Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

«Πέτρο κοίταξε πόσοι άγιοι είναι κοντά σου!»Πριν 3 ημέρες χαιρετίσαμε από τον μάταιο τούτο κόσμο τον οχτάχρονο Πέτρο στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας. Λίγες μέρες νωρίτερα η μαμά του τον έφερε σε κωματώδη κατάσταση στην Ιεραποστολή προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από την Εκκλησία. Οι αδελφές αμέσως έδωσαν τα χρήματα για να νοσηλευτεί. Βλέποντας η μητέρα του να σβήνει το παιδάκι της το πήρε και το έφερε στην Ιεραποστολή. Μόλις μπήκε από την πόρτα της Ιεραποστολής το παιδάκι πέταξε στον ουρανό. Η μητέρα του με το κλάμα και με τα συγκινητικά λόγια της μας έσφιγγε την καρδιά. Όπως ήταν το τοποθέτησαμε σε έναν πάγκο. Δίπλα του με ένα κεράκι αναμμένο η πονεμένη μάνα του. Δύο ιερείς έψαλαν την ακολουθία. Εγώ αφού ευλόγησα το παιδί κάθισα σε ένα στασίδι για λίγη προσευχή. Όχι για το παιδί..... ήταν άγγελος!!!! Αλλά για την πονεμένη μάνα. Ακόμη σκεφτόμουν με πόσες τιμές εμείς οι Ευρωπαίοι κηδεύουμε τους ανθρώπους μας και πόσο απέριττα οι αφρικανοί αδελφοί μας. Εκείνη η μάνα  κάποια στιγμή έδειχνε στο παιδί της τους Αγίους που ήταν στο τέμπλο και του έλεγε «Πέτρο κοίταξε πόσοι άγιοι είναι κοντά σου!!!»… Στο τέλος οι αδελφές αγόρασαν ένα μικρό φέρετρο για τον ενταφιασμό του!!!! Ο μικρός Πέτρος θα πήγαινε τώρα στην τετάρτη τάξη αλλά ο Κύριος τον ήθελε κοντά του!!!

Το παραπάνω συγκινητικό και διδακτικό περιστατικό μας το αφηγείται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος, ο οποίος και ήταν παρών και μέτοχος των όσων συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στην Ιεραποστολή στη Κανάγκα! 

Μας συγκλονίζει και μας διδάσκει η πίστη αυτής της μητέρας, η οποία παρά τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε ο θάνατος του οχτάχρονου παιδιού της, αυτή γνωρίζει οτι ο γιος της βρίσκεται στη Βασιλεία των Ουρανών συνοδευόμενους από τους Αγίους μας!

πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγκλονιστικό...

Ανώνυμος είπε...

γιαυτο στη δευτερα παρουσια θα δουμε ανθρωπους στον παραδεισο που ουτε το φανταζομασταν και απο χωρες που δεν παει το μυαλο μας .
αλλοιμονο σε μας που ειμαστε κατα τιτλο χριστιανοι.

Ανωνυμο είπε...

Ο Θεός μας να αναπαύσει την ψυχούλα του.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοχριστιανική πίστη! Αναστάσιμη ατμόσφαιρα σε μια κηδεία μικρού παιδιού! Αυτοί ζουν το Χριστός Ανεστη, εμείς ούτε να το ψάλλουμε εξω από τους ναούς δεν τολμήσαμε φετος...τι να λέμε τώρα...μια χρονιά χωρις Ανασταση, είναι μια χαμένη χρονιά...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το θλιβερό γεγονός δεν είναι αντικείμενο που πρέπει να παρουσιάσει κανείς στις ιστοσελίδες, η δυστυχία ενός παιδιού .
Είναι βήμα αυτοπροβολής και εκμετάλλευσης του πόνου και της δυστυχίας των ανθρώπων.
Ντροπή