Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ο «ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ» ΑΓΙΑΣΜΟΣ !

ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ  μετά λύπης αλλά και θυμηδίας ένα γεγονός που έζησα πριν λίγες ημέρες σε σπίτι ευλαβών Χριστιανών όπου είχα επισκεφθεί προς τέλεσιν Αγιασμού.

-Αφού με τρατάρανε λίγο κρύο νερό μαζί με νερατζάκι και μόλις σηκώθηκα να φτιάξω τα Ιερά μου με ρωτά η νοικοκυρά:
-Πάτερ να σας δώσω λίγο οινόπνευμα να βάλετε στα χέρια σας;
-Γιατί;
-Εεε πιάσατε τόσα πόμολα και πόρτες στην πολυκατοικία πρίν, μην πιάσετε έτσι και το νερό του Αγιασμού, υπάρχει και κορωνοϊός!
-Μα είσαι στα καλά σου ευλογημένη;Είναι πιο δυνατό ένα μικρόβιο από τον Κτίστη των απάντων Θεόν και την χάρη Του;Άλλωστε μας βεβαιώνει ο Κύριος στα κατά Μάρκον Ευαγγέλιον πως με την δύναμη του Ονόματός μου θα κάμετε με τα χέρια σας θαύματα.(Μαρκ.ιστ΄-18)
Σαν με είδε ανυποχώρητο το δέχτηκε με ευγενική δυσφορία όπου και αμέσως έβαλα «Ευλογητός».
Όμως μου το κρατούσε για το τέλος.
Είπα τα ιερά λόγια της Αγίασης και με το που πήγα να ρίξω με τον βασιλικό Αγιασμό εις την ευλαβή οικίαν της γεμάτη με Εικόνες από προσκυνήματα  σε Μοναστήρια  ,με σταμάτησε.
-Δεν πειράζει Πάτερ,μην κουράζεστε,θα τον ρίξω εγώ μετά.
Κατάλαβα λέω, «ας τον τρελό στην τρέλα του.»
Έκαμα αγανακτισμένος την απόλυση τους χαιρέτισα προσηνής και μόλις κατέβηκα και βγήκα από την πολυκατοικία είδα την ευσεβή αμνάδα να πετάει τον Αγιασμό στην γλάστρα του μπαλκονιού της για να μην μολυνθεί το σπίτι της από τον «ανθυγιεινό» και «μολυσμένο»Αγιασμό.

π.Διονύσιος Ταμπάκης

13 σχόλια:

ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ είπε...

Ο διάβολος είδε πως γίναμε υποχόνδριοι στις ημέρες μας και μας χτυπά ακριβώς εκεί.

maraki είπε...

Ξεσκεπαζόμαστε όλοι σιγά- σιγά!

Αρτζι είπε...

Και είμαστε ακόμη στα εύκολα,φοβάμαι στα δύσκολα θα πυροβολούν τους ευλαβείς παπάδες οι ίδιοι οι χριστιανοι

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρόν πολλοί ιερείς σε κολάζουν με τη στάση τους. Σε ένα φαρμακείο πήγα να φιλήσω το χέρι του ιερέως και αυτός το τράβηξε απότομα. Ενώ σε ένα σουπερμάρκετ καθώς περιμέναμε στην ουρά να πληρώσουμε είπα στον ιερέα "την ευλογία σας πάτερ" και έκανα την κίνηση να φιλήσω το χέρι του και αυτός μου πρότεινε το μανίκι του πιο πάνω. Ενεργούν σαν άπιστοι! Κρίμα!

Παναγία Μαρμαρά είπε...

Αν δεν το μετέφερε ιερέας το περιστατικό αυτό, ειλικρινά θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω. Μάλλον δεν ξέραμε τι πιστεύαμε τόσον καιρό, και τώρα αυτό βγαίνει στην επιφάνεια. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

δεν το πιστεύω σαν γεγονός, ούτε ο τρόπος του ιερέα είναι καλός... τι διδάσκει και το διαδίδει; τι καλό προσφέρει και το αναφέρει; κρίμα. Ποιος Άγιος θα εξιστορούσε τέτοιο γεγονός;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς εκεί οδηγείται ο λαός όταν βλέπει τους ίδιους τους Ιερείς να αυτοκαταργουνται αρνούμενοι να δώσουν προς ευλογια το χέρι τους το οποίο εχουν δανείσει στον Κύριο!

Και τι θα δούμε ακόμη!!! Πολύ φοβαμαι πως η όλη πλάνη της μολυσματικης Θεολογιας θα φτάσει και στην Θεία Ευχαριστία.

Ανώνυμος είπε...

Πήγα να μπω 1η Σεπτεμβρίου στην Παντανασσα στο Μοναστηράκι, όχι σε ώρα λειτουργίας, να πάρω αγιασμό και να προσκυνησω. Υπάρχει και προσκυνηταρι με τον Άγιο Συμεών τον Στυλίτη που γιορτάζει την ίδια μέρα. Ο νεωκορος μου ζήτησε να βάλω μάσκα για να μπω, άρα να "προσκυνησω" τις εικόνες με τη μάσκα. Του είπα "δεν φοράω μάσκα σε εκκλησία", απλά, και γύρισα την πλάτη μου και έφυγα. Πήγα στην Αγία Κυριακή, πιο πέρα, που σε αφήνουν χωρίς μάσκα. Όχι λεφτά σε εκκλησίες που απαιτούν μάσκα, ας τους χτυπήσουμε εκεί που πονάνε, τέλος! No mask, no money, bro!

Ανώνυμος είπε...

Στη Λειτουργία για την έναρξη του Εκκλησιαστικού έτους, ασπαζόμενη τις εικόνες είδα αποτύπωμα από κραγιόν στο τζάμι μιας Εικόνας. Η ψυχή μου αγαλλίασε, όσο κι αν ακούγεται αυτό περίεργο. Σκέφτηκα πως κάποιοι ακόμα ακουμπούν τα χείλη τους στις Εικόνες, έστω και βσμμένα. Και αναλογίστηκα πολλούς με χρόνια "ευλάβεια", οι οποίοι πλέον δεν προσκυνούν ή το κάνουν με μάσκα, ενώ κάποιοι "εκτός Εκκλησίας" ή μοντέρνοι, σπεύδουν χωρίς λογισμούς και υπολογισμούς να εκφράσουν με το φίλημα τη λατρεία τους που αναφέρεται στο Πρωτότυπο

Αγγελής είπε...

Και είναι και σε μασκοφόρο Αρχιερέα ζηλωτή των μασκών και των ..κουταλακίων

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Γιατί παραξενευόμαστε;

Τι το
ο υ σ ι α σ τ ι κ ά διαφορετικό κάνουμε δηλαδή τόσα χρόνια;

Όταν αρρωστήσαμε
κάναμε ποτέ ευχέλαιο...

Όταν χρειαστήκαμε...μέσον
βάλαμε... κάποιον Αγιο...
η σπρωχτήκαμε μπροστά
σε κατουρημένες ποδιές...

...

Τώρα δηλαδή που αρχίζουμε λιγάκι να ξυπνάμε...
οι αδελφοί μας
που συνεχίζουν αμέριμνοι το ροχαλητό τους

... μας ενοχλούν...;


Ανώνυμος είπε...

Πριν απ' τον Αγιασμό, χρειαζόταν Εξορκισμός.
Να φύγει το ταγκαλάκι που της ψιθύριζε στο αυτί.


Κιχ, εμένα καλή χριστιανή, δεν με λες. Μέσα και υψηλές γνωριμίες δεν έχω. Αλλά, όποτε ζήτησα "ρουσφέτι", από την Παναγία, τους Αγίους και τους Αρχαγγέλους, η ανταπόκριση ήταν ταχύτατη και τρανταχτή, ακόμα και σε δύσκολα θέματα. Δόξα τω Θεώ!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Νάσαι πάντα καλά...

...άλλωστε...
ποιός μπορεί να πεί
ότι είναι καλός
Χριστιανός...

Αναγκεμένοι άνθρωποι είμαστε οι περισσότεροι, που... αφού τσακιστήκαμε
στη νεωτερική κακοτράχαλη
λεωφόρο που τρέχαμε να ..."ζήσουμε τη ζωή μας"

γλυτώσαμε "εκ μέσω σκιάς
θανατου" και ανανήψαμε

ως...άσωτοι...
παλινοστούντες...!