Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Κρήτη: Μάθημα γύρω από μια ξυλόσομπα στο σχολείο αλλά με περισσή αγάπη!

Έν έτει 2021, τα 10 παιδιά του χωριού, από την Α' μέχρι και την Στ' τάξη, κάνουν μάθημα το χειμώνα, με μία ξυλόσομπα στην αίθουσα, θυμίζοντας εικόνες της δεκαετίας του 1960.

Πρόκειται ίσως για το μοναδικό σχολείο στην Κρήτη όπου τα παιδιά ζεσταίνονται με σόμπα. Μάλιστα το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, χάρη στη δωρεά καυσόξυλων που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουμιανάκης.

Σε εκπομπή  ραδιοφώνου στο Ράδιο Κρήτη, μίλησε ο μοναδικός δάσκαλος του σχολείου Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος με πολλή αγάπη μίλησε για το λειτούργημά του, για την καθημερινότητά του ίδιου και των παιδιών, διαβεβαιώνοντας ότι η σόμπα κάνει πολύ καλή δουλειά και τα παιδιά κάνουν μέσα στη ζεστασιά το μάθημά τους. Άλλωστε όπως είπε χαρακτηριστικά, το σημαντικό είναι το μάθημα και η μετάδοση γνώσεων και αξιών στα μικρά παιδιά. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Οι μαθητές με τον μοναδικό δάσκαλό τους
Οι μαθητές με τον μοναδικό δάσκαλό τους

Πρώην μαθητές του εν λόγω σχολείου μίλησαν στην εκπομπή, με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τον τωρινό δάσκαλο, όσο και για τον προηγούμενο, τον παπα Λευτέρη, ιερέα του χωριού, ο οποίος παράλληλα δίδασκε και τα παιδιά. Καθόλου τυχαίο που τα περισσότερα από αυτά, αρίστευσαν. Ο παπα Λευτέρης, τα καλοκαίρια τους έκανε φροντιστήριο στο σπίτι του, Έκθεση και Μαθηματικά.

Συγκινημένοι παλιοί μαθητές του, κατέθεσαν την δική τους εμπειρία, υπογραμμίζοντας την αγάπη των ανθρώπων αυτών για τη δουλειά τους. Δάσκαλοι με όλη τη σημασία της λέξης, άνθρωποι έντιμοι, ταπεινοί και αξιόλογοι, που φρόντισαν να μεταδώσουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά, ώστε να μπουν σωστοί άνθρωποι στη ζωή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Κρότου μπήκε στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" και θα εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισής του.

 πηγή

σχόλιο:Τα φουκαριάρικα τα παιδάκια,  απαγορεύεται να αγγίζει το ένα το άλλο, να κοιτάζει το ένα το άλλο αφου το φίμωτρο κρύβει το χαμόγελο ,να  βλέπουν τον δάσκαλο τους στις εκφράσεις του προσώπου του ..αλλά ε.. έχουν τουλάχιστον θερμαση με ξύλα !

3 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Οι ξυλόσομπες και τα τζάκια πάντως,
βοηθάνε στον φυσικό αερισμό των χώρων

ωστε ακόμη και σε περιοχές που η μούχλα... θερίζει

να λύνεται και το πρόβλημα τής υγρασίας...

...

Γιά το πρόβλημα τής φιμοτροφορίας
...αγνοείται...
η όποια συμβολή
θετική ή
αρνητική
στό εν λόγω θέμα,

...αφού καμμία... εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη(...)

δεν έχει γίνει γνωστή

στό φλέγον ετούτο
ζήτημα...

Ανώνυμος είπε...

Το φλέγον ετούτο ζήτημα...το λύνη ο πρωθυπουργός :)

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με τον Κυριάκο στην Πάρνηθα κάνει μοτοκρός χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, για να μήν ξεχνάμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε.

•Είδατε την Αλκ. Πρωτοψάλτη πάνω σε μία καρότσα να τραγουδάει στον Μητσοτάκη;

•Στην επιβολή διοικητικών προστίμων προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στην πόλη του Αιγίου, λόγω της μη τήρησης των μέτρων κατά την διάρκεια της περιφοράς της εικόνας της πολιούχου Παναγίας Τρυπητής, με αφορμή την σημερινή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

•Τσιόδρας «Μάλιστα εμείς κάναμε ακόμα μια υπερβολή. Οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με covid, καταγραφόταν σαν να πέθαινε από covid. Θυμάμαι για παράδειγμα μια εγκεφαλική αιμορραγία. Το να έχεις covid, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεθαίνεις από covid. Εμείς το κρατάγαμε σαν να πεθαίνεις από covid, το βάζαμε στην κοινή δεξαμενή και νομίζω είμαστε σωστοί που το κάναμε αυτό»