Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Προφητικός λόγος του π. Αθανασίου Μυτιληναίου: Στα μαρτύρια των εσχάτων θα σου βάζουν χημικά μέσα σου για να παραλύει η βούληση και να παραμορφώνουν το συναίσθημα!


(Την περίοδο) των διωγμών αγαπητοί μου, ήταν βέβαια ένα βασανισμός του σώματος φρικώδης όμως δεν υπήρχε επηρεασμός
του νού και της ψυχής. Ενώ στα μαρτύρια των εσχάτων θα έχουμε επηρεασμό και της ψυχής και αι μέθοδοι θα είναι σατανικότερες. Γιατί;
Διότι θα σου βάζει χημικά πράγματα μέσα σου και θα σου παραλύει το νού, τη βούληση, θα σου παραμορφώνει το συναίσθημα και θα αποπροσανατολίζει το νού σου. Αυτά εδοκιμάστηκαν στην εποχή μας, είναι πασίγνωστα αυτά. Συνεπώς πώς θα μπορέσεις να ομολογήσεις Χριστόν και να μην προσκυνήσεις τον αντίχριστον, Φοβερόν το μαρτύριον! Γι' αυτό είναι ανάγκη η φυγή! Θα το πω άλλη μία φορά. Είναι ανάγκη η φυγή!
Διότι σε αυτό το μαρτύριο δεν ξέρουμε αν μπορέσουμε, όχι να αντέξουμε, αλλά πώς θα τεθούμε ποιά θα είναι η διάθεσή μας όταν μας βάλουν χημικά πράγματα μέσα μας. Ένα τέταρτο στοιχείο είναι η πλάνη. Ο αρχαίος μάρτυς γνώριζε σαφώς τι είναι ο χριστιανισμός και τι είναι η ειδωλολατρία. Ήξερε λοιπόν ότι εγώ είμαι χριστιανός απέναντι μου έχω να πολεμήσω την...ειδωλολατρία. Εφόσον εκκοσμικεύθηκε και ο χριστιανισμός τα πράγματα είναι ασαφή. Η πίστις είναι ασαφής! Και το σπουδαίον είναι ότι θα υπάρχει το θαύμα ως δαιμονικό στοιχείο. Θαύματα θα κάνει ο αντίχριστος. Οι ειδωλολάτρες δεν έκαναν θαύματα.
Γενικά θα επικρατεί η πλάνη και θα είναι δυσδιάκριτη η αλήθεια για τους εκκοσμικευμένους χριστιανούς. Γι' αυτό λέει ο Κύριος: "...εγερθήσονται γάρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσιν σημεία μεγάλα και τέρατα ώστε
πλανήσαι ει δυνατόν και τους εκλεκτούς."

 

1 σχόλιο:

kwnkar είπε...

Καθαρός , κρυστάλλινος λόγος!

Φυγή της Εκκλησίας στην έρημο!
Στα έσχατα ...