Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Πάντα μπορεί κανείς να ερωτεύεται. Το δύσκολο είναι ν' αγαπάς...

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ..ωχ...ωχ....
Η πλατη και το στηθος του πονει..
Αλλα καπου αναμεσα σ αυτα
Υπαρχει και μια μεγαλη καρδια
Που εχει μαθει να βασταζει!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που απεικονίζεται στη φωτογραφία δεν είναι «αγάπη».
Είναι τρόπος παραγωγής εγωπαθών, κακομαθημένων γυναικών και δουλοπρεπών ανδρών.
Simping*, οπως λένε στα αγγλικά.

*https://www.urbandictionary.com/define.php?term=simping

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά, όλοι θεωρούν τη φωτογραφία χαριτωμένη και δε βλέπουν κανένα πρόβλημα ή μίσος.
Αντιστρέψτε τώρα τα φύλα και φανταστείτε τις αντιδράσεις.

Ανώνυμος είπε...

Απα πα πα ..σχολιααα ,θυμώνω με τόσο μίζερες ματιές ,
πόσα απωθημένα μπορεί να κρύβει μια καρδιά ;

Ανώνυμος είπε...

Η Αγάπη είναι του Θεού=ανιδιοτελής θυσία προς τον άλλο.
Ο ανθρώπινος έρωτας είναι του διαβόλου=να θυσιαστεί ο άλλος για να ζήσω εγώ την εξιδανικευμένη αυταπάτη και ουτοπία μου. Ή χρειάζομαι μανιωδώς τον άλλο, διότι μου δίδει μια προσωρινή ψευδαίσθηση χαράς η παρουσία του -μέχρι να βαρεθώ.

Μόνον ο θείος έρωτας προς το πρόσωπο του Θεού επαινείται από τους Πατέρες της Εκκλησίας.

Ἰ. Ἀ. Ἠ. είπε...

Ακαλαίσθητη η εικόνα. Τουλάχιστον...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ναι ,ο τρόπος που την εκλαμβάνει ο καθείς και την ερμηνεύει μάλλον είναι το αιώνιο πρόβλημα...

Ανώνυμος είπε...

5:43 μ.μ.
«Κάποιος στηλίτευσε τη γυναικολατρία και γυναικοκεντρισμό!!»
-Φρίκη!!

«Κάποιος αντιδρά στον εξευτελισμό κι εκθηλυσμό των αγοριών»
-Μιζέρια!!


Μετά απο λίγο καιρό:
-Δεν υπάρχουν άντρες σήμερα!!
-Μα γιατί όλες οι γυναίκες βρίσκονται σε ψυχική σύγχυση;;

Απάντηση:
-Είναι μυστήριο!

Ανώνυμος είπε...

έχεις φάει κόλλημα εσύ με τα αντίθετα !

Ανώνυμος είπε...

Τρελέ,
κάνε το ακόλουθο πείραμα:
βρες και ανάρτησε μια παρόμοια φωτογραφία με ένα αγόρι να πατά επάνω σε ένα κορίτσι.
Εν συνεχεία, θα εξετάσουμε πώς θα ερμηνεύσει τη φωτο ο κάθε σχολιαστής.

Προφήτης δεν είμαι, αλλά εικάζω οτι μπορεί να δεχθείς εως και καταγγελίες.

Εαν η υποκριτική, εκθηλυσμένη κοινωνία μας δεν είχε 2 μέτρα και 32 σταθμά, δεν θα είχε καθόλου μέτρα και σταθμά.

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσι: θα τους πάρω τηλέφωνο, αλλά επειδή δεν φτάνουμε και σκαμνί δεν υπάρχει, να με βοηθήσεις και θα σου κάνω εντριβή μόλις κατέβω.
Αγόρι: ΟK αδελφούλα!

Ανώνυμος είπε...

Οφείλετε υμείς οι δυνατοί τα ασθενήματα των αδυνάτων γυναικών βαστάζει και ΜΗ εαυτοίς αρέσκειν, για να παραφράσω τον Απόστολο...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το έξυπνο σχόλιο 5:58 μμ μπράβο στον σχολιαστή που το έγραψε και δεν έφαγε το νεοταξίτικο γυναικολατρικό σανό!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να την εκλαμβάνει ο καθένας όπως θέλει... Ο Κύριος έφτιαξε την γυναίκα από τον άνδρα. Αυτό τα λέει όλα. Το θέμα είναι ποιος το δέχεται..

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία είναι αντιαισθητική και θα ήταν επίσης τέτοια, ακόμα και αν τα δυο παιδιά ήταν του ιδίου φύλου ή αν τα δύο φύλα είχαν αντίστροφους ρόλους. Είναι μια εικόνα που ξενίζει, στην καλύτερη περίπτωση, επειδή φέρνει στο μυαλό τις έννοιες της εκμετάλλευσης, της έλλειψης σεβασμού, του εκφοβισμού, της απάθειας, της υποταγής, της μη προσωπικότητας..
Κι όλα αυτά φαίνονται πιο light επειδή τα παιδιά συγχωρούν εύκολα και αγαπούν εύκολα.
Η εικόνα θα "φώναζε" δυνατά αν οι ρόλοι είχαν να κάνουν με ενήλικες. Οποιουδήποτε φύλου.. Επειδή ο σεβασμός και η αγάπη δεν έχουν φύλο και επειδή δυστυχώς
εμείς οι μεγάλοι συγχωράμε δύσκολα και αγαπάμε δύσκολα..

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω οτι δεν χρειάζεται τόση πολλή ανάλυση το θέμα . Δεν είναι ούτε θέμα εκμετάλλευσης , ούτε θέμα κυριαρχίας του ενός φύλου επί του ετέρου . Απλά είναι δύο κατεργάρικα παιδιά , που συνεργαζόμενα βρήκαν την λύση στο πρόβλημά τους . Μπορεί νά έκαναν τό ίδιο για νά κλέψουν τις σοκολάτες πιυ είναι κρυμμένες στο πάνω ράφι Αν είναι αδελφάκια μακάρι νά είναι έτσι πάντα . Αδελφός υπο αδελφού βοηθούμενος ως πόλις οχυρά ! Τα αδελφια πάντα όταν έχουν αγάπη δέχονται τον ηγεμονικό ρόλο του άλλου , όταν τον αξίζει , ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας . Είναι πολύ ωραίο τα αδέλφια νά έχουν προστατευτική σχέση και όχι ανταγωνιστική . Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη νά έχουν σχέσεις αγάπης που τους ξεκουράζουν . Είναι πολύ ωραία η θυσιαστική αγάπη . Νά σκύψεις εθελούσια νά στηρίξεις τον άλλον . Οι παραδοσιακές οικογένειες λίγο πολύ έτσι ήταν . Ζούσε ο ένας για τον άλλον . Τώρα βέβαια η μικρή κυρία εκπέμπει ένα ύφος ασφάλειας στην πλάτη του μικρού αδελφού . Γιατί όχι ? Δεν πρέπει τα αδέλφια νά αισθάνονται ασφάλεια στην αγάπη του άλλου ; Η κοινωνία και οι κάστες της , ακόμα και η εκκλησία είναι πολύ ανταγωνιστικοί χώροι , που εξουθενώνουν τον άνθρωπο . Μακάρι ο άνθρωπος νά έχει ένα αποκούμπι , πιυ νά νοιώθει οτι δεν τον υπονομεύει , αλλά του παρέχει ασφάλεια .

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η μικρη να ενεργεί για λογαριασμό του μικρού..που το ξέρετε?

Ανώνυμος είπε...

Ευχής θα ήταν οι ανθρώπινες σχέσεις συγγένειας ή φιλίας νά θηλυκώνουν ! Νά δένουν ! Ο ένας στην ανάγκη του άλλου . Η λαική ρήση λέει : φτύνει ο ένας και γλείφει ο άλλος !

Μήπως έχουμε δεί ζευγάρια παντρεμένων μέ κάποιο πρόβλημα ? Εγώ έχω δεί ένα ζευγάρι μέ τον άνδρα τυφλό και την γυναίκα τόσο άσχημη , που μόνο ένας τυφλός θα την δεχόταν για γυναίκα του !

Δυσττχώς στις σχέσεις μεταξύ συζύγων , μεταξύ αδελφών , φίλων , στον κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο επεκράτησε ο ανταγωνισμός , η άμυνα , η επίθεση , η σκληρότητα , η υπονόμευση . Λείπει η ταπείνωση ! Μή νομίζουμε οτι ο εκκλησιαστικός χώρος είναι καλυτερος . Η εκκοσμίκευση τον έχει καταντήσει μία κοινωνική κάστα μέ σκληρότητα , ανταγωνθστικότητα και φθόνο. Το Ευαγγελικό μήνυμα " υμείς οι δυνατοί τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζετε " στον δρόμο για την μετουσίωση σε εκκλησιαστικό βίωμα κάπου χάνεται , εξαυλώνεται , γίνεται καπνός . Το Ευαγγελικό μήνυμα της εν ταπεινώσει διακονίας του αδελφού μένει κενό γράμμα . Ο εγωισμός , η έπαρση , ο ατομισμός , η σκληροκαρδία , ο δικαιωματισμός μπλοκάρει τα πάντα και δημιουργεί , ως μή όφειλε , τις παθογένειες του χώρου .

Ανώνυμος είπε...

Το γυναικίστικο σχόλιο είναι ολοφάνερο γραμμένο απο γυναίκα!!
και μάλλον μάλιστα κάπως επώνυμη γυναίκα...
Γι' αυτό και νομίζει ευχής έργο την εκθήλυνση των ανθρώπων όπως γράφει στην αρχή!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν δώσατε την δέουσα σημασία . Επιπόλαια το διαβάσατε ! Η λέξη " θηλυκώνω " είναι απο την μαστορική τέχνη και σημαίνει " κουμπώνω " . Υπάρχει το σχήμα " αρσενικό και θυληκό " Ε ! Δεν υπάρχει ; δέν το λέμε ; Αν υπάρχει η ταπείνωση και δεν μπλοκάρονται τα αισθήματά μας απο τον ατομισμό κάπως έτσι εξομαλύνονται και οι σχέσεις μας οι οικογενειακές και ευρύτερα οι φιλικές , κοινωνικές , εκκλησιαστικές . Επειδή όμως δεν υπάρχει η ταπείνωση και η αγάπη ο οικογενειακός , κοινωνικός και εκκλησιαστικός χώρος χαρακτηρίζονται απο την σκληρότητα και ανταγωνιστικότητα . Ως άνθρωποι πνιγόμαστε μέσα στη μιζέρια μας . Ο άνθρωπος για νά επιβιώσει πρέπει νά γίνει σκληρό καρύδι . Αν σε βρούνε " μπόσικο " σ' έφαγαν λάχανο . Αυτή η κατάσταση δεν προάγει την αρετή . Οι γονείς μαθαίνουν στα παιδιά τους όχι την αρετή ως ένα κοινωνικό κώδικα συνύπαρξης , αλλά την σκληρότητα και τον τσαμπουκά . Γι αυτό επικρατεί
Ο νόμος της αγέλης . Πάντα ο άνθρωπος ήθελε νά τάσσεται όχι μέ το μέρος του δικαίου , αλλά του δυνατού και νά εντάσσεται σε κοινωνικά σύνολα που του δίνουν το αίσθημα της δύναμης . Σήμερα έχουμε δεί μικρά παιδιά νά οργανώνονται σε τέτοιες ομάδες και νά σπέρνουν τον φόβο στά άλλα . Μερικές φορές φθάνουν στο έγκλημα . Όμως και στο έγκλημα και την βία νά μήν φθάσουν γνωρίζουν πολύ καλά αυτές οι ομάδες ανηλίκων ακόμα και ενηλίκων πώς μέ εκλεπτυσμένες και ψυχολογικές μεθόδους ουδέν ήττον νά εγκληματούν ηθικά στον συνάνθρωπο . Μήν ανησυχούμε ! Οι μέθοδοι ευδοκιμούν πολύ στα εκκλησιαστικά περιβάλλοντα , όταν τα θεωρούμε κοινωνικές κάστες προς κοθνωνική ένταξη , όπου αισθανόμαστε καλά , ασφαλείς και δυνατοί είτε μέ τρόπο παθητικό ή ακόμα και ενεργητικό . Δηλαδή δεν περιοριζόμαστε σε μία άμυνα , αλλά περνάμε στην επίθεση , στα ιοβόλα βέλη , στον ψιθυρισμό , στην συκοφαντία . Κάποιοι κατ' ιδίαν δυό δυό , τρείς τρείς ψιθυρίζουν ! Τί λένε ? Κανείς δεν ξέρει , μόνο το σκοτάδι που τους αρέσει νά δρούν .

Ανώνυμος είπε...

Τρελλέ καμμιά φορά μας κάνεις τον ζόρικο , αλλά σε γενικές γραμμές είσαι καλός καγαθός γι αυτό σε αγαπούμε ! Φιλιά ! Αξίζεις την αγάπη μας ! Είσαι αξιαγάπητος! Η Παναγία νά σε έχει καλά !

Ανώνυμος είπε...

Αλλού για αλλού το γυναικείο σχόλιο 3:50 μμ για να δικαιολογήσει το "θηλυκώνει"!!!
Σαχλαμάρες και γυναικείες δικαιολογίες!

"Απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα..."...
Αλλού για αλλού...