Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

@ ποιμένες και μητροπολίτες


(μια γνώμη)

…είναι ευρέως γνωστό πατέρες και ποιμένες μας, πως εμφανίστηκε ο αγ.Νικηφόρος ο λεπρός, νεοφανής άγιος ως μεσίτης και ρύστης του προσφάτως ενσκύψαντος προβλήματος και θεραπευτής λοιμικής νόσου (μαζί με πολλούς άλλους αγίους μας).
εμφανίστηκε όμως όχι μόνο στην ελλάδα αλλά και στην βουλγαρία, διαβεβαιών ότι όλη η χώρα (η βουλγαρία) θάναι προστατευμένη, υπό την σκέπη του καλού Θεού, από τα επερχόμενα δεινά, που όλοι γνωρίζουμε ότι κρύβονται πίσω από την φιλάνθρωπη (χοϊκώς)  ‘’μέριμνα’’ μαντρώματος του πληθυσμού, με πρόσχημα τον ιό, που κι εσείς συμφωνήσατε.
μετά (λοιπόν) την εμφάνιση του αγ.Νικηφόρου του λεπρού στην Βουλγαρία…. και ενθυμούμενος αυτό που έλεγε ο αγ.Παΐσιος:… όταν κάποιος κάνει μια προσωπική αμαρτία, είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση δια επιτιμίου (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ)... όταν όμως κάνουν οι κυβερνώντες βγάζοντας νόμους αντίχριστους και απάνθρωπους ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ (φταίει δεν φταίει προσωπικά)
μία πρόταση…  μετά την επανάληψη του κεντρικού σημείου του άρθρου. 
ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αρνήθηκε να διατάξει το
κλείσιμο των Εκκλησιών! Και είπε συγκεκριμένα και ας το διαβάσουν όλοι οι "φωστήρες" της χώρας μας: "Ξέρω ότι πολλοί άθεοι λένε: κλείστε τις Εκκλησίες. Για όλα τα άλλα, έχω τη θέληση, έχω το θάρρος, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό"! Και τόνισε: "Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση"!
Κι όλα τα παντοπωλεία, τα φαρμακεία κι οι τράπεζες λειτουργούν κανονικά προσφέροντες τα ‘’αγαθά’’ τους που καλύπτουν ΜΟΝΟ τις βιολογικές ανάγκες, κι εσείς, Το πανδοχείο, Το Φαρμακείο, κι Η Τράπεζα όλα με κεφαλαία, δεν διεκδικήσατε το αυτονόητο. Λειτουργία και παροχή Αγαθών, (σωτήριων ψυχοπνευματικά) με όμοια μέτρα προφύλαξης υγείας.
Υποταχθήκαμε χωρίς καμμιά αντίσταση, στην (γνωστή για όλους) βουλή και θέληση του καίσαρα. Χρησιμοποιήσατε λογοπλόκως εδάφια από τον αγ.Ιωάννη χρυσόστομο, αλλά δεν επιδείξατε τον ίδιο ζήλο και θάρρος, παρατήρησης και διόρθωσης της αδικούσης αυτοκράτειρας. Στον καίσαρα, δεν απαντάμε ΜΟΝΟ με την στροφή της παρειάς, αλλά υπάρχει και το τι με δέρεις… διαβλέποντες τον φθόνο αυτού. Κι αφού τον χαροποιεί η παύση των ψαλμών στις εκκλησίες (ομολογία δαιμονισμένης στους γ΄χαιρετισμούς…) δεν είναι καιρός να χαροποιήσουμε και τον συνοδοιπόρο λυπημένο άγγελο, αντί του αντικειμένου δαίμονος;    
’Είναι αδύνατο να θεραπευτεί η ανθρωπότητα με πολιτικά μέτρα, γιατί η ρίζα της αρρώστειας βρίσκεται στο επίπεδο του πνεύματος’’ μας ενημερώνει και νουθετεί ο γερ.Σωφρόνιος του έσσεξ. Κι εσείς κλείνετε την ροή των μόνων ιαμάτων της ανθρωπότητος, εκ της πηγής Της Ζωής.
Θεωρητικολογώντας αλλά όχι άστοχα, η εκκλησία δεν σας ανήκει για να προβείτε σε τέτοια κίνηση. Είστε τύπος και μακάρι και τόπος Χριστού. Διακονείτε τον λαό (28 ὥσπερ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἦλθε διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι καὶ δοῦναι τὴν ψυχὴν αὐτοῦ λύτρον ἀντὶ πολλῶν….) που εσείς εκπροσωπείτε στον Θεό κι όχι να δράτε σαν να είστε (δυτικοτρόπως) αντιπρόσωποι του Θεού στους ανθρώπους. Χρησιμοποιήστε παρακαλούμε αυτήν την ώσι εκ των κάτω προς τα πάνω (λαός προς κλήρο και μητροπόλεις προς ΙΣ) για να ανταποκριθεί με πλούσια ευλογία ο ουρανός προς την γη….
‘’έδωσε’’ σημείον ο ουρανός της φιλανθρώπου θελήσεως Του, (που θέλει τους πάντας σωθήναι και εις επίγνωσιν Αληθείας ελθείν) έδωσε σημείο στην βουλγαρία κι είναι και για μας, μια καλή ευκαιρία. Ζηλεύουμε την γείτονα χώρα, ζηλεύουμε τον μη εκ των στοών ορμώμενο και εντολοδόχο πρωθυπουργό και κυβέρνηση που θάπρεπε να μας προβληματίσει από ΠτΔ μέχρις επιφανών προσώπων της ‘’άρχουσας’’ τάξης που επιθυμούν παγκόσμιο βασιλέα…. και μας άγουν ως πρόβατα υπάκουα στις εντολές τους, αλλά δεν φοβούμαστε αυτό, γιατί φοβούμαστε περισσότερο μην εμπέσουμε εις χείρας Θεού Ζώντος, λόγω ανομίας και αγνωμοσύνης μας. Ναι … ιατρικόν μεν το τέμνειν και ο καυστήρ, της υγείας αίτιον’ αλλ’ημάς Υιέ Θεού, απαλοίς φαρμάκοις οικτιρμών, Σου ιάτρευσον της σης Μητρός δεήσεσι…

   

ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ και μην επαιτείτε τα αυτονόητα. Ανοίξτε εκκλησίες να λάβει ο πιστός λαός αγιασμό, αντίδωρα, ευχέλαιο την Μ.Τετάρτη, ιερή εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία, Άγιο Φως…) για να έλθει η ανάσταση καθενός προσωπικά και συλλογικά στην πολύπαθη πατρίδα μας.
Μην επαναληφθεί με εμάς αποδέκτες…. εκείνο το ρηθέν, που ναι μεν εξεφράσθη άπαξ, αλλά ως θείο γεγονός, παρατείνεται στους αιώνες….
  
Τάδε λέγει Κύριος τοῖς Ἰουδαίοις· Λαός μου τί ἐποίησά σοι, ἢ τί σοι παρηνώχλησα; τοὺς τυφλούς σου ἐφώτισα, τοὺς λεπρούς σου ἐκαθάρισα, ἄνδρα ὄντα ἐπὶ κλίνης ἠνωρθωσάμην. Λαός μου, τί ἐποίησά σοι, καὶ τί μοι ἀνταπέδωκας; ἀντὶ τοῦ μάννα χολήν, ἀντὶ τοῦ ὕδατος ὄξος, ἀντὶ τοῦ ἀγαπᾶν με, σταυρῷ με προσηλώσατε· οὐκέτι στέγω λοιπόν, καλέσω μου τὰ ἔθνη, κᾀκεῖνα με δοξάσουσι, σὺν τῷ Πατρὶ καὶ τῷ Πνεύματι, κᾀγὼ αὐτοῖς δωρήσομαι, ζωὴν τὴν αἰώνιον.
κι επειδή μείζον κρίμα λήψεσθε οι διδάσκαλοι… παρακαλώ την αγάπη (και ομολογητική σας κρυμμένη εξ Αγίου Πνεύματος με την χειροτονία, χάρι) είθε να σφραγισθεί με πράξεις φιλόθεες και φιλάνθρωπες (σταυροειδώς), όπως η θεωρία σας πολύ καλά γνωρίζει (και δεν χρειαζόταν η δική μου ανώνυμη υπενθύμιση) να ‘’βιώσουμε πάσχα’’ μετά φόβου Θεού κι όχι φόβο ιού.
Ασπαζόμενοι την δεξιά σας που τελεί τα ισχύοντα μυστήρια, που συνεστάλησαν αδιάκριτα εις βάρος του λαού, ενός λαού που φέρετε επ’ ώμων τις ψυχές τους και θα αποδώσετε για την ακοινωνησία* τους, λόγο Στον Δίκαιο Κριτή….  Με ελπίδα που ου καταισχύνει στην ταχεία διόρθωση του ατοπήματος. 


Κώστας Μυστακίδης
---
* Ο Όσιος Παλλάδιος για τον Άγιο Μακάριο (μαγεία και Θ.Κοινωνία)

2 σχόλια:

Αθ. Δημητριαδης είπε...

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ κ.ΚΩΣΤΑ!!!!!

km είπε...

ευχαριστώ αδελφοί εν XC για την παρουσίαση ενός προβληματισμού και θέσης.... το συμπλήρωσα κατάτι... https://hellasorthodoxy-kmyst.blogspot.com/2020/04/blog-post.html