Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Επίθεση στον σεβαστό Γέροντα Ευθύμιο τον καψαλιώτη από σπιθαμιαίους ...

Αδελφέ Τρελογιάννη, Χριστός Ανέστη.
Στις 14/04/2020, Μεγάλη Τρίτη,  ο Γέροντας Ευθύμιος κοινοποίησε ανοικτή επιστολή
 
 
Παρουσίαση σύνολης της εργογραφίας του Αρχιμ. Χρυσόστομου Παπαδάκη ...Στις 17/04/2020, Μεγάλη Παρασκευή ο  Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδάκης δημοσίευσε
τα πιο κάτω σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονής Βατοπεδίου για την εν λόγω επιστολή:
 
 
Τα σχόλια δεν είναι παρά μια ολομέτωπη επίθεση στον Γεροντα Ευθύμιο ανεξήγητη κι άνευ προηγουμένου για τα εκκλησιαστικά ειωθότα. Για να δούμε όμως λίγο το σκηνικό και αν είναι τόσο «ξεκάρφωτη» αυτή η επίθεση μεγαλοβδομαδιάτικα. 

 Στις 7/4/2020 στο ψαγμένο ετούτο blog (να παινέψομε και τον αδελφό Τρελογιάννη) υπήρχε ανάρτηση με θέμα την πιθανή λιτανεία της Αγίας Ζώνης για κατάπαυση της πανδημίας, εδώ: https://trelogiannis.blogspot.com/2020/04/blog-post_774.html 

 Στα σχόλια του Κρητός Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού θρόνου και παρουσιαστή του βιβλίου περί του βίου Ιωσήφ του Βατοπεδινού, εις πάσαν πόλιν της Ελλάδος, αναφέρονται τα ακόλουθα: «ποια εκκλησιαστική αρχή θα έκανε την απερισκεψία να κάμει πολυπληθείς λιτανείες και προσκυνήσεις ιερών εικόνων και λειψάνων;» 
Δηλαδή φωτογραφίζει εδώ και την προθυμία της «Μεγίστης Μονής» για τυχόν περίπτωση που θα της ζητούνταν από την όποια Μητρόπολη να λιτανευθεί η Αγία Ζώνη της Παναγίας.

 Η απάντηση για το αν μπορούσαν να γίνουν λειτουργίες ή λιτανείες έρχεται από την Ορθόδοξη Γεωργία. 
Εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=AAsrQmRXKv4 
 Από το 28Ο δευτερόλεπτο διακρίνεται μάλιστα η εικόνα της Παντάνασσας, δώρο προφανώς της μονής του Βατοπεδίου. Να αναφέρω ότι σήμερα στην Γεωργία υπάρχουν 416 κρούσματα του COVID-19του και 5 νεκροί σε έναν περίπου πληθυσμό 3.800.000 ανθρώπων. 
Γιατί λοιπόν η επίθεση; 
Η συναλλαγή Φαναρίου-Βατοπεδίου δια την απαλλαγή της όποιας πνευματικής ευθύνης του ηγουμένου π.Εφραίμ στο γνωστό σήριαλ, φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνει και το αμόλημα κατά καιρούς προθύμων ντεμέκ λογίων ιερωμένων σιτιζομένων εκ της αυλής της Μονής κατά παντός θεωρουμένου ως εχθρού του Φαναρίου.

 Βέβαια υπάρχει κι ένα άλλο ντέρτι για τον π.Χρυσόστομο, το ποθούμενο τουτέστιν η χειροτονία εις επίσκοπον. 
Από Κρήτη μεριά το θέμα έχει κλείσει οριστικά . 
Άρα όρτσα τα πανιά για τα νερά του Βοσπόρου. 
Λέτε ο συνονόματος του και νεώτερος του να τον έχει αντίπαλο για την πολυπόθητη θέση του αντικαταστάτη του γηραιού Ροδοστόλου, του τρίτου Χρυσόστομου; Αυτά περί παρασκηνίου και για να επανέλθουμε στα πιο σοβαρά. 

Στο χώρο της Εκκλησίας το θέμα του κορωνοϊού ανέδειξε και απέδειξε ποιοι θέλουν και μπορούν, ποιοι θέλουν και προσπαθούν και τέλος ποιοί ούτε πραγματικά θέλουν και ούτε προσπαθούν. 

Φάνηκε πολύ έντονα αυτό που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο της Μεγάλης Δευτέρας, διά το θεαθήναι τοις ανθρώποις…
 Οι ανοίκειες επιθέσεις σε ιεράρχες και ιερείς που τόλμησαν τα αυτονόητα και την ίδια ώρα οι «ατσαλάκωτοι» πεφωτισμένοι να συνταγογραφούν πνευματικά μέσω ραδιοτηλεόρασης δια τους «λογικούς» Χριστιανούς. Αυτό το νταούλι θα παίζει για τους επόμενους μήνες αδελφέ Τρελογιάννη.. 
Κι οι ναοί ας ανοίξουν τα Χριστούγεννα!
 ‘Ενας καλόγερος, υποτακτικός του παπα-Ισαάκ του βιογράφου του Αγίου Παϊσίου να μην δικαιούται να μιλά την ώρα που η Ιερά Κοινότητα εκκωφαντικά σιωπά και την ίδια στιγμή ο κάθε τιτλούχος του Φαναρίου να τον εγκαλεί στην τάξη και την υπακοή; 

Χριστός Ανέστη και ο Θεός βοηθός 
 Ιννοκέντιος 
σχόλιο: Αναγουλιάζουμε με τους σπιθαμιαίους που προσπαθούν να αμαυρώσουν την λάμψη των μεγάλων ,ο ξεφτίλας  οσφυόκαμπτης, μεγαλόσχημος ρασοφόρος ας το "βουλώσει" ώστε η λίγη συμπάθεια που απομένει να δώσει λίγη έμπνευση  για προσευχή μπας... και συνέλθει!


 Η ιστορική παρέμβαση του Γέροντα Ευθυμίου
Ὁ Γέροντας Ευθύμιος τῆς Καψάλας, ποὺ ὁ κόσμος συνήθως ὀνομάζει "διάδοχο τοῦ Γέροντα Παΐσίου", παρεμβαίνει μὲ βαρύνουσα ἐπιστολή του ἀπὸ τὸ Ἅγιον Ὄρος γιὰ τὸν κορωνοϊὸ καὶ τὰ σχέδια ποὺ κρύβονται ἀπὸ πίσω καὶ βάζει τὰ πράγματα στὴ θέση τους! Χαρακτηρίζει χειρότερο τοῦ ἰοῦ τὸν φόβο, καταγγέλλει τὴν Κυβέρνηση γιὰ τὸ ἀντισυνταγματικὸ κλείσιμο τῶν Ἐκκλησιῶν, ἀναφέρει ἄλλες Ὀρθόδοξες χῶρες ὅπου οἱ Ἐκκλησίες εἶναι ἀνοιχτές, προειδοποιεῖ νὰ μὴν πάρει κανεὶς τὸ ὑποχρεωτικὸ ἐμβόλιο ποὺ ἑτοιμάζουν, τονίζει τὰ ἀσύγκριτα "φάρμακα" τῶν Ἁγίων Μυστηρίων τῆς Ὀρθοδοξίας, ἐλέγχει πολιτικοὺς (Γιωργάκη καὶ Βενιζέλο) γιὰ τὶς δηλώσεις τους περὶ παγκόσμιας κυβέρνησης καὶ βιομετρικοῦ τσιπαρίσματος τῶν ἀνθρώπων, ἀποκαλύπτει ὅτι κάποιοι θέλουν νὰ μᾶς ὁδηγήσουν στὴν σκλαβιὰ τοῦ Ἀντιχρίστου καὶ βοᾶ πῶς οὔτε ὁ Διοκλητιανός, οὔτε οἱ Τοῦρκοι, οὔτε οἱ Σοβιετικοὶ καὶ οἱ Γερμανοὶ δὲν κατάφεραν νὰ σταματήσουν τὴν Θεία Κοινωνία, ἐνῶ ἀναφέρεται στὸν γέροντά του τὸν Ὅσιο Παΐσιο, Ναὸς τοῦ ὁποίου πρόσφατα χτίστηκε στὴν Καλύβη Ἀναστάσεως τοῦ Γέροντα Εὐθυμίου καὶ τονίζει τί μπορεῖ νὰ γίνει γιὰ νὰ σταματήσει καὶ αὐτὴ ἡ Ἐπιδημία, ὅπως τόσες στὸ παρελθόν!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκατά μην τα σκαλίζεις γιατί θα εξαπλωθεί η βρώμα. Βάλε από πάνω μια πλάκα και φύγε.
Μ. Παρασκευή κι ο αθεόφοβος έγραψε επιστολή πλήρους εμπάθειας!
Το καλύτερο είναι στο τέλος που λέει μην μιλάτε για τον αντίχριστο την ώρα που βόα η ενημέρωση για τα σφραγίσματα που προσδοκά ο Μπιλ Γκέητς!
Τέτοιοι τύποι με την λογική τους εξουθενώνουν την πίστη και καταστρέφουν την ορθοδοξία.
Αίσχος!

Unknown είπε...

Ούτε γραμματείς κ Φαρισαίοι που προσκυνησατε τον πάπα κ τον μαμωνα διάσημοι νεοταξιτες ρασοφοροι, κάτω τα χέρια από τον γέροντα Ευθύμιο κ τους υπόλοιπους αγωνιστές του Χριστού

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Έρως ανίκατε μάχαν...

Έρως άραγε
-μανικός-
...των αργυρίων
ή
της πρωτοκαθεδρίας...

...Θεός φυλάξει!






Αρτζι είπε...

Σου θυμιζω αδερφε οτι ο εν λογο πατερ δεν αγγιξε καν στην επιστολη του αυτους που προσκυνουν τον πάπα,δηλαδη πρωτα απο ολα τον προισταμενο του τον οποιο και μνημονευει καθημερινα,ο οποιος μαλιστα ειναι και ο πρωτος που ανακοινωσε μετρα για το κλεισιμο των εκκλησιων,συμορφουμενος με την ελληνικη εκκλησια ενω ζει στην τουρκια!!!!!ο πρωτος που συμφωνησε με τα μετρα της κυβερνησης,βεβαια ο ιερονυμος με τη συνοδο ακολουθησαν.
Ετσι για να μη μας τρελλανετε επιτελους.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος το είπε;Κάποιος "Αρχιμανδριτης του Οικουμενικου Θρόνου"; Ε, τότε δεν έχει καμία απολύτως σημασία....

Cyclus

Γεωργιος είπε...

Το καθηκον
Των κατοικων
Ειναι να καθονται κατ οικον

Εκει. Στην τηλεοραση
Στου Τσιορδα την απολαυση

Τρωγωντας κανα φυστικι
Και ενιοτε κατικι

Βουκολικο των πολεων

ΧΡΟΝΗΣ είπε...

Τηρουμένων των αναλογιών τα ίδια περίπου έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι και για τον Άγιο Παΐσιο όταν μιλούσε και έγραφε για τον αντίχριστο το 1986-87...

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρετε τον Αρχιμανδρίτη ο Οικουμενικός Θρόνος!!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η ζήλεια είναι μεγάλη.
Τόσα χρόνια κοντά σε Αγίους κι αυτός και δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του...

Γιάννης είπε...

Ιερέας ροδαλός και φρεσκοπλυμενος από την άνεση του σαλονιού του με τα πτυχία της θεολογίας κρεμασμένα στο κάδρο κρίνει τον πατέρα Ευθύμιο που ζει στο Αγιον Όρος. Για πιο λόγο κατάλαβε ; Ο γέροντα ευθυμιος διέψευσε τα ψεύδη που κυκλοφορούν πιο το πρόβλημα. Αν ο κόσμος τον αγαπάει το γέροντα και τον επαινεί πρώτων σημαίνει ότι κάτι είδε σε αυτόν που δεν το είδε σε αυτόν τον Χρυσοστομο.

ανώνυμη είπε...

Άξιος ο π Ευθύμιος !Ακολουθεί τον δρόμο των προφητών ,αποστόλων και ομολογητων !Ο άλλος ακολουθεί τον δρόμο των ψευδοπροφητων -ενωτικών .Αναμενόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Στους ασθενείς μου, συνιστώ να αποφεύγουν κάθε απόγευμα να μπαστακώνονται μπροστά στην τηλετύφλωση και να βλέπουν και να ακούν το γνωστό δίδυμο, γιατί κάτι τέτοιο βλάπτει σοβαρά την ψυχική τους υγεία.
Ασκληπιάδης

Ανώνυμος είπε...

Για τέτοιους ρασοφόρους αν δεν υπάρχει συμπροσευχή με αλλόδοξους και αλλόθρησκους για να τους "τραβάνε" κανάλια καμαρώνοντας ως παγώνια μπρος στις κάμερες δεν έχει αξία η προσευχή. Έχει άραγε μονάσει ποτέ σε κοινόβιο ή στην έρημο ως μοναχός ή αναλώθηκε στις πανεπιστημιακές σπουδές, τις δημόσιες σχέσεις και δεν είχε χρόνο για "τέτοια πράγματα"... Νομίζω ότι μετά από αυτή την επιστολή έχει πλησιάσει ακόμα περισσότερο στον επισκοπικό θρόνο. Να τον χαίρονται...

Ανώνυμος είπε...

Για τέτοιους ρασοφόρους αν δεν υπάρχει συμπροσευχή με αλλόδοξους και αλλόθρησκους για να τους "τραβάνε" κανάλια καμαρώνοντας ως παγώνια μπρος στις κάμερες δεν έχει αξία η προσευχή. Έχει άραγε μονάσει ποτέ σε κοινόβιο ή στην έρημο ως μοναχός ή αναλώθηκε στις πανεπιστημιακές σπουδές, τις δημόσιες σχέσεις και δεν είχε χρόνο για "τέτοια πράγματα"... Νομίζω ότι μετά από αυτή την επιστολή έχει πλησιάσει ακόμα περισσότερο στον επισκοπικό θρόνο. Να τον χαίρονται...

Ανώνυμος είπε...

Στο site που εγινε η αρχικη αναρτηση- απαντηση του αρχιμανδριτη, ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ μετα απο λιγο τοσο την απαντηση του αρχιμανδριτη αλλα και οτι εχει σχεση με τον ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟ !! ολες οι δημοσιευσεις διαγραφηκαν

Ανώνυμος είπε...

περίεργο ,λετε η Πεμπτουσια να ξανασκέφτηκε οτι τελικα εκτεθηκε με τις ανοησίες του Αρχιμανδριτη ή απλά δεν τους βγήκε και έκαναν αναδίπλωση;