Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Θα επιτρέψουμε να επαναλάβουν το έγκλημα;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε μέσα! Οργάνωσέ το Τρελέ!

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο αρχιεπίσκοπος είναι αυτός που είναι ή στην κατάσταση που είναι, θα μπορούσαν ορισμένοι επίσκοποι και ιερείς να αναλάβουν πρωτοβουλία και να πουν δημοσία "εμείς ξεκινούμε τις λειτουργίες, με ορισμένα μέτρα προφύλαξης, και πολλές λειτουργίες ανά ημέρα όταν υπάρχει η δυνατότητα, π.χ. αγρυπνία Σάββατο βράδυ, δύο λειτουργίες την Κυριακή, αγρυπνία Παρασκευή βράδυ, λειτουργία Σάββατο πρωί, και παρακαλούμε ας έρχονται κάθε φορά να εκκλησιαστούν ΜΟΝΟ όσοι θα κοινωνήσουν".
Είδατε να ειπώθηκε κάτι τέτοιο;

Επιτρέπεται σε ενορίες με 2 και 3 κληρικούς να ανοίξουν οι εκκλησίες, με περιορισμένο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών, και να μην υπάρχει δεύτερη λειτουργία; Τα παιδάκια θα περιμένουν έξω από τον ναό πόση ώρες για τη θεία Κοινωνία, μέσα στον ήλιο; Θα βιαστούν να πάρουν μέσα το άγιο Ποτήριο όπως συνήθως; Πόση αφασία πια; Πόση άγνοια της πραγματικότητας των οικογενειών που τρομάζουν να ξυπνήσουν τα παιδιά τους Κυριακή πρωί να τα πάνε στην εκκλησία; Πόση;;;

Ουσιαστικά, ας κάνουν ορισμένοι επίσκοποι με κοινό νου ένα καλώς εννοούμενο αντάρτικο, δίνοντας το μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο ότι ο χρόνος του ως προκαθημένου ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ....Και τον εαυτό του και την Εκκλησία θα ωφελήσει παραιτούμενος. Ό,τι προσέφερε, προσέφερε, ας τον κρίνει η εκκλησιαστική ιστορία. Και να δεσμευτεί ο επόμενος αρχιεπίσκοπος να αλλάξει τον τρόπο των επισκοπικών εκλογών, να έχει συμμετοχή και ο όμιλος των πρεσβυτέρων και διακόνων, και οι μοναχοί και λαϊκοί.

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνουν τις Κυριακές δύο θείες λειτουργίες σχεδόν όλες οι ενορίες σε όλη τη Ελλάδα.