Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Μόνη κερδισμένη η μαγειρίτσα! Κυβέρνηση και διοικούσα Εκκλησία στην Ελλάδα ...τα τακτοποίησαν για το Πάσχα!

Προτείνουν παράταση οι ειδικοί-Οι εισηγήσεις εκκλησιασμό και Πασχαλινό τραπέζιΜεγάλη απογοήτευση για την αδικαιολόγητη συγκατάβαση της διοικούσης Εκκλησίας -Εύστοχη η εκτίμηση του Μητροπολίτη Κερκύρας πως “οι κρατούντες κατεξουσιάζουν την Εκκλησία” και πως “δεν πατήσαμε πόδι”

Στις αρχές του μήνα με αφορμή την έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό κορβανά στην Εκκλησία για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ναών, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος π. Χρυσόστομος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως “αν δεν ανοίξουν οι Εκκλησίες το Πάσχα οι οικονομικές αυτές ενισχύσεις, μπορεί να θεωρηθούν ως ανταπόδομα συναλλαγής και εξαγοράς συμβιβαστικής-ανεκτικής συμπεριφοράς”.

Εξανέστη για την “εις βάρος της Εκκλησίας προπαγάνδα που χρησιμοποιεί ως όπλο της τον δήθεν υλικό πλούτο της Εκκλησίας, ώστε να καλλιεργήσει εναντίον της εχθρικό πνεύμα”.

Μετά την χθεσινή απόφαση της διοικούσης Εκκλησίας  για το ωράριο των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσιμης Λειτουργίας δυστυχώς οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να υπονοήσουν υπερβολικές θεωρίες! 

 Με την απόφαση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη, που απλά επικύρωσε η ΔΙΣ, θα γινει Πάσχα με ..ωράριο καταστημάτων. 

Η Σύνοδος α­πε­φά­σι­σε την χρο­νι­κή με­τά­θε­ση των Α­κο­λου­θι­ών κα­τά μι­σή ώ­ρα νω­ρί­τε­ρα, στις 6.30 μ.μ. τα βρά­δια α­πό την Κυ­ρια­κή των Βα­ΐ­ων έ­ως την Με­γά­λη Τε­τάρ­τη, την Με­γά­λη Πέμ­πτη στις 5.30 μ.μ. και την Με­γά­λη Πα­ρα­σκευ­ή στις 6.00 μ.μ. Τέλος την προ­σαρ­μο­γή της ώ­ρας τε­λε­τής της Α­να­στά­σε­ως στις 9.00 μ.μ. του Με­γά­λου Σαβ­βά­του.

Ειδικά για το θέμα της Ανάστασης ο Δημητριάδος Ιγνάτιος προειδοποίησε πως «η μετάθεση της Ανάστασης θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος βγήκε αληθινός, όταν στο κήρυγμά του στον κυριακάτικο εσπερινό είπε πως οι κρατούντες κατεξουσιάζουν την Εκκλησία και ενδεχομένως να έχουμε κι εμείς ένα έλλειμμα διότι οι πνευματικοί πατέρες και οι Επίσκοποι δεν πατήσαμε πόδι όσο θα έπρεπε, διότι κατατρομοκράτησαν τους ανθρώπους με τον φόβο του ιού. Υπάρχει ο ιός, δεν τον αμφισβητούμε, αλλά τόσο που προπηλακίστηκε η Εκκλησία δεν σώθηκε η κατάσταση. Τα κρούσματα είναι πολλαπλά. Εδώ στην Κέρκυρα τα κρούσματα είναι ελάχιστα, μας έχει ευλογήσει ο Άγιος”.

 

Η απόφαση 

Καταρχάς μιλάμε για απόφαση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη, η οποία ήλθε απλώς προς επικύρωση στην ΔΙΣ, γιατί αυτό προκύπτει και από την ίδια την ανακοίνωσή της που μιλάει για “τις ε­νέρ­γει­ες του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Προ­έ­δρου Αυ­τής, Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος  Ι­ε­ρω­νύ­μου, οι ο­ποί­ες έ­γι­ναν Συ­νο­δι­κή εν­το­λή και ε­ξου­σι­ο­δο­τή­σει”.

Άλλοι πάλι ειρωνεύονται την διοικούσα Εκκλησία με συγκρίσεις του τύπου: “στις 12 κολλάει ο ιός, στις 9 όχι”...

Αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με τα μέτρα που θέλουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9, ιδίως την βραδιά της Ανάστασης, αλλά και με τα μηνύματα εξόδου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 χθες βράδυ ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου είπε για την ώρα επιστροφής πως θα δοθεί παράταση μέχρι τις 10.30. Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας είπε ακόμη για την συμμετοχή πως θα είναι 1 άτομο ανά 20τμ μέσα στον ναό με ανώτατο όριο 100 άτομα, ακόμη και αν ο ναός χωράει περισσότερα.

Επίσης, καμία αναφορά στην ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.... Αυτή κατά πως φαίνεται “χαλάει το γλυκό” αφού γίνεται πρωί...

Δυσμενή εντύπωση έχει προκαλέσει και η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο Άγιο Φως!

Κοντολογίς, μεγάλη απογοήτευση επικρατεί για την αδικαιολόγητη συγκατάβαση της διοικούσης Εκκλησίας δεδομένης και της σθεναρής στάσης που είχε κρατήσει για τα Θεοφάνεια και με βάση αυτήν ήλπιζαν όλοι πως θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω για το φετινό Πάσχα.

Βέβαια χθες το βράδυ η κατάσταση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη αφού η Εκκλησία της Κρήτης  επιτέλους δείχνοντας τσαγανό  διαφοροποιήθηκε.

 Στην  Κύπρο φάνηκε συνετός ο Χρυσόστομος

 Ευτυχώς  ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, είπε ότι δεν έχει σημασία αν θα γίνει μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10.00μμ αντί για τις 11.00μμ. : «Η Θεία Λειτουργία για να τελειώσει θέλει τρεις με τέσσερις ώρες, άρα δεν τελειώνει η ώρα 11.00μμ που υποτίθεται δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία. Εμείς θα κρατήσουμε όπως πάντοτε αποστάσεις. Και φέτος θα ξεκινήσουμε η ώρα 11.00μμ και η ώρα 01.30πμ θα είμαστε τελειωμένοι», πρόσθεσε μην αφήνοντας περιθώρια στους πολίτικους να μπερδέψουν τα πράγματα..

 

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Δούλεμα ψιλό γαζί..

από... πανουργία...
κεντημένη...δαντέλα!

...

Με τό ιδιότυπο...
μαρτύριο τής σταγόνας
των... συνεχών αλλαγών

παλεύουν θα μάς συγχίσουν...
θα μάς τσακίσουν...

Σ π ε ύ σ ο ν !

Α π ο λ λ υ μ ε θ α !

Βασιλική είπε...

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️Μπράβο 🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️
🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️