Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Συνάντησα, δεν έχει σημασία που, το υποτακτικό του μακαριστού Γέροντα Μωυσή του Αγιορείτη , καταλαβαίνεις, γιατί όλοι αυτοί οι τύποι συνηθίζουν να είναι συχνά περιφερόμενοι  ανά την επικράτεια κουβαλώντας στην  πλάτη τους την αγιορείτικη κληρονομιά και τους ανοίγονται φυσικά διάπλατα οι πόρτες!
Περιφερόμενοι με άδειο τον τροβά τους με την βεβαιότητα όπως κυνικά λένε  ότι η ένδοξη κληρονομιά  θα γεμίσει αυτό τον τροβά ...και Ω του θαύματος τον γεμίζει!
Γλώσσα γλυώδη και τρόποι αγενείς ...
Μαθαίνω ότι προαλείφεται για Επίσκοπος λέει για τις ανάγκες της αγιωνύμου πολιτείας ,στην θέση του όντως  αγιορείτη το τρόπω  Ροδοστόλου Χρυσόστομου ,ο Θεός να φυλάξει  ,εμ πως θα ξεπληρωθεί η εκδούλευση από τους Πατριαρχικούς για το Ουκρανικό;
Του ιδίου φυράματος, ξέρετε, εκείνων των αγιορειτών που έτρεξαν να υπερασπιστούν το πρωτοπαλίκαρο του Βαρβολομαίου στην Αυστραλία  εις βάρος του παραδοσιακού Αγιορείτη  Γέροντα
Ιερομονάχου Δαμασκηνώ (εκ του Κελλίου Αγίου Γεωργίου «του Φιλαδέλ­φου»)
Τροοδίτης 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε " μακάριοι οι πτωχοί τώ πνεύματι" εννοούμε τους ταπεινούς και όχι τους λειψούς . Γιατί οι λειψοί βλέπουμε πώς καταντούν ! Οι λειψοί δεν είναι άμοιροι απο κακίες . Βρίσκουν " αγαθά " παιδιά και τους καταντούν υιούς γεέννης , αντί νά τους προστατεύσουν , που λόγω της λειψότητος είναι ευάλωτοι στίς μεθοδείες των πονηρών ανθρώπων ! Τον χρησιμοποιούν ως ένα χρήσιμο ηλίθιο . Τόν έκαναν τον καημένο νά πιστέψει οτι είναι σπουδαίος , τρανός και μεγαλοπαράγων , που διεκπεραιώνει αποστολές . Και έτσι ο αγαθός Χρηστάκης έγινε ψώνιο. Λέτε όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι και σκανδαλοποιοί νά είναι σαν τον αγαθό Χρηστάκη μέ τα φουσκωμένα μυαλά ? Βρέ Χρηστάκη σε απομούρλαναν !

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο τροβάς άδειος , είναι και το κεφάλι άδειο !

Ανώνυμος είπε...

Το νά υπερηφανεύεται ένας άνθρωπος επειδή έχει χαρίσματα είναι κατανοητό , αν και όχι επιτρεπτό ! Το νά υπερηφανεύεται ένας άνθρωπος επειδή δεν έχει χαρίσματα είναι βλακεία . Και η εκκλησία τελικά πάσχει απο τους βλάκες που η υπερηφάνια τους έχει κάνει υδροκέφαλους ! Βλέπεις έναν εγκέφαλο κοντά στο μίνιμουμ μέ μία υπερηφάνεια στο μάξιμουμ ! Σίγουρα λοιπόν δεν είναι η βλακεία την οποία μακάρισε ο Χριστός ! Η βλακεία όλων μας είναι χρήσιμη , όταν γίνεται αφορμή γαι ταπείνωση . Όταν όμως βλέπεις άνθρωπο βλάκα νά είναι υπερήφανος , τότε αυτός ο άνθρωπος είναι υδροκέφαλος . Μία μικρή διάνοια μέ μία υπερηφάνια τεράστια ! Το κρανίο σου παιδί μου χρειάζεται επειγόντως βαλβίδα αποσυμπίεσης !

Ανώνυμος είπε...

Φταίμε, φταίμε κι εμείς αδελφοί.
Κάτι οι γεροντοβαρεμένοι μαλάκες, κάτι τα γύναια που παροξύνονται όταν βλέπουν καλογερικό σκούφο, ανυψώνουμε όλους αυτούς σε απλανείς οδηγούς.
Τους βαφτίζουμε αδιακρίτως ηλικίας και πνευματικής κατάστασης "γέροντες", μετανίζουμε για να τους φιλήσουμε το χέρι, αναμασάμε τα περί υπακοής στον ¨γέροντα" (κοσμικοί άνθρωποι όντες) και άλλα τέτοια φληναφήματα και όταν μιλάνε, ακόμα και μαλακίες να λένε, τους κοιτάμε στα μάτια όπως κοιτά το φίδι εκστατικά τον γητευτή του.
Έ, και καλά να είναι κάποιος στα μυαλά του, αρχίζει να τα χάνει!
Αν τα έχει και μισοχαμένα από πριν, τότε κλάφτα Χαράλαμπε!

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερές διαπιστώσεις αλλά το όλο εκκλησιαστικό σκηνικό
λίγο ενδιαφέρει μπροστά στις εξελίξεις με αφορμή την
δεύτερη άλωση όπως χαρακτήρισε το μαγάρισμα της Αγίας
Σοφίας η Αρβελέρ.
Τα είπαμε και το Φλεβαρη:μετά το Αμμάν θα πούμε το αμάν
αμάν...Τώρα τι θά χουμε αδελφέ Τρελογιαννη;
Εξέλιξη με την Αγιά Σοφιά,κορωνοϊός,παγκόσμια οικονομική
κρίση και ανακατωσούρα,Λιβύη,Συρία ....ΜΠΟΥΜ;
Ιννοκέντιος

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο καλός Θεός μάς έδωσε
πολλά χρόνια μετανοίας
όπου το κρεσέντο των

ακοών πολέμων

άλλους μεν απογοήτευσε...
-κάποιοι στά κανάλια
λοιδωρούσαν τόν Άγιο
Γέροντα τού Θεού για τις
προρρήσεις του-

κι άλλους τούς οδήγησε
σε μιά πιό πνευματική
ζωή...

...ας αξιοποιήσουμε
το υπόλοιπο του χρόνου
που μάς παραχωρήθηκε
ώστε γίνουμε μέρος της

μικράς ζύμης

την οποία ο Θεός
π ά ν τ ο τ ε φυλάει
από την
α π ο σ τ α σ ί α
και την
κ α τ α σ τ ρ ο φ ή !

Ανώνυμος είπε...

6.38

Κάποιοι έχουν καταπιεί την εκκλησία σαν τον Βόσπορο ! Γνωρίζουν όλες τις κρυφές πτυχές της και την παθογένειά της . Όλη αυτή η παθογένεια δεν μπορεί νά αποδοθεί μέ άλλη λέξη παρα μέ την ελληνοπρεπή " μαλακία " !

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε πάθη ανεξαρτήτως ιδιότητας, κοινωνικού στάτους, θρησκευόμενοι ή μη.
"Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω" . Αντί να προσευχόμαστε να έλθει κάποιος εις εαυτόν, επιλέγουμε να λιθοβολούμε. Μαζί και εγώ...

Georgios Paparounas είπε...

Επελεξα να γραψω γιατι για καποιους ο π. Χρυσοστομος στο κελι του οποιου εχουμε παμπολλες φορες φιλοξενηθει ειναι ο ενας ανθρωπος ευθυς,προσχαρος,χαμογελαστος,δοτικος ενας ανθρωπος που ποτε δεν φωναξε για την πνευματικοτητα του. Αντιθετως ενας ανθρωπος γνησιος, ενα καλοκαρδο «παιδι»! Ισως ειναι αυτο που ενοχλει πολλους οι οποιοι εχοντας καποιο μεγαλο πνευματικο λιμανι κουνουν το δαχτυλο!
Για εμας ειναι ο καλοκαγαθος π Χρυσοστομος με τη ζεστη αγκαλια και το παντα φιλοξενο χαμογελο του συμψαλωντας μαζι του παρεκλησι του Αγιου Ιωαννου του Χρυσοστομου..
Ολους αγαπητοι μου μας κρινει Εκεινος..

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αγαπητέ μου πρέπει ο καλοκάγαθος π. Χρυσόστομος , ο υποτακτικός του π. Μωυσή νά μένει στα όριά του , αυτά τα οποία και σεις περιγράφετε , δηλαδή στα καλογερικά του , στην λατρεία , στην φιλοξενία , στο ταπεινό του προφίλ , όπως αρμόζει σε ένα καλόγερο , και νά μήν υπερβαίνει τα όριά του ; Τί του χρειάζονται τα μεγαλεία απο κλητήρας δήμαρχος ; Απο ένας αγαθός καλόγερος --όπως λέτε το παιδί χρειάζεται ένα καλογερικό πλαίσιο προστασίας -- νά περιφέρεται μέσα στα forum ως μεγαλοπαράγων μέ επικίνδυνες αποστολές ; Αν ο αγαθός άνθρωπος δεν γνωρίζει τα όριά του , μήπως πρέπει κάποιος νά του τα υπενθυμίσει ; Δεν γνωρίζει οτι ο δημόσιος βίος και πράξη τον εκθέτει στην δημόσια κριτική ; Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι βρήκαν ένα αγαθό παιδί και τον χρησιμοποιούν στα επικίνδυνα παιχνίδια τους . Η αγαθότητα ως ένα φυσικό χάρισμα έχει την ανάγκη της πνευματικής επεξεργασίας . Πρέπει νά συνοδεύεται απο την ταπείνωση . Αλλιώς γξνεται κακία και δεν διαφέρει απο την βλακεία . Δυστυχώς γνωρίσαμε και άλλους κυρίως αγιορείτες , απλά παιδιά που διακονούν στο Αγιο Όρος , που μέ τον τίτλο του αγιορείτη πάτησαν στο αυγό και βρέθηκαν στον ουρανό ! Επι τέλους γεμίσαμε απο βλάκες , που καλό θα είναι νά καθήσουν στα αυγά τους , στά καλογερικά τους , νά προσφέρουν την διακονία τους στον χώρο που βρίσκονται . Τί ξέρεις βρέ Χρηστάκη απο ηγετικά πράγματα και περιφέρεσαι ως μεγαλοπαράγων ;

Συμφωνώ απόλυτα μέ τον σχολιογράφο 6.38 . Μέ πολύ ενάργεια περιγράφει όλη αυτή την παθογένεια που μάς δέρνει και ζημιώνει την εκκλησία . Τέτοια ψώνια χρησιμοποιούν ! Δεν μας κάνει εντύπωση , οτι όταν ένας καλόγερος είναι δόκιμος δηλαδή δοκιμασμένος σε μία αποστολή , όπως πρό ολίγων ημερών ο π. Δαμασκηνός του κελλίου Φιλαδέλφου, μέ πολύ μεγάλη ευκολία του λένε νά περιοριστεί " στο κομβοσχοίνιο " και βρίσκουν τέτοια παιδαρέλια και τους φουσκώνουν τα μυαλά ;

Καλό θα είναι ο αγαθός π. Χρυσόστομος νά αποσυρθεί απο όλη την δημόσια δραστηριότητα , γιατί τον βλάπτει και πνευματικά , αλλά και ανθρωπίνως , γιατί γίνεται αντικείμενο ενός δυστυχώς δικαίου χλευασμού . Όλοι οι άνθρωποι δεν κάνουν για όλα !