Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Το φετινό άγιο Φως δεν ήρθε από το Χριστό; Tί συνέβη;

ΤΩΡΑ- ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟ ΦΩΣ- ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ... 

Κύριε Διευθυντά του διαδικτυακού ιστολογίου σας, 
Να ξεκαθαρίσω προηγουμένως ότι δεν είμαι άπιστος ως προς το θαύμα του Αγίου Φωτός, που στέλνει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κάθε χρόνο στους Ορθοδόξους και μόνον, ως επιβεβαίωση της ενδόξου Αναστάσεώς Του. 
Εφέτος, όμως, που το παρακολούθησα σε livestreaming απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο, διεπίστωσα με έκπληξη και μεγάλη ανησυχία μου δύο πράγματα, πολύ ανησυχητικά, που θα πρέπει να προβληματίσουν όλους τους Ορθοδόξους πιστούς, και κυρίως τις Aρχιερατικές κεφαλές της Ορθοδοξίας, όλους δηλαδή αυτούς τους δειλούς Αρχιερείς και Πατριάρχες των Ελληνορθοδόξων πατριαρχείων, που δυστυχώς συναίνεσαν στην απαράδεκτη απόφαση της αντίχριστης ελληνικής Πολιτείας στο να κλείσουν οι ναοί και να μη μεταδίδεται κανένα μυστήριο στους λαϊκούς τις άγιες μέρες της Τεσσαρακοστής και του Αγίου Πάσχα και εφεξής, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη, λόγω δήθεν μετάδοσης κορωνοϊού (και) από τη Θεία Κοινωνία, άπαγε της βλασφημίας!!!! 
Λοιπόν το πρώτο που παρετήρησα, είναι ότι άργησε χαρακτηριστικά ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να προσέλθει στο τάφο: 1,5 και περισσότερο ώρα από τότε που άρχισε το live streaming στο Διαδίκτυο και όταν τελικά περί ώρα 13:45΄ εδέησε και προσήλθε και εισήλθε στο Ιερό Κουβούκλιο, σχεδόν αμέσως (!) άναψαν αλλά μόνον οι δύο λαμπάδες που αυτός κρατούσε (θαρρείς και ήξερε ποια ώρα (!) θα έρθει το Αγιο Φως και τότε, ακριβώς, ήλθε…!) και από τις οποίες (λαμπάδες αναμμένες που κρατούσε) διαμοιράστηκαν το Αγιο Φως όλοι οι άλλοι, οι «μασκοφόροι», έξω του Τάφου. 
Το δεύτερο γεγονός, που επίσης παρετήρησα -πολύ πιο ανησυχητικό από το πρώτο!- είναι ότι για πρώτη φορά εφέτος, απ' όσο ξέρω σε σχέση με άλλες προηγούμενες χρονιές, δεν εμφανίστηκαν σε καμμιά στιγμή μέσα στο ναό της Αναστάσεως οι γαλάζιες θαυμαστές ακτίνες εξ Ουρανού, που κατακλύζουν σαν αστραπές και κεραυνοί (χωρίς φυσικά βροντή) όλο τον ναό ταυτόχρονα με τη λήψη του Αγίου Φωτός από τον πατριάρχη μας και οι οποίες ανάβουν από μόνες τους όλες τις καντήλες και τα κεριά των παρισταμένων πιστών. Απ' αυτές τις γαλάζιες ουράνιες ακτίνες φέτος δεν είδα τίποτε (!) και καμμία (!), ούτε και αργότερα! Και μάλιστα οι υπερυψωμένες σε τρεις σειρές καντήλες έξωθεν και υπεράνω του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου παρέμεναν συνεχώς σβησμένες καθ’ όλη την ώρα, ακόμη και πολλή ώρα μετά την -υποτιθεμένη- εξ ουρανού λήψη του Αγίου Φωτός από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων, που όπως είπα έγινε μόνο εις τις λαμπάδες που ο ίδιος κρατούσε. Ετσι είδα -για πρώτη φορά εγώ ομολογώ- να ανάβει τις καντήλες αυτές με το χέρι μοναχός που χρειάστηκε να ανεβεί πάνω σε σκάλα για να τις ανάψει, μία-μία, από λαμπάδα με το φως που είχε λάβει από τις λαμπάδες του πατριάρχη, και μάλιστα πολλή ώρα μετά αφότου είχε αποχωρήσει ο πατριάρχης μετά της συνοδείας του!
Τι ακριβώς, επομένως, συνέβη εφέτος και έγιναν εκεί τα παραπάνω πρωτοφανή (δεν αναφέρομαι φυσικά και στο έτερον εξαιρετικά γελοίον του πράγματος, με τις μάσκες σε όλα πρόσωπα των ελάχιστων παρισταμένων, τί άραγε εφοβούντο…. μετάδοση κορωνοϊού από το Αγιο Φως) ;
Γιατί εφέτος ουδόλως εμφανίστηκαν οι θαυμαστές ουράνιες γαλάζιες ακτίνες-αστραπές που δεν καίνε το ανθρώπινο δέρμα και που αυτές ανάβουν με θαυμαστό τρόπο (και όχι με τις λαμπάδες του πατριάρχη) όλα τα κεριά και τις υπερυψωμένες καντήλες του ναού;
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την προηγηθείσα απόφαση της αντίχριστης ελληνικής Πολιτείας, που επιπλέον απαγόρευσε στους δημάρχους όλων των ελληνικών δήμων και όλων των ελληνικών πόλεων να λάβουν, φέτος, το Αγιο Φως και να μην το διανείμουν σε κανέναν πιστό, όταν αυτό αφιχθεί στην Ελλάδα αλλά να μεταφερθεί αμέσως στην Εξαρχία του Αγιοταφικής Αδελφότητος, στη Πλάκα, όπου και (μόνον εκεί) να φυλαχθεί, με κάνουν, ευλόγως, να διερωτώμαι:
Mήπως το θαύμα εφέτος δεν ήρθε από τον Ουρανό αλλά «στήθηκε» για πρώτη φορά από κάποιους αρμόδιους του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για να επικυρώσουν τις θείες δήθεν και απαράδεκτες δικές τους αποφάσεις για στέρηση της θείας κοινωνίας του Χριστού από το λαό, που ξέρουν ότι είναι και αντικανονικές και ανίερες; Το λέω αυτό, γιατί πολλοί λαϊκοί πιστοί που έχουμε μείνει ανεξομολόγητοι, αλειτούργητοι και ακοινώνητοι λόγω των αποφάσεών τους -και μεταξύ των οποίων κι εγώ- ξέραμε σαν ίσως από διαίσθηση ότι ο Θεός δεν θα επικύρωνε αυτές τις αντίχριστες καταστάσεις τους. Ισως και να παρακαλούσαμε ενδομύχως το Θεό, να μη στείλει το φετινό Πάσχα το Αγιο Φως Του -του οποίου μάλιστα οι αντίχριστοι (χωρίς ράσα και με ράσα) απαγόρευσαν ακόμη και τη διανομή Του στους πιστούς!- μπας και συγκλονισθούν οι Αρχιερατικές κεφαλές του τόπου μας και των άλλων ορθοδόξων χωρών από το γεγονός της μη αποστολής Αγίου Φωτός.
Μήπως, όλοι τους, πατριάρχαι, αρχιερείς και ιερείς, που βολεύτηκαν με το «κεκλεισμένων των θυρών» και την πλήρη απουσία κάθε ενοριακού πληρώματος, μετανοήσουν για την αντίχριστη απόφασή τους να κλείσουν επ’ αόριστον τους ναούς, σαν να πρόκειται για δικό τους μαγαζάκι που κάνουν ό,τι γουστάρουν, και δη τις πιο άγιες μέρες της Χριστιανοσύνης και, κυριότερα, να μη μεταδίδουν Σώμα και Αίμα του Θεού στους πιστούς! Η Θεία Κοινωνία, ακόμη και οι πέτρες το γνωρίζουν (εκτός από τους ίδιους !), ότι δεν μεταδίδει ούτε αρρώστια ούτε θάνατο αλλά είναι ζωή και ίασις από κάθε αρρώστια και από κάθε ιό. Ποτέ, δε, στο παρελθόν δεν έχει ξαναπαρθεί τέτοια αντίχριστη απόφαση, ούτε επί αλώσεως της Πόλης και της επακολουθήσασας 400χρονης τουρκοκρατίας (κάποιοι ναοί έμεναν ανοικτοί και λειτουργούνταν με παρουσία πιστών που μπορούσαν να μεταλάβουν), αλλ’ ούτε και επί του πάλαι ποτέ κομμουνισμού του Σιδηρού Παραπετάσματος!
Και επειδή ο Θεός τους έδωσε την απόδειξη του λάθους και της δειλίας όλων τους στα διάφορα ελληνορθόδοξα πατριαρχεία, με ποικίλλους τρόπους και με απτές ουράνιες αποδείξεις (π.χ. φέτος μάτωσε χαρακτηριστικά ο Εσταυρωμένος πάνω στον Τίμιο Σταυρό αλλά και ο Επιτάφιος του ναού του Αγ. Ανδρέα Γηροκομείου Αθηνών), γι' αυτό ίσως να «έστησαν» και το θέμα με την (δήθεν) αποστολή του Αγίου Φωτός, εφέτος (δήθεν) από τον Κύριο στον πατριάρχη, ενώ στην πραγματικότητα ο Κύριος ΔΕΝ επεκύρωσε τέτοια αποστολή.... 
Φυσικά, μπορεί να κάνω λάθος σε όσα εγώ παρετήρησα στο livestreaming αλλά θα περιμένω να δω και τα σχόλια και άλλων καλοπίστων αναγνωστών της εφημερίδας σας, αν εφέτος παρετήρησαν τα ίδια, όπως τα παραπάνω που είδα εγώ σχετικά με το Αγιο Φως το Μέγα Σάββατο 19/4/2020.
Με εκτίμηση,

Νίκος Ιατρίδης
Σεφέρη 72 Νέο Ψυχικό
Αναθεωρητής Στρ. Δικαιοσύνης ε.α.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστος Ανέστη!Έχουμε παραβρεθεί πριν απο χρονια στην αφη του αγ.Φωτος, κ.Ιατριδη και εχετε απολυτο δικιο κατα την ταπεινη μου αποψη.Καμμια σχεση με οσα τοτε ζησαμε...Συμφωνω με οσα λετε,με μια μικρη διαφωνια στα περι πολιτειας.Τι ακριβως θα εκανε ενας ασχετος πρωθυπουργος διαφορετικα, οταν πηρε τα ευσημα απο την πλειοψηφια του λαου, απο την παγκοσμια κοινοτητα αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ απο το συνολο σχεδον της ιεραρχιας?? Αλλου ανηκουν οι ευθυνες κυριως κι αυτο εστω και με πολυ πονο επιτελους το καταλαβαμε οι χριστιανοι αυτου του τοπου.Ισως η αφυπνιση μας ειναι θετικο στοιχειο.Χαιρομαι που δεν ειναι μονο δικες μας σκεψεις οσα γραψατε.Ενω ανηκουμε στην μητροπολη Λαυρεωτικης κ κληθηκαμε εν τελει να παρουμε το αγ.Φως εφετος, δεν νομιζω να σπευσω...Και παλι Χριστος Ανεστη!!

Ανώνυμος είπε...

https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=74QUyXvm1Yw
Κι εγώ απόρησα που δεν υπήρχαν οι γαλάζιες λάμψεις. Αν προσέξετε, όμως, στο 2:40:38, φαίνεται ένα μικρό γαλάζιο φώς στην ανοιχτή στρογγυλή θυρίδα.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ζούμε ημέρες
μεγάλης
σύγχυσης.

Ο Θεός να μας φυλάξει
και να μας φωτίζει
για το

τί ποιείν και λέγειν.

μαρια είπε...

Χριστος Ανεστη!
Το Αγιο Φως ειναι μια παραχωρηση εκ του Ακτιστου Φωτος προς ενισχυση και χαρα των πιστων..
Στο βιβλιο του " Αγιο Φως" οπου παραθετει στοιχεια απο δεκαδες μαρτυριων ανα τους αιωνες, θησαυρισμενων σε χειρογραφα και χρονικα οχι μονο χριστιανων ιερεων, πατερων και προσκυνητων αλλα και μουσουλμανων χρονικογραφων και λογιων , αναφερεται παραθετοντας και τις πηγες αυτολεξει, σε μια χρονια, μετα την ανακτηση της κατεχομενης απο τους Αραβες Ιερουσαλημ το 1099 απο τους Σταυροφορους , την Μη εμφανιση του Αγιου Φωτος την καθορισμενη μερα και ωρα, στην Τελετη που εκαναν οι Λατινοι, αποκλειοντας τους Ορθοδοξους που ειχαν το πατροπαραδοτο και σεβαστο και απο τους Αραβες κυριαρχους αν και αλλοθρησκους.
Παραθετει ο συγγραφεας κ.Σκαρμαλιωρακης, αρχιτεκτων που αναδιφησε σε αρχεια και βιβλιοθηκες Ευρωπης και Μεσης Ανατολης ξεκινωντας απο καθαρα επιστημονικη αναζητηση, καταγραμενες τις περιγραφες εκεινου του αλλοκοτου Μ.Σαββατου που δεν βγηκε το Αγιο Φως.
Αναστατωμενοι ο Λατινος Πατριαρχης και οι περι αυτον, εκαναν δημοσια εξομολογηση και θρηνο για τα ατομικα αμαρτηματα τους και τις κακουργιες που ειχαν διαπραξει κατα την κατακτηση της Ιερουσαλημ, σφαγη των πολιορκουμενων κλ...
Και αφου νηστικοι πηγαν να κοιμηθουν,χωρις να εορτασουν, περιμεναν να δουν Τι μελλει γενεσθαι, φοβουμενοι...
Την επομενη μερα , προσηλθαν οι ορθοδοξοι με κλαμματα κι εκεινοι και ικεσιες προς τον Θεο, να δωσει Ελεος στους ανθρωπους...
Και ,ω του θαυματος, ηρθε το Αγιο Φως!!
Και χαρηκαν ολοι, αναθαρρησαν, και συνεχισθηκε εκτοτε σεβαστο το προνομιο να εισερχεται ο Ορθοδοξος Πατριαρχης στον Παναγιο Ταφο..

Ολοι αναγνωρισαν οτι μετα " καθαρου συνειδοτος" , και ζητωντας το Ελεος πρεπει να τολμα να πλησιαζει ο ανθρωπος τα δωρα του Θεου..

Αυτό ειναι καιρος να το συνειδητοποιησουμε ολοι, σε οποια ιδιοτητα και αν βρισκομαστε..

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά...σε κάποιο σημείο τησ λήψησ φένεται εντοσ του κουβουκλίου ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΜΨΗ!!!
Ας ελπίσουμε πως το ΕΛΕΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ δεν μας εγκατέλειψε.
Πάντωσ σε τίποτα δεν θύμιζε την τελετη ΑΦΗΣ προηγούμενων ετών.

Unknown είπε...

Βλάσφημο κείμενο. Με το Άγιο φως δεν παίζουμε ούτε με την θ.κοινωνια ούτε με τα άλλα μυστήρια της εκκλησίας που μπορεί να γίνονται από άπιστους ιερείς, επισκόπους, πατριάρχες αλλά είναι όλα έγκυρα εφόσον δεν έχουν καθαιρεθεί
Η Αλήθεια είναι ότι εμείς δεν συμφωνήσαμε με τα σατανικά μέτρα της πολιτείας αλλά συμφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος και άλλοι Αρχιερείς αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη δωρεά του Θεού δια του Αγίου Φωτός στη μία Αγία Καθολική και Αποστολική εκκλησία.

Νικόλαος Ζώτος είπε...

— ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

— ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!!!


Ευλογημένη Δικαινήσημος Τρίτη και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

Τα πράγματα ΔΕΝ είναι καθόλου όπως τα γράφει ο κος Νικόλαος Ιατρίδης και ανεβάσατε στην ιστοσελίδα σας (βλ.«Τρελο - γιάννης») και εξηγώ:

Το 2014 παρακολούθησα στην τηλεόραση σε ζωντανή μετάδοση από το «4Ε» ολόκληρη την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Είχε συνδεθεί από νωρίς – κάπου στις 11 το πρωί και η μετάδοση διάρκεσε 3 ώρες (είναι τοις πάσι γνωστό πως το Άγιο Φως βγαίνει ΠΑΝΤΑ κάθε Μεγάλο Σάββατο μεταξύ 12 το μεσημέρι με 2 μετά το μεσημέρι!).

Το παρακολουθούσα τότε από τηλεόραση 32 ιντσών.

ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ καμία, μα καμία γαλάζια ακτίνα ή γαλάζια/ες μπάλα/ες και νομίζω τα μόνα κανδήλια που ανάβουν μόνα τους κατά την κάθοδο του Αγίου Φωτός, είναι αυτά μέσα στον Πανάγιο Τάφο, μέσα στο Κουβούκλιο που βρίσκεται ο Ορθόδοξος Πατριάρχης μόνος και ανάβουν τα 33 κεριά που κρατάει, μαζί με τα εν λόγω Κανδήλια που αριθμούν και αυτά 33 και δηλώνουν την ηλικία του Κυρίου όταν έλαβαν χώρα τα Άγια και Σεπτά Του Πάθη, η Σταύρωση και η Ανάσταση.

Αυτό περί γαλάζιας Ακτίνας και γαλάζιων σφαιρών, ΔΕΝ γίνονται αντιληπτά από όλους τους παρευρισκόμενους, ούτε από όλες τις κάμερες και φωτογραφικές που καταγράφουν κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, αλλά γίνεται αντιληπτό είτε από πιστούς με καθαρή καρδιά, είτε από απίστους ή χλιαρούς στην Πίστη ώστε να ενδυναμώσει η πίστη τους.

Για του λόγου το αληθές, μεταξύ πολλών άλλων, ενα παράδειγμα δίκην αναφοράς:

Στο Μανταμάδο της Λέσβου (Μυτιλήνη), την γνωστή και θαυματουργή Αγία και Ιερά Εικόνα του Ταξιάρχη Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, κατά το παράδειγμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στο Όρος Θαβώρ!

Στο εν λόγω άρθρο (που ανάρτησε ο κ. Π. Σημάτης εκ της ιστοσελίδας «ο τρελό Γιάννης») ο γράφων και υπογραφών κος Νικόλαος Ιατρίδης δηλώνει ξεκάθαρα πως το είδε ζωντανά (μέσω Live Streaming) από το διαδίκτυο, που σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση έχει οθόνη υπολογιστή μεγέθους 17 ή 20 ιντσών!

Στις ημέρες του «βδελύγματος της ερημώσεως» και «ανθρώπου της αμαρτίας και υιού της απωλείας» Αντιχρίστου (του ενός και μόνου με το Άλφα Κεφάλαιο!), όταν θα ξεκινήσει η επίγεια Παγκόσμια Βασιλεία του για 3,5 έτη ή αλλιώς 42 μήνες ή αλλιώς 1260 ημέρες, είναι κάτι παραπάνω από απολύτως βέβαιο πως ΔΕΝ θα βγαίνει το Άγιο Φως και θα νικηθεί η Στρατευομένη Εκκλησία κατά παραχώρηση του ιδίου του Κυρίου και θα καταπατηθεί η Ιερουσαλήμ από τον Αντίχριστο και τα όργανά του, οποίος θα έχει τον θρόνο του και θα Βασιλεύει από τα Ιεροσόλυμα και από τον Τρίτο (3ο) Ναό του Σολομώντος.

Εν κατακλείδι, ο εν λόγω κύριος Νικόλαος Ιατρίδης που γράφει το άρθρο, έστω και καταλάθος, Βλασφημάει το Πανάγιο Πνεύμα, δηλ. τον ίδιο τον Θεό (σαφώς έχει ελαφρυντικό, μια και αναγράφει πως μπορεί να κάνει και λάθος ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΝΕΙ!).

— Χριστός Ανέστη!!!

— Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!!!

— Καλή Λευτεριά!!!

Unknown είπε...

Χριστός Ανέστη αδέλφια μου! Το αντιληφθήκαμε όλοι ότι δεν είδαμε αυτές τις επουράνιες γαλάζιες-μπλε λάμψεις ,που περικυκλώνουν όλον τον ναό κατα την διάρκεια της ελεύσεως του Παναγίου Φωτός!! Ένα πράγμα κατάλαβα όταν κατέβηκα το '15 και ήμουν μέσα στον ναό της Αναστάσεως ,λίγο δεξιά απ'τον Πανάγιο Τάφο το μεσημέρι εκείνο του Μ.Σαββάτου! Ότι είναι μεγάλη η Αγάπη του Κυρίου μας, σε μας τα χαμένα πρόβατα!! 'Οχι για τις αστραπές που βλέπαμε με τον γιό μου και μας πήραν το μυαλό,πρίν ακόμα μπεί ο Πατριάρχης μέσα στο κουβούκλιο,αλλά που ήξερε την λαχτάρα που είχαμε κι ανυπομονούσαμε και μας τις έδωσε με τόση απλοχεριά, ας μου επιτραπεί να πω.Να σκεφτούμε απλά και ήρεμα ότι δεν είχαμε αυτήν την επουράνια Θέαση αφού δεν υπήρχαν πιστοί?!! (...είναι η άποψη του παιδιού μου αυτή,όταν με είδε απογοητευμένη μετά το πέρας της τελετής.Αξίζει να σας πω ότι έτριβα τα χέρια μου λέγοντας πωωω τώρα που δεν θα έχει κόσμο θα ευχαριστηθούμε αστραπές πιο καθαρά...τρομάρα μου!)

Unknown είπε...

Απαντώντας, έστω κάπως καθυστερημένα, στα περί δήθεν βλασφημίας μου κατά του Αγίου Πνεύματος, που τόσο πρόχειρα και αβασάνιστα εξεστόμισε ο σχολιαστής κ. Ζώτος εναντίον μου, χωρίς καν ο ίδιος να παίρνει θέση επί της ουσίας των λεχθέντων μου, ότι δηλαδή εφέτος (λόγω αντιχρίστων μέτρων κατά της λατρείας του Θεού που ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ιεράρχες και Πατριάρχες), για πρώτη φορά δεν κατέκλυσαν το Ναό οι ουράνιες γαλάζιες λάμψεις που ουσιαστικά αυτές φέρνουν στις λαμπάδες του Ναού και ειδικά στις άνω του κουβουκλίου κείμενες το Αγιο Φως, να πω του κυρίου τρία πράγματα:
1) Η SMART τηλεόρασή μου, από την οποία παρακολούθησα όλη την τελετή, όση ώρα διήρκεσε, είναι 40 ιντσών και έχει ευρυζωνική σύνδεση με την Cosmote TV GO, η οποία μετέδιδε τo Μέγα Σάββατο 2020 σε live streaming την τελετή του Αγίου Φωτός μέσω του Σταθμού 4Ε, όπως ακριβώς την παρακολούθησε και ο κύριος σχολιαστής. Αρα, εξ αυτού και μόνον, αποκλείεται το εκ του εναντίου επιχείρημά του, να έκανα λάθος (δήθεν λόγω μικρής οπτικής ανάλυσης της οθόνης του υπολογιστή μου στο Διαδίκτυο) για την ανυπαρξία γαλάζιων ελλάμψεων, την οποία (ανυπαρξία) επιβεβαίωσαν και άλλοι σχολιαστές, κατά την φετινή και μόνον -ειδικά ομιλώντας- τελετή.
2) Αν παρατηρούσε o κύριος Ζώτος προσεκτικά όλο το σχόλιό μου από την αρχή του, θα έβλεπε αυτό που εξαρχής εδήλωνα σε αυτό, ότι είμαι αναφανδόν υποστηρικτής του διαρκούς Θαύματος της Αφής του Αγίου Φωτός προς τους Ορθοδόξους, και όχι αρνητής του θαύματος. Την δήθεν "βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος" ας την αναζητήσει αλλού ο λάβρος επιτιθέμενος εναντίον μου σχολιαστής, πιθανόν στους δειλούς αρχιεπισκόπους, ιεράρχες και πατριάρχες, που ασμένως δέχτηκαν τα πρόσφατα αντίχριστα μέτρα της αντιχριστιανικής Πολιτείας για καθολική απαγόρευση της λατρείας αλλά και της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς στις πιο άγιες μέρες της Χριστιανοσύνης (Πάσχα 2020, που συνεχίζουν και σήμερα), όπως και τις γελοίες μασκοφορίες μοναχών και ιερωμένων κατά το κατέβασμα του Αγίου Φωτός στον άδειο από πιστούς Ναό της Αναστάσεως, ενώ δεν υπήρχε κόσμος ούτε κανείς συνωστισμός (από ποιον, άραγε κινδύνευαν να κολλήσουν;), ενώ αντίθετα άφησαν να υπάρχουν και να περιφέρονται ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ μόνον αλλόθρησκοι (εβραίοι!) αστυνομικοί του Ισραήλ, που περιφρουρούσαν χωρίς μάσκες ENTOΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ (!)την απαγόρευση εισόδου σε αυτόν κάθε Ορθοδόξου πιστού! Με αυτές τις αλλόκοτες, αντιφατικές και απαγορευτικές ενέργειες και τις φαιδρές μασκοφορίες ιερωμένων, μοναχών και Πατριάρχη την ιερή εκείνη ώρα δεν μας είπε, συμφωνεί άραγε ο κύριος σχολιαστής; Eίναι, άραγε, αυτές σύμφωνες κατά τη γνώμη του με το θέλημα του Κυρίου μας ή του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος (Αγίου Πνεύματος); Δείχνουν πίστη ή το μπατροπαράδοτον σέβας; Ποιος βλασφημεί και δη αμετανόητα και κατά συρροή κατά του Αγιου Πνεύματος, εγώ ή κάποιο άλλοι τεταγμένοι "φρουροί -υποτίθεται- της Πίστεως" με όσα κάνουν ή που δεν κάνουν ή που δεν αντιστέκονται;
3) Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσω στον εαυτό μου -ακόμη και σήμερα- να έχω κάνει εγώ κάποιο λάθος, με την έννοια ότι, ναι, ίσως κάποια γαλάζια ακτίνα- ουράνια έλλαμψις μπορεί να βγήκε έστω περιορισμένα εντός του Κουβουκλίου για μια ελάχιστη στιγμή, όπως παρετήρησε κάποιος άλλος εδώ σχολιαστής.
Νίκος Ιατρίδης (συνεχίζεται....)

Unknown είπε...

(Συνέχεια του ίδιου...)
Τούτο όμως δεν ακυρώνει την ουσία του ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ που ανέφερα, ότι εφέτος ουδόλως έγινε ο κατακλυσμός άλλων χρόνων από ουράνιες γαλάζιες ελλάμψεις-σφαίρες που άναβαν αυτομάτως τις εξωτερικές κανδήλες του Κουβουκλίου αλλά και τις περισσότερες του Ναού. Ηταν άκρως απογοητευτικό το να μένουν οι τριπλές αυτές -ΕΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟΝ!- σβηστές επί πολλήν ώρα άνωθεν ακριβώς του Κουβουκλίου, ακόμη και πολλή ώρα μετά από την αποχώρηση του Πατριάρχη και της συνοδείας του εκ του Ναού, και έτσι να αναγκαστεί μοναχός της Αγιοταφικής Αδελφότητος να φέρει σκάλα για να ανεβεί επάνω και να τις ανάψει ο ίδιος (!), με το Αγιο Φως εκ της λαμπάδας μόνον του Πατριάρχη(!!!). Αυτό ήταν πράγμα σπανιώτατο εξ όσων ξέρω, σε σχέση με το πώς άναβαν ειδικά αυτές οι κανδήλες όλες τις προηγούμενες χρονιές.
Μήπως και αυτό (μη αποστολή γαλάζιων ακτίνων, ανάγκη σκάλας για να ανάψουν ακόμη και αυτές του Κουβουκλίου κλπ) ήταν κατά παραχώρηση ένα καθαρό μήνυμα του Θεού, ότι ιεράρχες και πατριάρχες δεν καθοδηγούν σωστά το Ορθόδοξον ποίμνιό Του και ιδίως δεν χειρίστηκαν σωστά, στην συντριπτική τους πλειονοψηφία, το θέμα του κορωνοϊού, με τη συμφωνία τους στις καθολικές απαγορεύσεις της λατρείας του Θεού και της απαγόρευσης μετάδοσης της ζωοποιού Θείας Κοινωνίας;
Και σε κάθε, πάντως, περίπτωση, αρνούμαι τις κατηγορίες του ότι βλασφήμησα το Αγιο Πνεύμα με όσα είπα στο αρχικό μου σχόλιο και τα οποία επιβεβαίωσαν και άλλοι τηλεθεατές της φετινής τελετής Αφής του Αγίου Φωτός. Ευκαιρία είναι να προβληματιστούμε όλοι ωφελίμως με αυτό, ότι δειλός κλήρος και δειλός λαός δεν πορευόμεθα σωστά σε πολλά θέματα, και όχι μόνο στα θέματα των θρησκευτικών απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού...
Νίκος Ιατρίδης