Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Είναι δυνατόν να αμφισβητούν τις πρεσβείες της Παναγίας μας στον Υιό της για ίαση όλων αυτών των ανθρώπων από τον κορονοϊό;

 
Πόσο δίκαιο είχε ο προφήτης του γένους πάπα-Γιάννης Ρωμανίδης που λεγε  : «Από τώρα και στο εξής το πρόβλημα θα είναι οι Δεσποτάδες μας τι πίστη έχουν!»   ή το άλλο το πιο σκληρό : "Τώρα ο διάβολος κάνει διακοπές, γιατί το έργο του το έχουν αναλάβει οι επίσκοποι"


Βρισκόμαστε στους Γ΄ Χαιρετισμούς, όπως μας πληροφορεί και ο Ιερώνυμος και ενώ θα έπρεπε οι Ορθόδοξοι Ιεροί Ναοί να πλημμυρίζουν από τον πιστό λαό, αντ’ αυτού οι εκκλησίες είναι κλειστές για τον κόσμο και δεν τελείται καμία Ακολουθία, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ΔΙΣ. Η παραπάνω λοιπόν κίνηση, υπακούει τυφλά στα κελεύσματα της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπό τον φόβο της μετάδοσης του νέου ιού μέσα στις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας.
Ο Ιερώνυμος και η ΔΙΣ έχουν καταλάβει ότι αυτοαναιρούνται; Από την μία μας ομιλούν για την ελπίδα για ανανέωση και θεραπεία και από την άλλη μας λένε να καθίσουμε στα σπίτια μας και να προσευχηθούμε από εκεί, γιατί θεωρούν ότι μέσα στους Ιερούς Ναούς μας υπάρχει η πιθανότητα και η βεβαιότητα ότι θα διασπαρεί ο νέος ιός. 

 Τελικά θα μας ξεκαθαρίσουν τι από τα δύο πιστεύουν ότι θα γίνει; 
Θα νοσήσουμε ή θα θεραπευτούμε;
Έχουν καταλάβει ποιος είναι ο Ένοικος μέσα στον Ιερό Ναό; 
Έχουν καταλάβει ποιο Ιερό Πρόσωπο χαιρετούμε στις Εκκλησίες μας; 
Η Υπεραγία Θεοτόκος η Μητέρα του Κυρίου μας, η Παναγία μας, η σεπτού μυστηρίου θύρα, η ελπίς αγαθών αιωνίων, των πιστών αναμφίβολων καύχημα, η κλεις της Χριστού Βασιλείας, με τις πρεσβείες της και την αγάπη της για όλους όσους την ευλαβούνται, την προσκυνούν και προσφεύγουν στην χάρη της, θα άφηνε ποτέ να χαθούν αυτές οι ψυχές; 
Είναι δυνατόν να αμφισβητούν τις πρεσβείες της Παναγίας μας στον Υιό της για ίαση όλων αυτών των ανθρώπων από τον κορονοϊό;
Έχουν κατασκανδαλίσει τον κόσμο αμφισβητώντας τα Μυστήρια και τις Ακολουθίες που τους εμπιστεύθηκε ο Κύριός μας και οι Άγιοι Του. Έχουν διχάσει όλο τον ελληνικό λαό, βάζοντάς τον να διαπληκτίζεται αυτές τις Άγιες μέρες, αν τελικά ισχύει ή όχι ιαματική δύναμη του Άγιου Τριαδικού Θεού μας. Αμφιβάλλουν ότι ο Θεός μας είναι Παντοδύναμος και σοφός και με την Πρόνοιά Του μπορεί να προσφέρει ίαση, ανακούφιση και σωτηρία στους πανταχού πάσχοντες, όποτε Εκείνος επιτρέψει; 
Τι πίστη αλά καρτ είναι αυτή;
Τελικά ευτυχώς που εμφανίστηκε ο κορονοϊός και φάνηκε η αδύναμη πίστη τους· τελικά δεν έχουν κάνει κτήμα τους, αυτά που κηρύττουν στο ποίμνιο.

 Είναι δυνατόν να στερούν από τον πιστό λαό, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, τις Ιερές Ακολουθίες της Ορθόδοξης Πίστης μας και ειδικά την Θεία Λειτουργία; Είναι η βάση της Ορθοδοξίας, το Μυστήριο των Μυστηρίων, στο οποίο όλοι συμμετέχουμε. 
Πώς μπορεί να μεταφερθεί αυτό το Θείο Γεγονός σε ένα σπίτι; Θα κοινωνάμε από την εικόνα ή θα κάνουμε πριβέ Θείες Λειτουργίες στα σπίτια μας μόνοι μας; 
Πώς και πού θα εξομολογείται το ποίμνιο; 
Πηγαίνοντας σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους;
Ο πιστός λαός αγαπάει τον Θεό και θέλει να τον συναντήσει στον οίκο Του για να μεταλάβει το Σώμα Του και το Αίμα Του, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, μέσα στο Άγιο Ποτήριο.
 Η Θεία Κοινωνία μεταδίδει μικρόβια; 
Οι Ιερές Εικόνες, τα Ιερά Σκεύη και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας είναι φορείς μικροβίων και πρέπει να απολυμανθούν;
 Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στους Ιερούς Ναούς δεν καθαγιάζεται; Έχουν αναλογιστεί πού θα οδηγήσει αυτή η οπισθοχώρηση και η υπακοή τους στην αθεΐα των κυβερνώντων;
Ξεκινώντας με το προφανές, ότι έκαναν τον κόσμο να μην τους εμπιστεύεται πλέον και τους γέμισαν φόβο και λογισμούς απιστίας, δε θα θέλουν να έρχονται στην Θεία λειτουργία γιατί θα νομίζουν ότι θα κολλήσουν μικρόβια. 

Μπορούν να μας διασφαλίσουν ότι οι αποφάσεις τους αυτές δεν θα προκαλέσουν την οργή του Θεού; 

Μένω σπίτι επειδή αγαπώ τον άλλον και τον εύχομαι με το κομποσχοίνι μου, όμως η πίστη μου και η αγάπη μου στον Κύριο και Θεό μου με κάνει να έρχομαι στην Εκκλησία και να έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι εκεί μέσα θα θεραπευτώ, θα προστατευθώ και θα δυναμώσω, έτσι ώστε όταν γυρίσω σπίτι μου, η προσωπική μου προσευχή θα γίνει δυνατότερη και ποιοτικότερη.
Μας εγκατέλειψαν τώρα που τους χρειαζόμασταν περισσότερο από ποτέ να μας καθοδηγήσουν και υπέκυψαν στο να είναι αρεστοί στους κυβερνώντες και όχι στον Χριστό μας.
 Δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν ποιον; 
Τους άπιστους που νομίζουν ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ιό και όχι Υιό; 

Είναι ανεξήγητα αυτά που κάνουν και ανεπίτρεπτα. 

Συμμορφωνόμαστε και εναρμονιζόμαστε στις απαιτήσεις της Πολιτείας και μένουμε σπίτι τηρώντας όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, αλλά δεν συναινούμε σε μια άνευ προηγουμένου βλάσφημη διαπίστωση περί μετάδοσης ιών και μικροβίων μέσω των Ιερών Ναών στις Ακολουθίες της Ορθόδοξης Πίστης μας. 
Καμία έκπτωση, καμία οπισθοχώρηση, κανένας συμβιβασμός σε θέματα Πίστης.
 Επειδή δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για το πότε θα ανοίξουν οι Ναοί μας, λόγω της γενικής άσχημης κατάστασης, θα πρέπει να υποστούμε αυτό το μαρτύριο και φυσικά να ταπεινωθούμε… στην ακοινωνησία με τον Θεό μας.
Θα πληρώσουμε βέβαια, ως ποίμνιο κι εμείς το επιτίμιο αυτό, λόγω της απιστίας μας, της αμετανοησίας μας, της χλιαρότητάς μας, της δυτικής τύπου πίστης μας στο Χριστό. 
Επιπλέον, η ανοχή μας σε γεγονότα όπως το μιαρό Κολυμπάρι, ο Οικουμενισμός, η σχισματοαίρεση της Ουκρανίας, οι εκτρώσεις και η ομοφυλοφιλία, συνοδεύουν και εμπλουτίζουν τον κατάλογο των παθών και αμαρτιών μας που δυστυχώς… δεν έχει τελειωμό!
Έστω και τώρα στην ύστατη ώρα ο Άγιος Τριαδικός Θεός περιμένει την μετάνοιά μας. 
Ας ανοίξουν τις Εκκλησίες, ας ξεκινήσουν οι δεήσεις και οι λιτανείες με τα όσια και τα ιερά μας, ας ραντισθούν οι δρόμοι και τα κτήρια με τον ζωηφόρο Αγιασμό κι ας πέσουμε στα γόνατα κλήρος και λαός ζητώντας συγχώρεση από τον Δημιουργό και Ιατρό του κόσμου όλου… Ξένον τόκον ιδόντες, ξεωθώμεν του κόσμου, τον νουν εις ουρανόν μεταθέντες. Διά τούτο γαρ ο υψηλός Θεός επί γης εφάνη ταπεινός άνθρωπος, βουλόμενος ελκύσαι προς το ύψος τους αυτώ βοώντας….αλληλούϊα.
ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ σε όλους μας! 
πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή μετάνοια αδερφέ...
Τα γράφεις με πόνο και συμμεριζόμαστε, έχεις απόλυτο δίκιο..
Ίσως πρέπει να βγούμε οι πιστοί ομάδες - ομάδες και να απαιτήσουμε... να λειτουργηθούμε... να μπουν οι ιερείς μέσα στους ναούς..

Ανώνυμος είπε...

...Η πλάνη των εκλεκτών..Ο Θεός βοηθός..