές" υπέρ της "κοινωνικής δικαιοσύνης". (Τίθεται εδώ το ερώτημα: Τα κατασφαγμένα θύματα των ανθρωποθυσιών ποια κοινωνική δικαιοσύνη υπηρετούσαν;) Στη συνέχεια, οι μαθητές ψάλλουν στους θεούς Quetzalcoatl, Huitzilopochtli και Xipe Totek, επιζητώντας "θεραπείες" και "ένα επαναστατικό πνεύμα". Ο Huitzilopochtli, ειδικότερα, είναι η θεότητα του πολέμου των Αζτέκων και ενέπνευσε τους πιστούς του να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρωποθυσίες κατά την περίοδο της ακμής των. Τέλος, ο ψαλμός φτάνει σε μια κορύφωση με ένα αίτημα για "απελευθέρωση, μετασχηματισμό, αποαποικιοποίηση", μετά την οποία οι μαθητές φωνάζουν "Panche beh! Panche beh!" στην αναζήτηση της απόλυτης "κριτικής συνείδησης"».

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως η βάση στην οποία στηρίζεται αυτό το παράδοξο εκπαιδευτικό εγχείρημα της στροφής προς τον προκολομβιανό παγανισμό είναι η σύνδεση της αποικιοκρατίας με τον εκχριστιανισμό των αυτοχθόνων κατοίκων της αμερικανικής ηπείρου. Ο Δυτικός αιρετικός Χριστιανισμός, (Παπισμός και Προτεσταντισμός), ταυτίστηκε με την αποικιοκρατία και την κτηνώδη εκμετάλλευση των ιθαγενών, οι οποίοι δεν μπορούν να λησμονήσουν τα δεινοπαθήματα, τα μαρτύρια, τους θανάτους, που έγιναν στο όνομα του Χριστού, την οικονομική τους απομύζηση, τον ρατσισμό, (μέχρι σήμερα) και την περιθωριοποίησή τους από  τους «χριστιανούς φωτιστές τους». Ένα τεραστίων διαστάσεων έγκλημα, με παγκόσμιες και διαχρονικές συνέπειες, για το οποίο ο αιρετικός Παπισμός, (κύρια αυτός) και ο Προτεσταντισμός δεν αναγνώρισαν, ούτε μετάνιωσαν. Η στροφή προς τον παγανισμό των συγχρόνων αμερικανών, εξ’ αιτίας της πνευματικής χρεοκοπίας του Δυτικού Χριστιανισμού, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά ένα τραγικό και αναπόφευκτο αναμενόμενο.

Στη συνέχεια οι συντάκτες βγάζουν τα ολέθρια συμπεράσματά τους: «Οι ψαλμοί στα σχολεία υπέρ των θεοτήτων των Αζτέκων έχουν μια σαφή επίπτωση: Τον εκτοπισμό του Τριαδικού Θεού - ο οποίος θεωρείται από τους αριστερούς ότι αποτελεί επέκταση της λευκής ρατσιστικής καταπίεσης - από την εκπαιδευτική σφαίρα και την αποκατάσταση των αυτόχθονων θεών στην "νόμιμη" θέση τους στην κοσμολογία της "κοινωνικής δικαιοσύνης". Δηλαδή με αριστερούς όρους και λογικούς ακροβατισμούς εισέρχεται πανηγυρικά ο Παγανισμός ή καλύτερα ο Νεοπαγανισμός στα σχολεία. Το διαρκές μίσος των αριστερών εναντίον του προσώπου του Ιησού Χριστού, πράγματι μας εκπλήσσει. Αυτοί που "ενδιαφέρονται" για τον άνθρωπο και την δικαιοσύνη, αντί του Ιησού Χριστού επιλέγουν τον Βαραββάν, ή ακόμη χειρότερα τους αιμοδιψείς θεούς των Αζτέκων». Το «πρόγραμμα σπουδών» είναι καθαρή κατήχηση, αλλά και μύηση στη λατρεία των δαιμονικών «θεών» των απολίτιστων και σατανοκρατούμενων Αζτέκων! Δυστυχώς αδυνατούν να κατανοήσουν οι θιασώτες της παγανιστικής λατρείας, ότι  η επιστροφή στην ειδωλολατρία, δεν σημαίνει απλώς λατρεία σε ανύπαρκτους «θεούς», αλλά λατρεία στον Εωσφόρο, αφού, σύμφωνα με τον θεόπνευστο λόγο του Θεού «πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ.95,5), με καταστροφικές συνέπειες. Η ιστορία μας δίδαξε πως κάθε φορά που ο άνθρωπος στράφηκε εναντίον του Θεού, κατέληξε στην καταστροφή.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα με τις εφιαλτικές προβλέψεις τους για την πατρίδα μας: «Ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ είναι θέμα χρόνου να μεταφερθεί στον τόπο μας και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή του. Η αρχή για την καταστροφή του ελληνικού σχολείου έγινε με την επιβολή, δια νόμων, της ομοφυλοφιλίας στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση. Αδιαφορώντας για την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, περιφρονώντας την Παράδοση και την Πίστη των Ελλήνων, υλοποιείται η νεοπαγανιστική ατζέντα της Νέας Τάξης από τον (την) εκάστοτε Υπουργό Παιδείας. Η υποβάθμιση της εορτής των τριών Ιεραρχών αποτέλεσε ύψιστο συμβολισμό για την κατεύθυνση της ελληνικής εκπαίδευσης. Βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στην κατά Θεόν εκπαίδευση των νεαρών Ελλήνων. Ακολούθησε η θεσμοθέτηση της σεξουαλικής εκπαίδευσης που έθεσε με τη σειρά της νέα ταφόπλακα, αυτή την φορά, στην χριστιανική ηθική των μαθητών των σχολείων μας. Το επόμενο βήμα είναι να δοθεί εντολή από το Υπουργείο Παιδείας να ψάλλονται από τους μαθητές ειδωλολατρικοί και παγανιστικοί ύμνοι στο δωδεκάθεο»!

Θεωρούμε ότι οι συντάκτες αποδίδουν πλήρως την σκληρή και τραγική ελληνική πραγματικότητα. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία, δεδομένης της κατηφορικής πορείας της ελληνικής παιδείας,  ότι πολύ σύντομα το Υπουργείο Παιδείας δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σ’ αυτό το βήμα, να αντιγράψει δηλαδή και να εφαρμόσει στην πράξη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Καλιφόρνιας. Ήδη, από ό,τι γνωρίζουμε, εγχώριοι νεοπαγανιστικοί κύκλοι απαιτούν να διδάσκεται στα σχολεία η αρχαία ελληνική θρησκεία, ισότιμα με την χριστιανική κατήχηση.       

Θα κλείσουμε με ένα ωραιότατο σχετικό απόσπασμα από κάποιο λόγο του   νεοφανή άγιου και ομολογητού Ιουστίνου του Πόποβιτς, ο οποίος αναφερόμενος στη λατρεία των παγανιστικών «θεών», προαναγγέλλει προφητικά την επικείμενη αναπόφευκτη καταστροφή της ανθρωπότητος: «Το οικοδόμημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, οικοδομηθέν χωρίς τον Χριστόν, κατ' ανάγκην θα καταρρεύση και μάλιστα πολύ συντόμως, […] Δέκα ολοκλήρους αιώνας ανεγείρετο ο ευρωπαϊκός πύργος της Βαβέλ, και ημείς ηξιώθημεν του τραγικού οράματος: Ιδού, ανηγέρθη πελώριον μηδέν! Επήλθεν γενική σύγχυσις. Άνθρωπος δεν εννοεί άνθρωπον, ψυχή δεν εννοεί ψυχήν, έθνος δεν εννοεί έθνος. Ηγέρθη άνθρωπος εναντίον ανθρώπου, βασιλεία εναντίον βασιλείας, λαός εναντίον λαού, ακόμη και ήπειρος εναντίον ηπείρου.  Ο ευρωπαίος άνθρωπος έφθασεν εις τον μοιραίον ίλιγγον, ωδήγησε τον υπεράνθρωπον εις την κορυφήν του πύργου της Βαβέλ του θέλων να αποπερατώση με αυτόν το οικοδόμημά του, αλλ' ο υπεράνθρωπος ετρελλάθη ακριβώς επί της κορυφής και εκρημνίσθη εκ του πύργου. Και πίσω του ο ίδιος ο πύργος κρημνίζεται και θρυμματίζεται διά των πολέμων και επαναστάσεων. Ο homo europaeϊcus έπρεπε κατ' ανάγκην να τρελλαθή εις το τέλος του πολιτισμού του. Ο Θεοκτόνος ήτο αδύνατον να μη γίνη αυτοκτόνος. Νύκτα, βαρεία νύκτα, έχει καλύψει την Ευρώπην. Κρημνίζονται τα είδωλα της Ευρώπης και δεν είναι πολύ μακράν η ημέρα, κατά την οποίαν δεν θα μείνη ούτε πέτρα επάνω εις την πέτραν από την κουλτούραν και τον πολιτισμόν της Ευρώπης, διά των οποίων αύτη ανήγειρε πόλεις και κατέστρεφε ψυχάς, εθεοποίει τα κτίσματα και απέρριπτε τον Κτίστην»!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών Ι.Μ.Πειραιώς

 

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Πρόκειται γιά κάτι τις...

το οποίο
είτε υπόγεια,
είτε ανεπίγνωστα,
ήδη ε τ ε λ ε ί τ ο...

και το μεν... "υπόγεια"...
το... καταλαβαίνουμε...

όμως, το "ανεπίγνωστα"...
είναι αυτό, πού
ο Άγιος Γέρων Παΐσιος
έλεγε...

πώς, δηλαδή, όλοι πιά δουλεύουν
στον... Αργύρη...

διατυπώνοντας έτσι
με τον αμίμητο
Χαριτωμένο
και παιγνιώδη τρόπο του,
το τής Γραφής
-συχνά επαναλαμβανόμενο-

"...φιλαργυρία,
ήτις ειδωλολατρία εστίν..."!

Ειδωλολατρία λοιπόν, ξεκάθαρα,
αυτό το..."δαιμονομασωνικό
οικονομικό σύστημα"...
(όπως το χαρακτήριζε ο...
καί οικονομολόγος...
π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος).

...

Ημιεπίσημη πλέον η ειδωλολατρία,
αν και ακόμα αρκετά συγκαλυμμένη

ιδιωτική...
ή άλλοτε κρατική (σοβιετία)

και άπαντες...
γεννηθήκαμε μέσα της

τής δουλεύσαμε...
την υπηρετήσαμε...
τής παραδοθήκαμε...
απολαύσαμε τα καλούδια της...
(πορνεύσαμε μαζί της,
θάλεγε η Γραφή...)

και τώρα μάς πληρώνει
με τον μισθό τού δουλωμένου

με φίμωτρα...
εν κημώ και χαλινώ...
και με κάθε δικαίωμα
πού τής έχουμε παραδώσει...

με την ολόκαρδη προσήλωσή μας...

και μπορεί πλέον φανερά,
βγαίνοντας από το λαγούμι της

αλλά με πανουργία πάντα

να φανερώνει το αγαπημένο της
προσωπείο, (στερούμενη προσώπου)

το τρομακτικό
το αλλοπρόσαλλο
το βαβελικό

το μπερδεμένο...

Άχρι καιρού...
έως να συντελεστεί η παιδαγωγία μας
...
έως να βάλουμε
έστω...

αρχή μετανοίας...όπως ήδη μας
συμβουλεύουν, τα πνευματικά αναστήματα, που μάς φωτιζουν
τον δρόμο μας...

την Ο δ ό ...

με το ψαλτήρι...
και όλα τ'άλλα πνευματικά όπλα
τής εκκλησίας τών Πατέρων μας!

Αμήν.
Γένοιτο...!







Λύση υπάρχει...
και νομίζω ήδη έχουμε ξεκινήσει
δειλά-δειλά, πολλοί από μάς

κι ευτυχώς ο Θεός μάς έδωσε,
τόσα χρόνια τώρα...
πού οι προοράσεις
τών Αγίων Γερόντων μας
έγιναν δημοφιλείς

-κάποτε και με άγαρμπο τρόπο...
δίνωντας πάτημα στούς νεωτεριστές
αντιπαραδοσιακούς,αγαπολογούντες-

και σιγά-σιγά