Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ

 Νίκος Σύψας: «Δεν αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας στο σπίτι, φοράμε την μάσκα αν  μας πλησιάζουν». 

Γράφει ο ιερομόναχος Ευφρόσυνος

Είδαμε στις τηλεοράσεις(προσωπικά τα διάβασα μόνο,δεν αντέχω να βλέπω κάποια αηδή πρόσωπα του Άδη),ότι ένας σαπισμένος όνομα και πράγμα λοιμωξιογόνος της στυγνότατης δικτατορίας του κράτους μας,είπε ότι δεν πρέπει να αγκαλιάζουμε και να φιλάμε τα παιδιά μας μέσα στο σπίτι μας!
 
Ο διάβολος με τα γυαλάκια τόσο ξεκάθαρα λοιπόν ξεσκεπάζεται και δείχνει πόσο ανθρωποκτονος είναι.
Πώς με κάθε τρόπο ,επειδή λίγος καιρός του έμεινε,θέλει να παγώσει τελείως την ήδη ψυχραμένη αγάπη και να αποξενώσει όλους μεταξύ μας.Γονείς!Προσέξτε !Είστε υπεύθυνοι για τα παιδιά σας!
Τώρα ακόμα πιο έντονα προτρέψτε τα στην άρνηση της μάσκας,στην άσκηση της έμπρακτης αγάπης και ελεημοσύνης,όχι τηλεαγάπης όμως η ψευδοαγάπης,αλλά της θυσιαστικής του Χριστού.
Ο Σατανάς δια των οργάνων του μας λέει αποστάσεις;,ας έρχονται πιο κοντά εκείνα μεταξύ τους,τα οργανά του διατάζουν άκριτη υπακοή στο άδικο;ας τους μάθουμε την αγία υπακοή μόνο στο θείο θέλημα και στους δίκαους ανθρώπους.Τα παιδιά μας είναι τρυφερά σφουγγάρια,άγραφες πλάκες...
Ας τους προετοιμάσουμε με βίους μικρών Νεομαρτύρων και άλλων Αγίων να μάθουν να αντιστέκονται στον πονηρό,να ομολογούν με παρρησία και ήθος,να μην προσκολλούνται στην ύλη,να τους οπλίσουμε πνευματικά,έχουμε χρέος,γιατί αυτά θα δώσουν μάχη σώμα με σώμα με το βδέλυγμα της ανομίας ,τον Αντίχριστο.
Ας τους ετοιμάσουμε σωστά ,έχοντας πρώτα εμείς βίωμα μαρτυρικό και φρόνημα,να μην ενδώσουν σε κανένα δόλιο εμβόλιο που μας ετοιμάζουν,ούτε σε έξυπνες νεεςκάρτες- ταυτότητες,οι οποίες είναι το όχημα του Εωσφόρου, ώστε να σβήσει κάθε σφραγίδα θεία και να βάλει με πολλή πονηρία τη δική του.
Ολα αυτά δεν είναι γνώμες μας,οι Άγιοι μας τα φώναξαν!
Όμως, οι ποιμένες μας σήμερα τα αντίθετα μας λένε:να ακούμε τους ειδικούς της ανομίας!ΟΧΙ κύριοι!Εμείς θα κάνουμε τα παιδιά μας μάρτυρες!
Τους μεγαλύτερους της ιστορίας!
Από τώρα!
Να κρατήσουν ανόθευτη την Πίστη,να σιωπούν όταν αδικούνται και ταπεινώνονται ως πρόσωπα,αλλά να γίνονται λιοντάρια κατά της αδικίας του αδελφού και κατά της πλάνης των αιρέσεων!
 
Να βαδίζουν στα χνάρια των σύγχρονων Αγίων,μακριά από φανατισμούς ζηλωτικους και από ψευτοαγάπες.
 

9 σχόλια:

Πέτρος είπε...

Τελικά ο Θεός επέτρεψε να τον καθαιρέσουν για να κάνει πιο μεγάλο έργο τώρα παρά όταν ήταν με τα άμφια. Πάτερ Ευφρόσυνε γίνε ένας νέος Κοσμάς Αιτωλός σε αυτή τη νέα τουρκοκρατία που ζούμε γιατί δεν έχουμε στην Ελλάδα πολλούς σαν κι εσένα.

The Cave Dweller είπε...

Σωστά αυτά που λες πάτερ Ευφρόσυνε αλλά κάποιοι με τις άπειρες οικονομίες τους και τα στραβά μάτια...έδωσαν ζωτικό χώρο σε πράγματα και καταστάσεις που έπρεπε να κοπούν στην ρίζα τους... Αυτό το τέρας που βλέπουμε σήμερα δεν ήρθε από το πουθενά...Θέριεψε κατ'οικονομία!

Ανώνυμος είπε...

Γελοιότητες Σύψα.
Απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που τον παίρνουν στα σοβαρά.

Ελένη Μπιτάδου είπε...

Αγαπητέ Πέτρο και τώρα με τα άμφια είναι ο πάτερ Ευφρόσυνος.Πάντοτε θα είναι ιερέας!Η καθαίρεσή του ήταν άδικη και άκυρη και δεν ισχύει νομοκανονικά!Δεν καθαιρέθηκε για κάποιο παράπτωμα,αλλά γιατί Ομολόγησε ενάντια στις αιρέσεις!Όταν καθαιρέθηκαν άδικα ο Μέγας Αθανάσιος(5 φορές),ο Θείος Χρυσόστομος (2 φορές),ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και πόσοι άλλοι Ομολογητές,συνέχισαν να έχουν την ιερωσύνη τους!Σε κάθε εποχή,όπως και στην δική μας,θα υπάρχουν άγιοι Ομολογητές της Ορθοδοξίας που θα διώκονται,αλλά που στο τέλος θα λάμπει η αλήθεια της Ορθοδοξίας και εκείνοι θα κερδίζουν το στεφάνι του Μάρτυρα!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Θέριεψε κατ' οικονομία

και καταπίνει...κανονικά!

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Με 20 εκατομμύρια όλοι κάνουν τα στραβά μάτια

π. Δ είπε...

Ευχαριστούμε πατέρα Ευφρόσυνε!
Σταλάζετε βάλσαμο μέσα στην ψυχή μας!
Ο Κύριος να ευλογεί ολόκληρη την ζωή σας, και να μένει η ψυχή σας καθαρή, εν μετανοία καθημερινά , όπως διδάσκει η Αγία μας Εκκλησία σε κάθε χριστιανό, κληρικό ή λαϊκό!
Και να σας στεφανώσει στο τέλος της διαδρομής ο Δίκαιος Κριτής, ώς Ομολογητή Του!
Εύχεσθε πατέρα!
Εύχεσθε και προσεύχεσθε για του Ιησού Χριστού τα λογικά προβατάκια!
Διότι, λιγόστεψαν δραματικά οι αληθινοί Ποιμένες!
Είναι κρίμα οι λύκοι να κατασπαράξουν τα πρόβατα!
Ευλογείτε!

Αρτζι είπε...

Η οικονομια εγινε παραοικονομια

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε που ήμουν βυθισμένος στα προβλήματα,μου είπαν να πάω στην γεθσημανη στον τάφο της Παναγίας να δω έναν άγγελο Μόναχο δίπλα στην εικόνα της.πηγα γιατί δεν ήξερα πως να αλλάξω τη ζωή μου.οταν τον είδα δεν χρειάστηκε τίποτα να μου πει,η μορφή του διδάσκει.ηταν ο π.ευφροσυνος.δυο κουβέντες μουπε,τις έκανα πράξη και άλλαξε η ζωή μου.εγινε καλά η κόρη μου από καρκίνο,μονιασα με τη γυναίκα μου,πήγε καλά η επιχείρηση μου.και πάντα στα δύσκολα λέω πρεσβείας της Παναγίας και του π.ευφροσυνου του ταπεινού βοήθησε με.οπου Κιαν είσαι π.ευφροσυνε μην ξεχνάς οσους ευεργετησες.σας ευχαριστούμε κ.τρελογιαννη που μας χαρίζετε τα κειμενα του και δυναμώνουμε!!