Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020


Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

(Από αφήγηση προσκυνητού, πριν λίγες ημέρες, στο Άγιον Όρος )




ΓΕΡΟΝΤΑ να περάσουμε ;

-Φοράτε μάσκα;

-Όχι.

-Ε, τότε μπέστε.

Γέροντα εσείς εδώ στο Κελλί και στην Εκκλησία  σας δεν φοβάστε την "πανδημία;"Γιατί δεν φοράτε μάσκα;

-Τώρα μου θύμισες τον Μέγα Αρσένιο ,όταν κάποτε καταφτάσανε Σαρακηνοί για να λεηλατήσουν το Μοναστήρι και να σφάξουν τους Καλογήρους.

Ενώ όλοι είχαν ετοιμάσει τα μπογαλάκια τους και τρέπονταν σε φυγή ,ο Άγιος Αρσένιος δεν έφευγε.

-Αρσένιε ,δεν φεύγεις;αν μείνεις εδώ θα σε σκοτώσουν.

-Δεν φοβάμαι ,θα με φυλάξει ο Θεός.

-Και αν δεν σε φυλάξει;
-Ε τότε κάλλιο να με σφάξουνε. Άμα είναι ο Θεός να μην με προστατεύσει τότε τι να την κάνω την ζωή; Ποιός ο λόγος να ζώ αν πιστεύω σε ένα Θεό αδιάφορο για την ζωή μου;

Τα βλέπετε; Αν λοιπόν ο Χριστός στον οποίο από μικρός του παρέδωκα την ζωή μου όλη δεν μπορεί να με φυλάξει από μία γρύπη μέσα στο Ιερό Του Σκήνωμα , τότε ποιος ο λόγος να ζώ; Ας με πάρει!

Είναι δυνατόν τόσα χρόνια να συνωστιζόμασταν  ώρες ολόκληρες σε ουρές και σε πλήθος κόσμου με χίλιες δύο αρρώστιες  για να προσκυνήσουμε ένα μόνο Άγιο Λείψανο, ή μία μόνον Εικόνα και τώρα που οι Ιεροί Ναοί είναι κατάφορτοι από Ιερά Λείψανα και Άγια θαυματουργικά Εικονίσματα φοβόμαστε πως θα πεθάνουμε;

Τουλάχιστον με όλη αυτήν την "πανδημία" βγήκε ένα καλό. Έπεσαν οι ψευδαισθήσεις που είχαμε για τον «Άγιο» εαυτό μας. Γνωρίσαμε επιτέλους πόσο χρεωκοπημένοι πνευματικά είμαστε και σε τι χάλια βρισκόμαστε.



Αγιονορείτης Ταξιδευτής

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς! Μόνο που εκτός από τον "άγιο" εαυτό μας, για όσους είχαν την ψευδαίσθηση περί τούτου, ξεβρακώθηκαν όχι μόνο οι γνωστοί οικουμενιστές ψευδοποιμένες, αλλά και κάτι δήθεν σκληροπυρηνικοί όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ. Η διοικούσα είναι πάρε τον ένα χτύπα τον άλλο, με εξαίρεση των Κυθήρων και τον Κερκύρας, που αντιστάθηκαν ως ένα βαθμό. Ακόμα και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες των παλαιοημερολογιτών υπάκουσαν. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με. Οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένων των πιστών, αγρόν ηγόρασαμε.

ELIZA PURMANN είπε...

Δυστυχώς, η άποψη του Μεγάλου Αρσενίου αλλά και του Αγιορείτη Γέροντα, και χλευάζονται και ανίερες και βλαπτικές προς τον συνάνθρωπο θεωρούνται! Και το κακό, δεν είναι πως έτσι θεωρούνται από άθεους, αγνωστικιστές, αδιάφορους ή άθρησκους. Το κακό είναι, πως την ίδια άποψη, ενστερνίζονται και υιοθετούν, αρχιερείς του Υψίστου, με γνώμονα την......υπακοή 1ον στον Καίσαρα (γράφε Πολιτεία), και 2ον στην Ιερά Σύνοδο,13 ανθρώπων!!! Έχοντας παρακάμψει αφενός τον ίδιο τον Χριστό (αλήθεια, πώς Τον εννοούν Παντοδύναμο δεν κατάλαβα), ή ερμηνεύοντας κατά το δοκούν, ή/και , αγνοώντας ακόμη, Αγιους Πατέρες της Ορθοδοξίας, που κατά καιρούς, εναντιώθηκαν σε παρόμοιες ή άλλες καταστάσεις, επιβληθείσες
από την εκάστοτε Πολιτεία.
Ντεμοντέ αν όχι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο, οι αρνούμενοι τη μασκοφορία εντός του Ναού.
Τώρα, πώς ερμηνεύουν οι σύγχρονοι ιερείς , ταγοί της Ορθοδοξίας, την ΙΑΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ,ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΑΝΙΑΤΩΝ ΚΛΠ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, Η ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΕΙΤΑΝΙΩΝ ( ΒΛΕΠΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ), δεν μας το αιτιολόγησαν!
Ξαφνικός.......θάνατος η υπεράσπιση της Πίστης μας. Αντικατάσταση τηςμεμια.....άλλη πίστη, σε έναν άλλο Θεό, που ρέπει μάλλον προς εκείνον που ο Καζαντζάκηςαναφέρει στο περίφημο "πιστευω" του, στην νοσηρή για μένα, Ασκητική του.
ΚΡΙΜΑ ! Πολύ μπερδεύτηκε η ..... Επιστήμη στα χωράφια του Επέκεινα! Και μολονότι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΗ, ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ .....ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ, ΛΙΘΟΒΟΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ, ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΌ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΟΎΜΕ, ΕΧΘΡΟΊ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ, ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ, ΒΛΑΚΕΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Παρέλαβαν Εκκλησία

αλλά ετοιμάζονται
να παραδώσουν ...
παρασυναγωγή!

Μή γένοιτο...
Ελέησε μας, Θεέ μου...!

Σοφια είπε...

Σε μοναστήρι που φυλάσσετε λυψανο του Αγίου Αθανασίου μου είπε η μοναχή ότι το έκρυψαν λόγο κορονοιου προτητερα το είχαν για προσκύνημα πάντα. Και η ηγουμένη υπεραμηνθικε την διαταγή του μητροπολίτη της και φορούσε μάσκα και στον αυλαιο χώρο απαγορευόταν να μπεις ναο χωρίς μάσκα και ανάμεσα στα επιχηριματα της ήταν ότι δεν πρέπει ο χριστιανός να Πηραζει τον Θεό και είπε και τι είναι ο ναός ε; τι είναι;

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η δήθεν μόρφωση,

σε σχολεία που
εμφορούνται από
τις αντίθετες
αξίες, από αυτές του Πατροκοσμά
-και εν γένει της Φιλοκαλίας των
κολλυβάδων-

δημιούργησε τον
...περισπούδαστο,
άκρως ημιμαθή, σύγχρονο πολίτη

που υποτάσσεται
στούς "ειδικούς"
(με τις λαίμαργες
τσέπες),

οι οποίοι
πρόθυμοι να αποδείξουν πως
κι ο γάϊδαρος
πετάει ανεβαίνουν
έρποντας και
γλύφοντας, στην κοινωνική
πυραμίδα...

δημιουργώντας
την ...νέα
"αριστοκρατία"...

των...μπουκωμένων
με...ευρώ...
δολλάρια...
και ενίοτε
-αλλοίμονο-
χρυσοστόλιστα άμφια...και ηγουμενίες σε
ΕΣΠΑ-γενή
καθιδρύματα...

Ο Θεός να μας
φυλάει, γιατί ο
αντίπαλος, διαθέτει δολώματα
γιά όλους μας...

Αμήν.
Γένοιτο!