Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο …ετσιθελισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

 

Πλήρης ἀντιστροφή τῶν γεγονότων ἀπό τόν Ἀρχιεπ. Κύπρου! Αὐτός διέπραξε “ἐτσιθελικά” τήν ἀναγνώριση τοῦ Οὐκρανικοῦ σχίσματος, τούς ἄλλους κατηγορεῖ γιά ἐτσιθελισμό!!! [Καί βέβαια δηλώνει ἀπροϋπόθετα ὑπέρ τῶν ἐμβολίων!].

 Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν υπάρχει «σχίσμα» αλλά ετσιθελισμός που «εννά τους περάσει»

ΕΔΩ 

σχόλιο: "Μπάρμπα" μαζεύτου ληο,εισαι με το ένα πόδι στο τάφο και ακόμα μιλάς και κατηγορείς δημόσια;! όσο για ετσιθελισμους, δίνεις το παράδειγμα...Όταν ακούτε  ιεράρχες απροϋπόθετα να λένε κάντε  εμβόλιο = καμπάλα! εδώ


2 σχόλια:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ο θρίαμβος της Κανονικής και εκκλησιολογικής κατοχύρωσης του Ουκρανικού ! Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε :

1) " εγω ήξερα την μισή αλύθεια περί του Ουκρανικού . Την άλλη μισή μου την είπε ο πατριάρχης όταν τον επισκέφθηκα στην Κων/πολη " . ( του είπε στο αυτί ; κάτσε καλά μήν φάς καμμιά ανάποδη !)

2) " δεν είναι τίποτα ( ο διχασμός της Κυπρικής ιεράς Συνόδου " θά πιούνε ξύδι και θα τους περάσει !

3) " πρακτικά οι διαφωνίσαντες και καταψηφίσαντες την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας Κύπριοι ιεράρχες δεν μπορούν νά κάνουν τίποτα . ( Γιατί άν κάνουν πως κουνιούνται ) μαύρο φίδι που τους έφαγε , έχουν καθαίρεση !

4) Άν ο Κύκκου δεν πάει στην προκαθορισμένη συνέλευση όπου προεδρεύει και μαζί μέ τους υπολοίπους διαφωνήσαντες δεν συμμετάσχουν σε συλλείτουγα, (όπου μπορεί νά λάμψει η ενότητα της εκκλησίας και η φανέρωση του Αγίου Πνεύματος ) δεν θα τους περάσει ο ετσιθελισμός . ( θά τους έρθει ο ουρανός σφοντύλι ) !

5) Η εκκλησία είναι ζωντανός οργανισμός . Δεν τους πέφτει λόγος . Ο αρχιεπίσκοπος κάνει ό, τι θέλει και οι υπόλοιποι μαθαίνουν νά υπακούνε .

6) Η εκκλησία της Μόσχας προσπαθεί νά κάνει διείσδυση σε Ευρώπη και Αμερική , γι αυτό και εμείς νομιμοποιούμαστε ( πάντα βάσει των Ιερών Κανόνων και εκκλησιιλογίας )
νά κάνουμε διείσδυση και εισπήδηδη εκεί που δεν μας σπέρνουν , στην εκκλησία της Ουκρανίας .

Και γιατί δεν μας το λένε τόσο καιρό απροκάλυπτα , οτι έχουν μπεί σε ένα γαιοπολιτικό παιχνίδι επικράτησης ???

7) Όλο αυτό θα σβήσει μέ τα πειθαρχικά μέσα ( του Αγίου Πνεύματος ντέ ! Ή παθητικώς μέ ξύδι ή ενεργητικώς μέ ανάποδες , σκαμπίλια , ξερρίζωμα αυτιών και εξόρυξη οφθαλμών κατα την επίνευση του Αγίου Πνεύματος ! )

Εννά τους περάσει !!!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Απο τον αρχιεπίσκοπο μαθαίνουμε οτι οι 4 απο τους διαφωνήσαντες έκαναν συνάντηση , δηλαδή άτυπη σύνοδο στο Μετόχι και αποφάσισαν ό, τι αποφάσισαν . Τους παρακαλούμε νά γίνουν σκληρά καρύδια σε πιέσεις και απειλές για νά λάμψει η αλήθεια και νά ξεπλύνουμε σαν Έλληνες το άγος του Ουκρανικού , που μας έχει ντροπιάσει και συνθλίψει . Δεν είναι δυνατόν μέ τόσο μεγάλες αδικίες και εκτροπές των Ιερών Κανόνων και της ορθοδόξου εκκλησιολογίας νά έχουμε την ευλογία του Θεού και την άνωθεν βοήθεια στα προβλήματα που περνάμε και που προοιωνίζονται . Τότε όχι μόνο τον Λεμεσού Αθανάσιο , αλλά όλους θά σας ανακηρύξουμε ακτιστοφωτίτες και πρεσβευτές στον ουράνιο θρόνο του Θεού . Τότε ο
Μόρφου Νεόφυτος δεν θα είναι μόνο προφητειολόγος , αλλά αληθινός προφήτης ! Καταπατήθηκαν οι Ιεροί Κανόνες , αγνοήθηκε η εκκλησιολογία , σχίσθηκε η εκκλησία , η ενότητα έγινε ένα φάντασμα και μία ψευδαίσθηση . Σας παρακαλούμε αποκαταστήστε την ενότητα των συνειδήσεων , την ενότητα μέ την εκκλησία των αγίων . Έννα μή σας περάσει ο ιερός θυμός που σας έπιασε ! Δεν σχίζετε εσείς την εκκλησία αλλά αυτοί .

Τότε θα βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί : ΣΚΑΣΜΟΣ ΠΑΛΗΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!