Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Ἀπὸ τὸ προσωπεῖο στὴ μάσκα, ἀπὸ τὴ μάσκα στὸ φίμωτρο


Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου  Νεοφύτου τὴ Δευτέρα 3 Αὐγούστου, 2020 στὴ Θεία Λειτουργία ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίου Γεωργίου Ἄλωνας τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου. Μετὰ τὸ πέρας τῆς Λειτουργίας τελέστηκε τὸ μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ πατρὸς ἀρχιμ. Σάββα Ἀχιλλέως (†3 Αὐγ. 2016), ὁ ὁποῖος κατάγεται ἀπὸ τὸ χωριὸ Ἄλωνα.
 Ψάλλει ὁ Πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου  Μάριος Ἀντωνίου.

2 σχόλια:

Βασίλης είπε...

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο πραγματικός αρχιεπίσκοπος Ελλάδας και Κύπρου που στις ψυχές και στις καρδιές μας είναι ενωμένες .
Πραγματικός Ορθόδοξος Ποιμήν, αληθινός Έλληνας που ενσαρκώνει το μεγαλείο της Πίστης μας ιδίως σε δύσκολους καιρούς όπως τους σημερινούς , αλλά και την σοφία και διαύγεια του Ελληνικού πνεύματος . Συγκρίνετε τα λόγια του και τις πράξεις του με αυτά του αρχιεπισκόπου μας . Το ότι έχουμε όμως αυτόν τον αρχιεπίσκοπο και αυτούς τους πολιτικούς κάτι σημαίνει και για εμάς.
Προσωπικά, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τα αδέλφια μας στη Κύπρο για τη επαναλαμβανόμενη προδοσία εκ μέρους των πολιτικών μας . Μετά την προδοσία του "εθνάρχη" ( η Κύπρος βρίσκεται μακριά ) και τη συμφωνία της Ζυρίχης, μετά τη προδοσία Ιωαννίδη που πίστεψε τους Αμερικανούς ότι οι Τούρκοι έκαναν άσκηση και επέτρεψε την εισβολή το 1974, φθάσαμε στο Μητσοτάκη και το σύμβουλό του εθνικής ασφαλείας που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας - Κύπρου, δίνοντας το πράσινο φως στον Ερντογάν να συνεχίσει τις έρευνες για πετρέλαιο στη θάλασσα της Κύπρου νομίζοντας έτσι οι κουφιοκέφαλοι εντολοδόχοι του Βερολίνου ότι οι Τούρκοι θα αφήσουν εμάς ήσυχους εισβάλλοντας στη θάλασσα της Κύπρου. Και όταν η Κύπρος ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας, ενοχλήθηκε το Βερολίνο που όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος δύο κρατών μελών της ΕΕ αλλά συνέχισε και συνεχίζει να εξοπλίζει με σκανδαλώδη τρόπο τη Τουρκία.
Μήπως εν τέλει όλη αυτή η παράκρουση με τις μάσκες - φίμωτρα ( επαναλαμβάνω ότι δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει ο ιός ή ότι δεν πρέπει να παίρνουμε μέτρα προστασίας με μέτρο και αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και όχι κερδοσκοπικά, αλλά η εργαλειοποίησή του για τη καταστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ανθρώπου δείχνει άλλα πράγματα και το επιβεβαιώνει στο ακέραιο η πρόσφατη απόφαση Χρυσοχοϊδη ) αποσκοπεί στο να μπει πραγματικό φίμωτρο και να μην αντιδράσουμε σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης - άρα και διαμερισμού - του Αιγαίου με τη Τουρκία ?

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Γιά την χώρα μας αυτό,
για άλλα κράτη κάτι άλλο

φανερώνει όμως, και με τι λογής οικονομικά δεσμά
έχει δεθεί ο κόσμος όλος

ωστε ακόμη και αληθινοί
ηγέτες, να αναγκάζονται
να κάνουν την πάπια

και να χορέψουν στο ρυθμό
των...
"παγκόσμιων οικονομικών
συμφερόντων" ...