Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

"Βροχή οι ερωτήσεις για τους Αγίους μας. Η Μέγκαν, 22 χρόνων, έχει 2 χρόνια που έγινε ορθόδοξη, κάθεται στη γωνιά και κλαίει..."

 St.Ignatius women's weekend retreat.

What a great experience!


Τα βιώματα δύσκολα περιορίζονται σε λεκτικά πλαίσια.
Καλεσμένη το διήμερο που πέρασε από την Αντιοχιανή εκκλησία.
Οι περισσότεροι προσήλυτοι που αναζητούν αυθεντικά βιώματα σε μία στεγνή χώρα.
Ήθελαν να τους μιλήσω για τους Αγίους λέει, γιατί γι΄αυτούς φαντάζει κάτι πολύ μακρινό.
Τους κάνει εντύπωση που μιλούν με κάποιον που προέρχεται από μια χώρα που έχει γεννήσει τόσους Αγίους, με έναν άνθρωπο που έχει γνωρίσει Αγίους.
Οι Άγιοι είναι παγκόσμιοι, προσπαθώ να τους πω.
Βροχή οι ερωτήσεις.
Για τους Αγίους Παίσιο, Πορφύριο, Νεκτάριο.
Η Μέγκαν, 22 χρόνων, έχει 2 χρόνια που έγινε ορθόδοξη, κάθεται στη γωνιά και κλαίει.
Κι εγώ συγκλονίζομαι που βλέπω τέτοια γνησιότητα, τέτοιο πόθο, για κάτι τόσο δεδομένο σε μας.
Συζητήσεις απλές και καρδιακές, που αποκαλύπτουν μέσα από την ετερότητα τις μυστικές πτυχές της ψυχής του καθενός.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νάναι ευλογημένο και μακάρι οι ἀνθρωποι να γνωρίσουν πραγματικά την ορθοδοξία. Προσεύχομαι εκ βάθους καρδἰας. Νά προσέχουμε όμως πολύ αδελφοί μου. Η Αντιοχιανή ἐκκλησία σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη (π.χ. Μ. Βρεταννία) λειτουργεί προβληματικά και εγκυμονεί τεράστιους πνευματικούς κινδύνους για την ψυχή πολλών καλοπροαίρετων ανθρώπων. Κοινωνεί μονοφυσίτες, σπάνια λειτουργούν Θεομητορικές εορτές, πολλοί ιερείς δεν νηστεύουν ούτε την Μ. Παρασκεύη, χειροτονίες αδοκίμαστων και προβληματικῶν ανθρώπων, ολόκληρες ολόκληρες ελληνορθόδοξες κοινότητες ἐχουν πραγματικά ξερριζωθεί πολύ πονηρά από την ελληνορθοδοξία, καλλιεργούν πολύ πονηρά μία υποκείμενη απέχθεια στην ελληνορθοδοξία καί ό, τι ελληνικό. Ὀσο για την δοκιμασία του κορονοϊού, αγκαλίασανε τον νεοβαρλααμισμό τόσο σφικτά που είναι να σε πιάνουν τα κλάματα για ήτ κατάντια! Ας εἰμαστε άδελφοί μου ακέραιοι ως αι περιστεραί (και έτσι να αγαπάμε όλους ακόμα και αυτούς που υπονομεύουν την ελληνορθοδοξία) και πονηροί ως οι όφεις (και ἐτσι ένα μην αφήνουμε την πίστη μας απροσταάτευτη ). Δεν εἰναι ό, τι φαίνεται ασήμι παραγματικό ασήμι αλλά τενεκές και μαλιστα ξεγάννωτος.