Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Έχουν σκοπιμότητες που συντηρούν την ιδέα ότι υπάρχει μέγιστο πρόβλημα στην Ελλάδα: Οι λοιμωξιολόγοι αποφασίζουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού!

Η απάντηση Τσιόδρα για τις μάσκες - Τι είπε ο καθηγητής ...
Ο  εν παλαβής αρχιτέκτων της μάσκας ,ο Ά-χριστος Τσιόδρας!
  
Η Εκκλησία δεν είναι Επίδαυρος, καλοκαιρινή βεγγέρα, φωτοστιγμιότυπα κατά την είσοδο με μάσκα, φωτοστιγμιότυπα κατά το κάθισμα χωρίς μάσκα – δήθεν τηρώντας τις αποστάσεις – και λίγος κατ’ ιδίαν διανοουμενισμός κατά την έξοδο περί της έξοχης απόδοσης των ηθοποιών. Η Εκκλησία δεν είναι «τα!!», που το κάνουμε στα μικρά μωρά και κρύβουμε τα πρόσωπα μας και τα ξαναεμφανίζουμε κι εκείνα γελούν με τις χαζούλικες γκριμάτσες μας.

Η ελληνική Πολιτεία φαίνεται ότι έχει πεισθεί πως το «παιχνίδι των μασκών», τις οποίες βάζουν κατά την είσοδο τους οι επίσημοι και βγάζουν κατά την παραμονή τους στις δημόσιες εκδηλώσεις ή παραστάσεις και τις ξαναβάζουν και τις ξαναβγάζουν, ότι ετούτο το παιχνίδι μπορεί να αφορά την Εκκλησία, η οποία φέρει στις πλάτες της μία λειτουργική παράδοση αιώνων και το βάδισμα των πιστών δια Πίστεως προς τα εντός του ιερού ναού, για τα οποία δεν διατίθεται να κάμει πλάκα, να τουϊτάρει και να χαριεντίζεται με αστειότητες, τις οποίες καθημερινά διαπιστώνει ο ελληνικός λαός σε ότι αφορά τα παράδοξα της ελληνικής Πολιτείας και τα περιέργως επιλεκτικά κριτήρια της επιβολής των μέτρων.
Κάθε αστείο, κάθε γραφή της ιστορίας με tweet, έχει και τα όρια της. Κάθε παραμονή και για πολύ καιρό, εκεί στα χαμηλά και κατά πολύ χαμηλότερα από το ύψος των προγόνων που βάδισαν επί αιώνες δια Πίστεως εν μέσω λοιμών, φέρνει σιγά σιγά τη συνήθεια να αρέσκεσαι με το να είσαι «λίγος», θεωρώντας εαυτόν ως πολύν, αλλά μη γνωρίζοντας ότι δε χρειάζεται καν το μέλλον, για να σε κρίνει, διότι, στην περίπτωση αυτής της Πατρίδας, είναι πάρα, μα πάρα πολύ το παρελθόν.Και άντε οπουδήποτε αλλού να "συγκαταβεί" στην ηλιθιότητα τους κάποιος ,στις Εκκλησίες δηλ εάν οι πιστοί δεν φορούν φίμωτρα τι θα κάνουν άραγε; 
Θα επιτρέψουν οι Ιεράρχες να μπουκάρουν οι μπάτσοι για έλεγχο μάσκας ,έχουν παλαβώσει εντελώς;
πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφεται αυτές τις ημέρες ότι όταν ανοίξουν τα σχολεία, οι μαθητές (όλων των βαθμίδων) θα φορούν μάσκα.
Φιλικό μας ζευγάρι, μας έλεγε προχθές, ότι πήγαν το 9χρονο παιδί τους για εξέταση στον παιδίατρο, φορώντας του μάσκα, επειδή πίστευαν ότι είναι υποχρεωτικό. Ο παιδίατρος τους ζήτησε αυστηρά, να αφαιρέσουν αμέσως την μάσκα από το παιδί, διότι - όπως τους είπε - τα παιδιά μπορεί φορώντας την μάσκα να υπό-οξυγονώνονται για ώρες χωρίς να το καταλαβαίνουν, με πολύ άσχημες επιπτώσεις στην υγεία τους.
Τελικά θέλουν να μας αρρωστήσουν, ψυχολογικά και σωματικά.

Υ.Γ. Οι Δεσποτάδες μας θα ακολουθήσουν τις επιταγές τους, μην ανησυχείτε.
Τα ιεροραφεία θα φτιάχνουν μάσκες για αρχιερείς και αρχιμανδρίτες με δικέφαλους αετούς
(για τις πιο τρελές θα υπάρχουν και funky μάσκες, με πούλιες). Θα τις φοράνε κατά την
είσοδό τους στον Ναό και μετά θα τις αφαιρούν όπως ακριβώς κάνουν και οι πολιτικοί
μας.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα επίτηδες το κάνεις ? Για νά μου γυρνάς το θυμικό μου ανάποδα ? Είσαι τόσο ανάποδο πλάσμα ! Το ευχαριστιέσαι νά μέ κάνεις νά υποφέρω , νά μού χτυπάς στα νεύρα ! Όταν η μάνα σου σε έστελνε σχολείο εσύ πέταγες χαρταετούς ! Ονειροπαρμένο !