Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΕΣΤΩ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ, ΣΕ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ, ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΩΓΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΛΟΓΙΚΗΣ"...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;;;

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος 


Λουκ. 22,19 καὶ λαβὼν ἄρτον εὐχαριστήσας ἔκλασε καὶ ἔδωκεν αὐτοῖς λέγων· τοῦτό ἐστι τὸ σῶμά μου τὸ ὑπὲρ ὑμῶν διδόμενον· τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν. 

Λουκ. 22,19 Και αφού επήρε εις τα χέρια του άρτον, ευχαρίστησε τον Θεόν, έκοψεν εις τεμάχια τον άρτον, έδωκεν εις αυτούς και είπεν· “αυτό, που σας δίδω τώρα, δεν είναι κοινός και συνήθης άρτος. Είναι αυτό τούτο το σώμα μου, το οποίον μετ' ολίγον παραδίδεται θυσία επάνω στον σταυρόν δια την σωτηρίαν των ανθρώπων. Τούτο να πράττετε πάντοτε, δια να φέρετε ζωηρά εις την μνήμην σας την θυσίαν, την οποίαν εγώ προσφέρω εις σωτηρίαν, όχι μόνον ιδικήν σας, αλλά και όλου του κόσμου”. 

Λουκ. 22,20 ὡσαύτως καὶ τὸ ποτήριον μετὰ τὸ δειπνῆσαι λέγων· τοῦτο τὸ ποτήριον ἡ καινὴ διαθήκη ἐν τῷ αἵματί μου, τὸ ὑπὲρ ὑμῶν ἐκχυνόμενον. 

Λουκ. 22,20 Επίσης όταν ετελείωσε το δείπνον επήρε το ποτήριον, ευχαρίστησε τον ουράνιον πατέρα, το έδωκε στους μαθητάς και είπε· “αυτό που περιέχεται μέσα στο ποτήριον δεν είναι πλέον οίνος. Είναι η Καινή Διαθήκη, που επικυρώνεται με το αίμά μου, το οποίον έντος ολίγου θα χυθή δια την σωτηρίαν σας.


Όσο σφίγγουν οι διωγμοί μεγαλώνει η Χάρις, φοβερά και θαυμαστά γεγονότα, αναξίως θα ζήσουμε, ευλογημένη γενιά είμαστε. Ο διωγμός μάς σφυρηλατεί στην Πίστη, όχι η χαλάρωση τής αποχαύνωσης. Όλα τα Συναξάρια τών Αγίων, γράφτηκαν στούς διωγμούς, όχι στίς πλατιές μαξιλάρες. Δυστυχώς όμως Εάλω η Ελλάδα. Είθε να μας ενδυναμώνει ο Κύριος στην Αγία Ομολογία, έρχεται θερμός καιρός αθλήσεως των αληθινών Ορθοδόξων μιας και οι Κρατικοί πέταξαν τις μάσκες τους, και έδειξαν το αληθινό πρόσωπο τού Λύκου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Προσθες αυτοις κακά Κύριε, προσθες αυτοις κακά τοις ενδοξοις της γης".
Όλα για το γήινο τομάρι. Την αθάνατη ψυχή για πέταμα.
Αλλά που θα πάει! Δεν θα γλυτώσουν από την οργή του Θεού! Θα έλθει ο λογαριασμός! Και τότε θα είναι ανίσχυροι οι λοιμωξιολογοι και το σλόγκαν" μένουμε σπίτι", να μας γλυτώσουν!