Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Αν ...

Αν μεταδίδονταν μικρόβια με τη θεία κοινωνία δεν θα υπήρχε εδώ και χιλιάδες χρόνια κανένας ορθόδοξος παπάς ζωντανός, επειδή μετά το τέλος της κάθε θείας λειτουργίας καταλύουν ό,τι έχει απομείνει (μαζί με όλα τα μικρόβια των πιστών – αν υπήρχαν). Επίσης υπάρχουν και ιερείς που υπηρετούν στο λοιμωδών και καταλύουν φυσικά πάντα, μετά από δεκάδες ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες και επίσης φυσικά δεν παθαίνουν τίποτα.
Αν μεταδίδονταν μικρόβια με τη θεία κοινωνία η συνήθεια του κοινού κουταλιού (λαβίδας) θα είχε καταργηθεί εδώ και αιώνες (όπως δεν υπάρχει σε κανένα άλλο δόγμα ή θρησκεία).
Μπορεί να ακούγεται σε πολλούς σοκαριστικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Το ίδιο ισχύει με τον αγιασμό, ο οποίος δεν βρωμίζει ποτέ, όσες φορές και να πιεις απευθείας από το μπουκάλι με το στόμα σου. Δοκιμάστε το. Δοκιμάστε μετά και με άλλο μπουκάλι που έχει νερό. Οι παπικοί ρίχνουν αλάτι στον δικό τους αγιασμό.
Επίσης, αν πάρεις βασιλικό από τον Τίμιο Σταυρό την ημέρα του Τιμίου Σταυρού και το βάλεις σε ζυμάρι, αυτό φουσκώνει χωρίς να χρειάζεται μαγιά. Πάρε βασιλικό από τη γλάστρα σου και κάνε το ίδιο, δεν θα γίνει τίποτα.
Το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα (αλλά και πολλά άλλα) είναι εκεί στην Κέρκυρα εδώ και 1700 χρόνια και ακόμα να σαπίσει. Πώς τα καταφέρνουν αυτοί οι παπάδες και κάνουν αυτά τα κόλπα κάτω από τη μύτη ολονών χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι;
Το ίδιο και το Άγιο Φως, δεν βγαίνει στα κρυφά με τσακμάκι που έχει κρύψει ο Πατριάρχης κάτω από τα ράσα του, αλλά μπροστά στα μάτια δεκάδων χιλιάδων μέσα στην εκκλησία με ηλεκτρικές εκκενώσεις, μπροστά σε ανθρώπους από όλα τα δόγματα και τις θρησκείες του κόσμου, μπροστά σε Αρμένιους, Εβραίους και μουσουλμάνους που θα μας το είχαν σταματήσει το “έθιμο” εδώ και καιρό, αν οι δικοί μας κρύβανε τα τσακμάκια. Σήμερα πια μπορεί κανείς και να το δει στο youtube ότι τα πρώτα λεπτά είναι φωτιά που δεν καίει. Ούτε γένια ανάβουν, ούτε χαρτιά, ούτε ρούχα ούτε τίποτα. Μπορείτε και να το δείτε live σε λίγες μέρες μεταδίδεται από το 4Ε. Πέρυσι μια κυρία το έβαλε επί πολύ ώρα πάνω στο μανίκι της. Γι’ αυτό και είναι τόσο λίγο γνωστή αυτή η διαχρονική “απάτη” στη Δύση. Αν θέλαν να το τεστάρουνε, θα φέρνανε οι δημοσιογράφοι τις ίδιες τις εφημερίδες τους να δούνε αν ανάβουν. Αλλά δεν συμφέρει. Γι’ αυτό το αποσιωπούν.
Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι σοκαριστικά, αλλά είναι η οδυνηρή πραγματικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε το τυχαίο αποτέλεσμα φυσικών διεργασιών.

Μπάμπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: