Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Απερίγραπτες πραγματικά και φρικώδεις βλασφημίες ,τώρα και Δαδικτυακή «Θεία Λειτουργία»...

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 
Για όσους αναρωτιούνται τι είναι αυτό επάνω , διαβάστε και φρίξτε. Αυτά λοιπόν είναι ψωμί και κρασί, τα οποία κλήθηκε να έχει μπροστά του ο κάθε πιστός που θα συνδεόταν ζωντανά με τη διαδικτυακή «Θεία Λειτουργία» την οποία «επετέλεσε», μαζί και με άλλους «ιερείς» της «ενορίας» του (όλα αυτά ασφαλώς εντός πολλών εισαγωγικών) ο αξιότιμος κύριος Ίγκορ Σάββα. Δηλαδή ο εικονιζόμενος ( με κουστουμάκι, αλλά και Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομααπο κατω με ράσο και...ηλεκτρική κιθάρα) και φερόμενος ως πρωτοπρεσβύτερος της δήθεν Αυτοκέφαλης «Ουκρανικής Εκκλησίας». Αυτά λοιπόν τα κρασόψωμα υποτίθεται ότι μετεβλήθησαν εξ αποστάσεως σε Σώμα και Αίμα Χριστού και έτσι «κοινώνησε» ο κάθε πιστός μόνος του!
«Μήπως η χρήση Wifi και ηλεκτρονικών συσκευών αποτελούν εμπόδιο για την ένωσή μας με τον Χριστό και με το ζωοποιό Σώμα και Αίμα;» έγραψε μάλιστα ο λεγάμενος «πρωτοπρεσβύτερος», διαφημίζοντας δημοσίως το απίστευτο γεγονός.  
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, παπούτσια και κιθάρα
Και συνεχίζει, ενημερώνοντάς μας πλήρως: «Ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην τελετή έβαλε μπροστά από την οθόνη τον άρτο, τον οίνο και το νερό. Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου με τους συμμετέχοντες να διαβάζουν και να ψέλνουν μέρη της ακολουθίας εκ περιτροπής. Ο καθαγιασμός των Τιμίων Δώρων έγινε με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά τη διάρκεια της ιερουργίας στο ναό. Μετά όλοι οι συμμετέχοντες κοινώνησαν, ο καθένας στην οικία του. Ήταν μια θαυμάσια και μυσταγωγική Θεία Λειτουργία»! 

Μετά την επίσημη λοιπόν προ δύο μηνών καθιέρωση πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης (και την προτροπή να τα πετούν στα σκουπίδια οι πιστοί, αφού κοινωνήσουν), τώρα πήγαμε ακόμη πιο κάτω, με διαδικτυακή ατομική παρασκευή «Θείας Μετάληψης»!

 Απερίγραπτες πραγματικά και φρικώδεις βλασφημίες, όχι απλώς ενδεικτικές αλλά απολύτως αποδεικτικές του κατήφορου στον οποίο κατρακυλά με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα αυτός ο θλιβερός συρφετός καθηρημένων, αχειροτόνητων και ακόμη μπλεγμένων σε δεκάδες σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα, που παριστάνει τη Νέα Ουκρανική Εκκλησία. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και κοντινό πλάνο
Με άλλα λόγια, ο συρφετός του ψευδομητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου, που (για να μη ξεχνιόμαστε) τόσο μανιωδώς αγωνίστηκε για να την αναγνωρίσει ως κανονική και αυτοκέφαλη Εκκλησία το τραγικό Φανάρι, εξυπηρετώντας τα αμερικανικά σχέδια για να πληγεί η νόμιμη - και συνδεδεμένη πνευματικά με τη Μόσχα - Ουκρανική Εκκλησία. Και φυσικά ο ίδιος συρφετός, που εσχάτως αναγνωρίστηκε ως νόμιμη και αυτοκέφαλη Εκκλησία (σιωπηρά και σχεδόν πραξικοπηματικά βεβαίως, χωρίς να πάει καν το θέμα για ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο) και από τον ημέτερο Αρχιεπίσκοπο, αλλά και από αρκετούς επιμέρους Ελλαδικούς ιεράρχες. 
 Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, γένι
Εμείς τώρα τι άλλο να προσθέσουμε; Οι λέξεις είναι πια πολύ φτωχές. Απλώς να τους χαιρόμαστε. Όλους τους μαζί…
Νεκτάριος Δαπέργολας

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή τη
κατάσταση κ.Τρελογιάννη;
Δηλαδή τώρα ο ένοικος του
Φαναρίου που επέλεξε τον "κύριο"
Επιφάνιο ως επικεφαλής της
Ορθόδοξης Εκκλησίας
της Ουκρανίας συνεχίζει να
επέχει θέση Χριστού μες τη
συνείδηση των Ορθοδόξων;
Αναρωτηθέιτε αδελφοί μου...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ΔΕΝ προτείνουμε να τους κόψετε τα ...κυριότερα μέλη του σώματός τους, σας προτείνουμε ΑΠΛΩΣ να τους ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ! Δηλαδή να ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΙΣ Εκκλησιαστικές σχέσεις μαζί τους. Να κόψετε ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ όπως το έκανε ο ΆΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ με τα Πατριαρχεία του καιρού του, και εμεινε ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που τον ΠΙΣΤΕΨΑΝ. ΑΝ δεν το κάνετε το ΚΌΨΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ και ΤΩΡΑ, θα φανείτε ΥΠΟΠΤΟΙ και εσείς στα μάτια των βούρλων που αποκαλούνται χριστιανικά "πρόβατα".

Ανώνυμος είπε...

Σωστά. Εσεις που είστε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ μαζί τους, πράγματι, να τους Χαίρεστε!

Ανώνυμος είπε...

Η αποτείχιση προβλέπεται απο τους Ιερούς Κανόνες . Αυτό που δεν προβλέπεται είναι οι απειλές και το ύφος ! Γι αυτό άι χάσου !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Σπεύσον...

...απολλύμεθα...


Το αν ο Άγ.Μάξιμος έκοψε
το μνημόσυνο

του οικείου επισκόπου,
δεν το γνωρίζω
(και
προφανώς, έτσι που το διατυπώνετε,
-πιστεύω-
το αγνοείτε εξίσου)


Το ότι έμεινε σταθερός
στην αλήθεια

και δεν πρόδωσε την πίστη του
χάριν της...όποιας
-δήθεν-
"ενότητος"
της αυτοκρατορίας

και βρέθηκε απέναντι
σε όλα τα Πατριαρχεία

πλήν του ορθοδόξου
-ακόμη τότε-
παπα Ρώμης
-πρό του σχίσματος-

είναι βέβαια γεγονός.

Επίσης μετέστρεψε προς
στιγμήν τον
Νέας Ρώμης Κύρο

(μετά τον περίφημο
διάλογο που σώζεται)

και γενικώς δεν σταμάτησε
να καταρρίπτει
τα επιχειρήματα

με τα οποία
οι "λεβεντες πατριώτες"
της εποχής

προσπαθούσαν
να στηρίξουν τις
πλάνες τους

και κυνηγήθηκε
βάναυσα από τους
εντεταλμένους
χαρβαλιάδες της εποχής

που η λήθη κατάπιε τα ονόματά τους.

Νά'χουμε τις
πρεσβείες του.

Χριστός Ανεστη!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης οι απανωτές Θείες Λειτουργίες της μισής ώρας σαν φάστ φούντ είναι κάτι εκτός των Λειτουργικών ειοθότων . Τό μόνο που συνάδει μέ το Λειτουργικό ήθος είναι η αποβραδύς μεγάλη και απολαυστική αγρυπνία , νά αρχίζει μέ τον Εσπερινό και νά τελειώνει στις 1.00 ή κάπως αργότερα
και το πρωί κανονικά μία Θεία Λειτουργία μετά όρθρου . Πρέπει γενικώς νά γίνουν χρονικές ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στον τρόπο ζωής -- έπρεπε ήδη νά είχαν γίνει -- και νά μπούν οι ιερές και κατανυκτικές αγρυπνίες στην Λειτουργική διάταξη . Οι χρονικές προσαρμογές δεν είναι κάτι το κακό . Κακό είναι οι συντμήσεις , οι συντομεύσεις , η βιασύνη . Η Θεία Κοινωνία δεν είναι φουρνιές πρός παραγωγήν ! Όποιος δεν μπορεί νά μείνει σε μία μακρά Ακολουθία των δύο
ή τριών ωρών , ας μείνει λιγότερο . Οι απανωτές Θείες Λειτουργίες είναι ανοίκειες πρός το εκκλησιαστικό βίωμα .

Ανώνυμος είπε...

Απέναντι σ αυτές τις Βλασφημιες ο Αρχιεπίσκοπος, δεν παιρνει θέση; ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμάμαι σε ποιά μητρόπολη είπαν οτι θα κάνουν την Κυριακή 4- 5 Θείες Λειτουργίες χωρίς καμμία απο αυτές νά είναι σωστή . Γιατί? Όποιος έχει το πρωί της Κυριακής υποχρεώσεις ή δεν του προσιδιάζει το πρωινό ωράριο άς πάει αποβραδύς στην αγρυπνία . Και το αντίθετο . Τώρα οτι θα υπάρχει τόσο μεγάλη προσέλευση , ώστε νά μήν προλαβαίνονται , αυτό θα είναι ένα θαύμα !

Ανώνυμος είπε...

@12:23 ΟΠΟΙΟΣ απαντάει με ΚΑΚΟ ύφος γράφοντας " άι χάσου,!" μόνο Χριστιανός ΔΕΝ είναι εκείνη τη στιγμή.Κατάλαβες τωρα γιατί θα μας πάρουν φαλάγγι οι Μουσουλμάνοι; Επειδή οι Χριστιανοί είμαστε ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΙ και ΜΙΣΟΥΜΕ ο ένας Χριστιανός τον ΆΛΛΟΝ...ΚΟΙΝΩΣ...ΧΑΘΗΚΕ η Αγάπη. Χάθηκε η Σωτηρια. Συγχαρητήρια στον Τρελογιάννη για τις αναρτήσεις, μόνο ας έρθει στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ κάποτε.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ τι μας προτείνεις ! Εν ομονοία νά μπούμε όλοι στο αποτειχισμένο και αγιασμένο βρακί σου ? Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε και ό,τι μας φωτίσει ο Θεός ! Εσένα θα ρωτήσουμε ; Ακούς εκεί απαίτηση !

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεις βλέπω τις φαντασιώσεις με τα βρακιά, αγαπητέ 6:21 μ.μ.Ενδιαφέρον! Για συμβουλέψου τον παπα Λουδοβίκο. Κάτι ωφέλιμο θα έχει να σου εξηγήσει...

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησα τον παπα Λουδοβίκο και μου είπε νά πάρεις το βρακί σου και νά το κάνεις σημαία ....!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Λοιπόν ! Για νά μήν αδικείται εξ αιτίας κάποιων ο ιερός θεσμός της αποτειχίσεως άς διευκρινίσουμε , οτι η αποτείχιση προβλέπεται απο τον 15ο Κανόνα της Α/Β τοπικής Συνόδου Κων/πόλεως και δεν έχει καμμία σχέση μέ το σχίσμα . Είναι μόνον μία έντονη διαμαρτυρία , όταν κάποιος συνειδησιακά εξεγείρεται για εκκλησιστικές εκτροπές δογματικού και εκκλησιολογικού χαρακτήρος . Η ταύτιση στο μυαλό κάποιων της αποτειχίσεως μέ το σχίσμα και η αυτομόλησή τους πρός αυτό έκανε τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο νά ερμηνεύσει τον Κανόνα και νά διευκρινήσει οτι ο Κανόνας είναι προαιρετικός ή δυνητικός και όχι υποχρεωτικός . Γι αυτό το καταγγελτικό ύφος κάποιων αδελφών , που έχουν κάνει αποτείχιση , οι απειλές , οι διαταγές , οι κατάρες πρός αυτούς που δεν έκαναν αποτείχιση τους καθιστά θεολογικώς και εκκλησιολογικώς αδόκιμους και έμφορους πνευματικής νοσηρότητος . Το άρχειν τους κάποιοι δεν μπορούν νά το διοχετεύσουν στο πεδίο της εκκλησίας . Στο " βρακί " της η αδελφή/ός άς βάλει τον άνδρα της ή αντιστοίχως την γυναίκα του και όχι εμάς ! Απο πού ως πού ! Το παράδειγμα των αγίων είναι εκεί , ο Ιερός Κανόνας είναι εκεί ο καθένας έχει το μυαλό και την βούληση νά πράξει μόνος του κατά συνείδηση ! Δεν χρειάζεται νά μπεί στο βρακί κανενός που απο θέμα ομολογίας μπορεί νά το έχουν και χεσμένο !

Αποτείχιση έχουν κάνει ξαι άλλοι πατέρες γνωστοί και μή εξαιρετέοι κατα Θεσσαλονίκη μεριά , όμως δεν εξαπολύουν μύδρους και κατάρες . Ο χριστιανός εργάζεται τις αρετές ησυχίως μέ εσωτερική ανάπαυση μέ την πεποίθηση οτι αρέσει στον Θεό . Αυτό του αρκεί και τον γεμίζει μέ πληρότητα και αγαλλίαση . Δεν ψάχνει για πελάτες .

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η τοποθέτηση της κ. Λωρίτου Ελένης και την ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Τον κύριο που κάθε τόσο, ασχολείται με τα...εσώρουχα και ο οποίος όλο ανησυχεί μήπως μπεί στο βρακί κάποιας ο χαζούλιακας δήθεν Τρελογιάννης, ερωτώ, μήπως εκτρέφει γένεια; άν εκτρέφει, ξέρετε τι φήμες κυκλοφορούν γι αυτούς που κυκλοφορούν με γένεια ...κάτι για φερετζέδες κλπ κλπ ...Τρελογιάννη, αδερφέ, το καλό που σου θέλουμε, κάλυψε τα νώτα σου!

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

πολύ γελάμε και δεν μασάμε !

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Λωρίτου κύριος που εκτρέφει γένεια ! Η ανδρεία είναι φρόνημα και δεν έχει σχέση μέ τα γένεια που κάποιοι αδίκως τα φέρουν !

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσείς τους κυρίους που εκτρέφουν γένεια πώς τους ονομάζετε ? Έχουν κάποια ιδιαίτερη ονομασία στο χωριό σας ? Και τί θα έπρεπε νά εκτρέφουν ? Μανικιούρ ? Πολύ συγκρότηση έχει η σκέψη σου ρε φίλε , που θές νά υπεραμυνθείς του τρελογιάννη !

Ανώνυμος είπε...

Μπάρμπα! Ετσι φωνάζουμε τους ΑΝΤΡΕΣ που εκτρέφουν γένεια!

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Λωρίτου είναι άντρας που γράφει με όνομα γυναίκας τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Τρελλέ ποιός είναι αυτός ο βλάξ που συνεχώς γράφει εξυπνοβλακείες ? Στο χωριό του τους κυρίους που εκτρέφουν γένεια τους λένε μπαρμπάδες ! Δηλαδή πώς θά έπρεπε νά τους λένε Τζούλιες ? Και τί σχέση έχει αυτό μέ το θέμα ? Για ποιό λόγο θυμήθηκε νά μας το πεί ? Με μερικούς ανθρώπους δεν βγάζεις άκρη ! Καί παριστάνουν τους έξυπνους !

Ανώνυμος είπε...

Τρελέ, ποιος είναι αυτός που όλο σκέφτεται τα βρακιά και όλο στα βρακιά γυρίζει την κουβέντα; Το κάνει επίτηδες για να φεύγουμε από το θέμα της ανάρτησης ή έχει ΟΝΤΩΣ κάποιο ΠΡΟΒΛΗΜΑ;